Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dnes nám vrchnost zakazuje bránit se. Dělá to rafinovaně formou antidiskriminačních zákonů a sociálních dávek, kterými láká každého, komu se nechce pracovat.

1 0
možnosti
PK

Vrchnost zakazuje? Máte jen částečně pravdu. Cena lidského života Evropana je obrovská. Nasazovat krk, bojovat s rizikem smrti za "císaře pána a jeho rodinu" se jemně řečeno "nenosí". Každý chce být bílým límečkem a hodně prací mu smrdí. Bez Ukrajince nepostavíte dům, bez Ukrajinky neuklidíte. Vrchnost v tom jede jen částečně ...

0 0
možnosti
MK

Marek z Aviana pronesl před bitvou tento projev:

Tento projev je nadčasový.....

"Moji bratři,

Dnes budete muset bojovat, dnes budete muset zabíjet jiné lidi. Jakmile nastane tato chvíle, až budete zabíjet a budete zabíjeni, pamatujte na moje slova. Nebojujete jenom proto, abyste bránili Vídeň, ale také proto abyste ochránili naší víru, naše tradice. Ale také, abyste bránili svoje ženy a děti, svoje sestry a bratry. Své otce a své matky. Protože když padne Vídeň, padne Řím, a když padne Řím, padne Svatá Matka Církev. Braňte svou víru, tak, aby Vaše děti mohli svobodně vyznávat víru v Boha, aby mohli svobodně milovat Krista, aby byli svobodní, protože vy jste bojovali v ten den.

Věřím!!! Věřím celým srdcem!"

5 0
možnosti
Foto

Jasně, charismatik... díky za návštěvu :-)

0 0
možnosti
JS

J18a56r74d60a 45S91o97k85o76l

12. 9. 2020 11:44

No vida. A dnes Evropu dobudou bez jediného výstřelu a ještě za pomoci místních.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, tak tohle je poměrně zjednodušené tvrzení. Vše má nějaký vývoj a za demografický vývoj v Evropě nemůže Islám, stejně tak jako za fakt, že svou víru ve jménu pokroku Evropa zavrhla. Svět se mění od dob, kdy je člověk člověkem. Co přijde nelze zatím předjímat.

2 1
možnosti
PK

Nejsem profesionální historik ale zmíněný "český šlechtic" se od dětství pohyboval mimo Čechy, byl vášnivý protestant, sloužil ve švédském vojsku při jeho výbojích v Evropě a pak "prozřel" a dal se ke katolíkům. Cítil se Čechem?

Radou pro civilní správu Vídně byl již v požehnaném věku 72 let.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, jistě máte ve všem pravdu, vždy je to jedna z otázek, která mě napadá, zradil svého děda? Nebo zradil on císaře? Tak zamotaná a těžká doba. Právě proto mě fascinují ti, kteří dodnes pohlížejí na období třicetileté války jako na černobílou hru. Díky za návštěvu.

2 0
možnosti
JM

Dobrý den, ano - souhlasím s Vámi. Sice je to trochu mimo téma - ale mrzí mě, že Habsburkové dali přednost dlouhodobě ohrožené Vídni, přitom mnohem, mnohem krásnější Praha se stala provinčním městem. Dodnes centrum Vídně nesahá centru Prahy ani po kotníky.

Ještě poznámka - proti Osmanské říši měl plnou silou bojovat Matyáš Korvín, s naší podporou, s podporou Polska, Papeže. Ne bojovat proti Jiřímu z Poděbrad.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den a díky za návštěvu.... ano, většina velkých porážek "křesťanského světa" včetně té symbolicky největší (pád Konstantinopole) přišla díky nejednotě. A také proto, že ač se to dnes zdá k neuvěření, byl tehdejší Islám poměrně přístupný novým myšlenkám, a nebál se "koupit" i mozky nepřátel.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

4 0
možnosti
  • Počet článků 648
  • Celková karma 25,56
  • Průměrná čtenost 2134x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik