Děkujeme za pochopení.
M21a19r12i95e 13Š96í24p70k26o19v80á
No jo, Filipe, nějak asi spolu neumíme ve společnosti komunikovat, nebo-li jsme na sebe čím dál víc nepříjemní. Tedy samozřejmě jen někteří.
Dříve jsem navštěvovala různá restaurační zařízení (Praha), a mám skvělé vzpomínky. Na kuchaře i na číšníky. Je to v tisíckrát omletém...že "všechno je v lidech".
Že je ale problém dnes sehnat do podniku jak na plac, tak do kuchyně lidi, kteří to dělají rádi, už chvíli trvá.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/052021/31052021F02C69E9AB7CD08EB172CD35B548CA56.jpg)
F11i17l27i45p 91V97r76a48c78o52v46s65k83ý
Ano, vše je v lidech, nejen v gastronomii :) Díky za návštěvu
D42a63n25a 87Š25u26m76o59v41á
Na lidi v pohostinství se dosti všeobecně dívá jako na někoho, kdo se díky diškrecím válí v penězích, může si kdykoliv dát frťana a ještě má oběd zadarmo. To vidí hlavně ti, kteří by se tak bez skrupulí chovali sami, a hlavně nemají o téhle profesi ani páru. Dobře jste to napsal Filipe, je jen divné, že si lidi nějak nevšímají toho vysokého procenta hostinských amatérů, kteří se po revoluci vrhli na restaurační podnikání, a fofrem zkrachovali. Byli mezi nimi i velice vzdělaní lidé, často umělci, kteří - také často - ví přeci všechno. Ale že dobře vařit je umění, kdy úspěch přichází často pozdě, když už ho člověk ani nečeká, to nevěděli.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/052021/31052021F02C69E9AB7CD08EB172CD35B548CA56.jpg)
Z63b88y24š73e53k 27H63l48i81n35k55a
Nemám rád obsluhu, která nemá ráda lidi.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/052021/31052021F02C69E9AB7CD08EB172CD35B548CA56.jpg)
F98i41l30i69p 39V15r54a28c74o75v48s14k98ý
To ani já ne... Díky za navstevu.
V62l92a41d18i78m87í21r 50H68a58v94r51á62n47e46k
Filipe byl jsem se synkem na kole v Provence a co mě nejvíce utkvělo v paměti kromě přírody jsou číšníci. Neuvěřitelně milí, přátelští, usměvaví. No a menu např. v Avignonu za 12 E, jako v Praze. Něco si doma uklohnit je radost, ale být v kuchyni např. 10 hodin ve vedru...smekám...
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/052021/31052021F02C69E9AB7CD08EB172CD35B548CA56.jpg)
F55i67l61i28p 47V96r83a40c31o63v54s31k31ý
Díky moc za návštěvu i příspěvek do diskuze
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/082017/0208201760A1700EC607138D98B0172D262FB62E.jpg)
Z55d80e52ň25k83a 25O21r59t85o55v68á
To jste napsal, Filipe, skvěle. Zvláště pro člověka, který má svoji práci tak rád jako Vy, to jsou krušné zážitky. Ale zatím jste nad věcí, tak snad je ještě naděje.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/052021/31052021F02C69E9AB7CD08EB172CD35B548CA56.jpg)
F92i24l15i39p 82V35r27a75c67o17v72s16k23ý
Dobrý den, no jasně, ještě se nesebemorduji , díky za návštěvu...
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/042020/2404202015FD206177B37375EBA38C2A11A3ACE2.jpg)
J29a65n 11P78r62a19ž53á34k
Chtělo by se mi u toho smát, Filipe, ale nějak to nejde
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/052021/31052021F02C69E9AB7CD08EB172CD35B548CA56.jpg)
F66i88l93i86p 16V78r66a47c35o86v69s22k92ý
Ale ano, on pláč nic nespraví, proto se raději zasměji :) Díky
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/062018/26062018A40C63E1CC4A364DF37E9A98DAFF29EA.jpg)
T35o33m91á53š 57V94o45d77v63á24ř81k74a
Filipe, Vy mne děsíte. Mě - restauračního povaleče a gourmeta. Abych si začal vařit sám. ....
