Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chlapče, máš cit pro slovosled, už Tě sleduji delší dobuR^:-)

1 0
možnosti
Foto

Já měl celou dobu pocit Horste, že mě někdo pozoruje.... díky :-)

0 0
možnosti
EH

Důchodci jsou jednou z mála skupin, kde je možno legálně pěstovat nenávist. Pokud najedu autem do fronty u Kauflandu, nedostanu "nenávistný" paragraf, jako kdyby to bylo u fronty u mešity nebo u sociálky.

0 0
možnosti
JB

Tak zrovna tou náklonností k Rusku u starší generace bych si nebyl vůbec jistý! Právě tihle lidé si pamatují řádění soudruhů v 50tých letech a byli nejvíce zklamáni vpádem okupačních vojsk -resp. jestli do té doby "fandili" komunismu, zaručeně je to přešlo hned v roce 1968 nebo následnou změnou do té doby slibně se vyvíjejícího "komunismu s lidskou tváří"..

5 0
možnosti
IM

Ani náhodou ze svého skromného důchodu svým dětem nepřispíváme.Vychovali jsme je totiž tak,aby se styděly,pokud by od nás něco takového přijímaly.Jestliže si náklonnost potomků kupujete,musíte počítat se všemi následky téhle opičí lásky.A hlavně nebrečte,že máte málo

11 0
možnosti
SL

Taky jsem tak byl vychován (k soběstačnosti). Když jsem byl asi ve svých 18ti v nemocnici, tak jsem byl na pokoji s asi 80ti letým pánem a ten dal svým dětem (asi 60ti letým) všechno ovoce, které jsme za týden dostali. To jsem nechápal a měl jsem chuť ty jeho děti praštit :-/. Oni to vše převzali s takovou samozřejmostí a možná ani nepoděkovali. Vůbec je nenapadlo, že by ty vitamíny mohl potřebovat sám ...

Dnes má maminka 85let a ani mne nenapadne po ní chtít nějakou finanční pomoc. Aby šetřila pro své děti - to snad není normální. Co si ušetří, to si má utratit pro svoje potřeby a radosti ;-D. Pořád něco na svém domově vylepšuje. Naopak máme se sestrou problém vybrat užitečný dárek, protože vše co potřebuje už má :-). A při tom jí nikdo nic nedal zadarmo a v práci se dost nadřela. Taky má pocit, že si vláda kupuje důchodce na úkor jejich pravnuků.

3 0
možnosti
JZ

To není nenávist mezigenerační, to je nenávist k hlupákům. Pokud si někdo myslí, že je dobré řešit finanční situaci seniorů půjčkou, je prostě a jednoduše hlupák.

A hlupák může být i třicátník, který si tento nesmysl pochvaluje. Oproti tomu řada důchodců má daleko větší finanční gramotnost a vidí, co je to za nesmysl.

Pokud má někdo pocit, že mu 6000, za které bude muset vrátit 6500, přilepší, existuje spousta finančních institucí. Není k tomu třeba stát.

1 0
možnosti
JZ

Dobrý blog, dal jsem karmu. Na druhou stranu, když se řekne, že Babiš si kupuje důchodce, tak se tím nemyslí všichni důchodci, ale ti, co se dají koupit. Stejně jako kdyby se řeklo, že Babiš si kupuje rodiny, studenty atd. Rovněž relevantnější by bylo porovnávat počet důchodců, co volili Babiše, s celkovým počtem volících důchodců a nikoliv s počtem všech důchodců.

2 1
možnosti
DP

To není mezigenerační nenávist, to je nenávist těch, kteří platí daně vůči neschopné vládě.

2 4
možnosti
JP

S dovolením sem vložím hodnocení nožičky od jeho “svěřenců” : “ je to frajer, ale nikdy neodemkne dveře na první pokus ”

0 1
možnosti
JN

S dovolením sem vložím odkaz na včerejší humorný blog pana Pohanky na tohle téma:

https://michalpohanka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=756116

To myšlení některých "pokrokových" lidí, které tam ironizuje, totiž sedí i na některé zdejší diskutéry.

Jinak panu Vracovskému dávám za jeho blog karmu.

3 2
možnosti
Foto

Koukám, že jsem z mobilu špatně zařadil reakci... Já Michala čtu a rád, tady mě odradí téma neziskovkama, ale on to prezije;-D Díky za návštěvu. :-)

0 0
možnosti
Foto

Mezigenerační nenávist...

Tak Vy samozřejmě víte, že pro mne a v mém slovníku slovo Nenávist slovem zneužívaným, nadužívaným, populistickým, patetickým a notně a záměrně přibarvujícím realitu...to zaprvé. Neberu.

( vskutku je to tak, že kvůli penězům, co seniorům kdokoliv chytrý nezavidí, kromě výkriků na skle- stojí v reálu na ulici houfy mladších s tyčemi a výhrůžnými obličeji ???) Opravdu? Nenávist ?

Nikdo sociálně chytrý, soudný, jim, co počítají každou korunu, nikdy peníze závidět nebude a nebude nic rozebírat, ani sociologický moment, kdy něco šoupnou vnukům. Nebude. Nikdo soudný rovněž nebude útočit, źe za Babiše u kormidla můžou oni. Tuhle placatost mají skutečně kritici jednodušších úsudků.

Ale pokud rozfrcanost společnosti existuje, až to někdo cítí jako nenávist, tak to je přímo argument poněkud kontraproduktivni.Že totiž není problém v lidech a v táborech lidu...ale toť brilantním znakem, že problém je ve vrchním velení, které věci déle, než lze házet za hlavu, dělá prapodivným způsobem. A že ta rozfrcanost společnosti je skoro baví. Jakož je musí nejvíce bavit, když jedna skupina postižených nabádá tu druhou. Čili strategie nekterých bossů- rozhádaný kolektiv je bezpečný v tom, že nemam proti sobě nikdy všechny.

Za tyto konspirace se omlouvám. Ale asi to bude poměrně dlouho absentujícím pocitem, že nás skutečně ti nahore spojit chtějí a že je to cítit z jejich rétoriky. Pocit, že se budeme vzájemně morálně školit, je pak pak pro ty nahoře za vodou zlatou cestou...

Tvrdé, vím. Nicméně fajn týden, Filipe.

1 4
možnosti
Foto

Zdravím Radko a pěkný den i Vám. Tvrdé jsou reakce kteří z penzistů dělají nesvéprávné..... , omlouvám se, ale životy ubývají, nenapíšu to slovo. Čísla napovídají, že zdaleka ne všechny si AB dokáže koupit, co kdo bere nebo nebere, je jeho osobní věc, cítím nyní vůči důchodcům hodně to samé co jsem cítil proti osvč před časem. Údiv jak tu někteří operují to není, a silných slov jsem se nikdy nebál, to jsem celej já :-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 647
  • Celková karma 25,13
  • Průměrná čtenost 2137x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik