Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

F78i46l63i28p 89V43r44a22c63o90v41s15k22ý
Už se na něj taky těším.... :)

J11a83r77o64s41l79a28v 71C68a90l57t96a
V podstatě souhlasím, jen pro doplnění - Guth Jarkovský: Při vstupu do veřejné místnosti (restaurace) host nezdraví, na případné pozdravy personálu odpovídá maximálně pokývnutím hlavy
Z87b87y76š54e34k 76H52l71i80n17k29a
Restaurační personál toto nepochybně nezná, takže se pozdravu často dožaduje. Shledávám to jako užitečné, protože pak se nemůže vymlouvat, že si vás nevšiml, a proto mu trval příchod k vám tak dlouho.

Z97u52z43a24n91a 95Z96a70j31í63c55o49v89á
Rozhodně vyžadují pokračování

F98i24l61i43p 59V73r94a36c41o46v56s34k86ý
Díky, nemám v plánu vzdorovat...
Z46b16y37š68e71k 29H92l63i79n21k96a
Co já na to? Jsem nevychovaný buran. Takže jsem byl několikrát nepřímo poučen, že při vstupu do hospody mám zřetelně pozdravit, pokud je obsluha v blízkosti. A to nejen na vesnici, ale dokonce i v anonymní Praze. Teď už vím a snažím se tento obyčej dodržovat všude.
Placení je taky svébytná záležitost. Protože se občas pokouším s obsluhou vtipkovat (hlavně s ženskou), zkusil jsem i "vtip" že nemám peníze. Z reakcí jsem pochopil, že to je "vtip" častý a jak známo, opakovaný vtip přestává být vtipem. Takže se pokouším o vtip situační, který třeba obsluha ještě neslyšela. Čím starší (pracovně) obsluha, tím obtížnější je vymyslet něco, co obsluha slyší poprvé a zasměje se tomu. V takových situacích mám pak sám radost.
Jednou se mi povedlo toto. Šel jsem v hospodě na záchod a cestou jsem viděl stolek, na kterém ležela velká malířská štětka. Nedalo mi, dal jsem si jako závazek něco vymyslet. Při návratu jsem šel k servírce, ukázal na stolek a řekl jí: tady se vám válí nějaká štětka. Servírka: Hihihi, tady jich je! V tu ránu jsem se do ní zamiloval. Platonicky.






M51i16c91h59a35e16l59a 39K87l18í86m85o58v13á
Bude to asi druhem Teletubbies. K nám se přišli do knihovny zeptat, jestli se tam dá půjčit knížka. A aby to uvedli na pravou míru: "Protože někde to třeba nejde..."


J54a13r12o81s54l28a43v 61Č17e93r50v65e89n62k30a
Určitě se rozepiš, Filipe. Také mám dost zkušeností. Ta kultura je kolikrát katastrofická. Přesto ze své zkušenosti bych řekl, že pořád má většina lidí jakous takous úroveň.

F71i14l92i84p 63V11r46a70c26o57v83s67k70ý
Díky Jardo, rád tě vidím, alespon takhle...
J91o27s94e29f 17P14r36o84u36z42a
Pokračování klidné napiš, Filipe. Ale je to marný, je to marný, je to marný. Já jsem velmi nenáročný host, jak se kdysi říkalo, stačí mi, aby vrchnímu nepískalo v nose a servírka neměla ošklivý nohy. Pak už jen pár drobností. Vyžaduju na toaletě čistotu, aby se tam dalo jíst z podlahy, a rozprašovač libé vůně. Během dlouhého čekání na objednané jídlo chci podstoupit manikúru, pokud přijdu s vnoučetem, musí číšník u stolu zahrát pohádku s přenosným loutkovým divadlem a musí být povoleno malovat na ubrusu pastelkami. Co se týče jídla, u luštěnin vyžaduji lžíci, z vidličky mi ta čočka nebo fazole padají, k polévce vždy automaticky donést maggi, kuchaři nikdy nedochutí, jak mi vyhovuje. Velikost porce je správná, když na mě přinášený řízek mává křídly, visícími přes okraj talíře. Pro lepší trávení vyžaduji po jídle opět rozptýlení, nejlépe se mi osvědčil kouzelník mikromagie. Při placení vždy společně projíždíme účtované položky dle jídelníčku, při jakékoli chybě žádám slevu 50% účtu. Od svého otce jsem se v šedesátých letech naučil dávat tuzér 50 haléřů, jsem-li výsostně spokojen, tak 1 Kč. Je to tradice, nemohu to měnit.
Jo, a na dršťkovou dostávám chuť zásadně 5 minut před zavíračkou, výmluvy, že kuchyně je dávno zavřená, považuji za drzost. Prostě, jak říkám, Filipe, absolutně nenáročný host.

F66i25l51i64p 19V62r12a14c66o80v68s19k79ý
Josefe, to je tak pěknej příspěvek, že ho nebudu mělnit zbytečným vokecáváním
I78v50a96n18a 41L85a33n70c60e
Myslím, že manuál zvládám, můžu se k vám do restaurace přijít najíst a ráda bych si dala jídlo bez držkové, prosím.
Zajímá mne i další manuál

F71i50l24i75p 55V45r81a57c93o86v77s60k28ý
Díky za motivaci, dopíšu ....
- Počet článků 748
- Celková karma 19,92
- Průměrná čtenost 2078x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...