Děkujeme za pochopení.
F75i82l95i23p 30V63r49a51c81o70v57s19k73ý
Už se na něj taky těším.... :)
J21a30r38o23s69l86a18v 44C77a84l23t79a
V podstatě souhlasím, jen pro doplnění - Guth Jarkovský: Při vstupu do veřejné místnosti (restaurace) host nezdraví, na případné pozdravy personálu odpovídá maximálně pokývnutím hlavy
Z86b61y64š94e46k 10H60l15i31n53k76a
Restaurační personál toto nepochybně nezná, takže se pozdravu často dožaduje. Shledávám to jako užitečné, protože pak se nemůže vymlouvat, že si vás nevšiml, a proto mu trval příchod k vám tak dlouho.
Z56u87z58a40n40a 30Z55a63j75í32c95o98v38á
Rozhodně vyžadují pokračování
F67i79l29i90p 21V69r97a97c81o42v43s12k83ý
Díky, nemám v plánu vzdorovat...
Z56b44y69š95e14k 52H67l53i81n35k20a
Co já na to? Jsem nevychovaný buran. Takže jsem byl několikrát nepřímo poučen, že při vstupu do hospody mám zřetelně pozdravit, pokud je obsluha v blízkosti. A to nejen na vesnici, ale dokonce i v anonymní Praze. Teď už vím a snažím se tento obyčej dodržovat všude.
Placení je taky svébytná záležitost. Protože se občas pokouším s obsluhou vtipkovat (hlavně s ženskou), zkusil jsem i "vtip" že nemám peníze. Z reakcí jsem pochopil, že to je "vtip" častý a jak známo, opakovaný vtip přestává být vtipem. Takže se pokouším o vtip situační, který třeba obsluha ještě neslyšela. Čím starší (pracovně) obsluha, tím obtížnější je vymyslet něco, co obsluha slyší poprvé a zasměje se tomu. V takových situacích mám pak sám radost.
Jednou se mi povedlo toto. Šel jsem v hospodě na záchod a cestou jsem viděl stolek, na kterém ležela velká malířská štětka. Nedalo mi, dal jsem si jako závazek něco vymyslet. Při návratu jsem šel k servírce, ukázal na stolek a řekl jí: tady se vám válí nějaká štětka. Servírka: Hihihi, tady jich je! V tu ránu jsem se do ní zamiloval. Platonicky.
M31i51c49h21a71e34l60a 14K79l13í39m68o71v89á
Bude to asi druhem Teletubbies. K nám se přišli do knihovny zeptat, jestli se tam dá půjčit knížka. A aby to uvedli na pravou míru: "Protože někde to třeba nejde..."
J21a16r63o47s74l55a17v 27Č15e79r66v26e11n58k85a
Určitě se rozepiš, Filipe. Také mám dost zkušeností. Ta kultura je kolikrát katastrofická. Přesto ze své zkušenosti bych řekl, že pořád má většina lidí jakous takous úroveň.
F42i69l77i20p 31V36r32a95c79o33v26s30k82ý
Díky Jardo, rád tě vidím, alespon takhle...
J13o40s70e46f 57P16r48o97u25z64a
Pokračování klidné napiš, Filipe. Ale je to marný, je to marný, je to marný. Já jsem velmi nenáročný host, jak se kdysi říkalo, stačí mi, aby vrchnímu nepískalo v nose a servírka neměla ošklivý nohy. Pak už jen pár drobností. Vyžaduju na toaletě čistotu, aby se tam dalo jíst z podlahy, a rozprašovač libé vůně. Během dlouhého čekání na objednané jídlo chci podstoupit manikúru, pokud přijdu s vnoučetem, musí číšník u stolu zahrát pohádku s přenosným loutkovým divadlem a musí být povoleno malovat na ubrusu pastelkami. Co se týče jídla, u luštěnin vyžaduji lžíci, z vidličky mi ta čočka nebo fazole padají, k polévce vždy automaticky donést maggi, kuchaři nikdy nedochutí, jak mi vyhovuje. Velikost porce je správná, když na mě přinášený řízek mává křídly, visícími přes okraj talíře. Pro lepší trávení vyžaduji po jídle opět rozptýlení, nejlépe se mi osvědčil kouzelník mikromagie. Při placení vždy společně projíždíme účtované položky dle jídelníčku, při jakékoli chybě žádám slevu 50% účtu. Od svého otce jsem se v šedesátých letech naučil dávat tuzér 50 haléřů, jsem-li výsostně spokojen, tak 1 Kč. Je to tradice, nemohu to měnit.
Jo, a na dršťkovou dostávám chuť zásadně 5 minut před zavíračkou, výmluvy, že kuchyně je dávno zavřená, považuji za drzost. Prostě, jak říkám, Filipe, absolutně nenáročný host.
F63i22l64i71p 91V72r73a87c49o58v75s85k50ý
Josefe, to je tak pěknej příspěvek, že ho nebudu mělnit zbytečným vokecáváním
I10v63a91n90a 88L20a83n24c57e
Myslím, že manuál zvládám, můžu se k vám do restaurace přijít najíst a ráda bych si dala jídlo bez držkové, prosím.
Zajímá mne i další manuál
F35i33l24i74p 18V30r68a94c20o87v26s15k24ý
Díky za motivaci, dopíšu ....
- Počet článků 648
- Celková karma 25,58
- Průměrná čtenost 2134x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...