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/052021/31052021F02C69E9AB7CD08EB172CD35B548CA56.jpg)
F95i27l23i42p 95V75r11a44c36o34v20s51k75ý
Tak zle ještě není, ale nesmí se nic podcenit , díky...
P56e59t38r 41K30o13r93e30c93k42y
Jedno České přísloví rce: ,,Bůh dal lidu pokrm a čert kuchaře". A je to tak , nejsem vybíravý a tak když dojdu do některé z našich vesnických krčem,tak se poměju a už dlouho se vyhýbám váze....
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/052021/31052021F02C69E9AB7CD08EB172CD35B548CA56.jpg)
F19i34l15i23p 17V55r12a74c21o22v76s82k49ý
A to ještě nejlepší kuchař se prý jmenuje Hlad, někde jsem slyšel
M33i92r89o92s21l57a97v 97B80u11č80e48k
Pokud by čtenářům nevyhovovala nabídla kuchyně s obsluhou hostů - Nabízím uplatnění v MHD krajského města ! Post službyvedoucího - Já, mistr z textilní fabriky, jsem střídal bývalého ČSLA dělostřelce. Jeho zástupcem byl cestovní průvodce po Itálii. Já zase získal chemika a ten si vybral za kolegu zahradníka ! Chemika to přestalo bavit a tak přešel do Plynáren ! Mj., tam je dodnes a dobře udělal ...
Neuvěřitelné doby po revoluci, pak i pro pracovníka STB jisté místo v podnikové Autoškole! Podobně to bylo s řidiči. Cikáni, Slováci, Moldavec, který se asi 2 roky učil vypít za sebou 2 piva ! Nejlepší byli vysokoškoláci ! R směnu na Ikarusu - měl filharmonik klavírista, střídal jej ing. všeho a volno za osádku držel VŠ zprofanovaný policista ! Nešťastný pracovník RSDr - Měv KSČ se cítil poměrně dobře mezi havíři s rentou, kteří šli za přivýdělkem. Zvláštní sortou byli bachaři s neuvěřitelnými historkami. Když jsem s nimi byl v kanceláři sám - Říkal jsem jim, že se cítím jako v base ... !
Zmiňovaný klavírista - alkoholik, sdělil, proč za volant vůbec šel ! Výdělky v symfo orchestru chabé. Tedy klavír pro baletky - pokud unavena, jemu na klíně. Poté nástup do baru kapely. Druhý den nahrávací studio. Dirigent taktovkou dává povel ke klavírnímu sólu - Nic ! Náš dobrý člověk, zcela vysílen a veden špatnou výživou - Usnul ! Pravil, že nástup na směnu - 03:18 hod mu plně vyhovuje. Nemá čas bumlovat - denně se dýchá do Alkotesteru ! Zájemci, neváhejte ! (Vše pravdivé) ! Práce je dost + jízdenka na MHD zadara + chutná závodní kuchyň. Doba, kdy se fakt vařily všerůzné lidské osudy a příběhy ! Zážitků kopec - mzda symbolická ...
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/052021/31052021F02C69E9AB7CD08EB172CD35B548CA56.jpg)
B92o87h33u59m98í39r 98Š72i20m14e47k
Dík za krásný humor.
Ale kuchařina je umění! Jako doktořina a každá práce, která se dělá s radostí a úctou k druhému člověku!
Snad na to ti naši mladí přijdou. Jinak by urychlovali konec evropské civilizace!
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/052021/31052021F02C69E9AB7CD08EB172CD35B548CA56.jpg)
- Počet článků 676
- Celková karma 21,20
- Průměrná čtenost 2118x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...