Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J17i25ř79í 19J19i71r63o20u35d38e83k
MÁM V RODINĚ DVĚ VYUČENÉ. Kuchařku a cukrářku. Obě opravdu umí. Dcera dokonce obdržela cenu cechu. Ani jedna se však tím neživí z prostého důvodu. Finance.

F12i65l86i52p 36V15r20a13c98o48v10s20k63ý
Díky za návštěvu Jiří.... Třicet let se tu bojovalo místo kvalitou především cenou... Snad se to lepší. Jinak nepůjdou lidi zaplatit nikdy.

H50o96r76s93t 10A69n84t93o10n 70H70a39s33l90b95a90u55e54r
Filipe, děláš záslužnou práci, protože nás ostatní dokáže nakrmit


V16á14c26l68a21v 94K68u19n65f53t
Dobře napsáno, platí to totiž i obecně pro jiné obory. Způsob výuky, který zaujme a podnítí k tomu dozvědět se víc oproti výuce, kterou si učeň jen odsedí. Problém asi bude v zajištění pedagogů tak zapálených jako Vy.
Vašek

F89i12l94i26p 23V13r24a24c21o52v92s44k88ý
Jak píšu... spousta lidí z praxe chce + kolem sebe na škole vidím mladý kolektiv učitelů nezatížený tím marasmem minulosti, který chce taky... Jsem tedy opatrný optimista... Přesně tak, ukázat a vzbudit zájem je přesně reálný cíl v těch 240 hodinách rozložených do tří let... U koho ten zájem vzbudíme, může se realizovat na cateringu, soutěžích, seminářích a spoustě dalších aktivit mimo tu základní hodinovou dotaci. I naše kuchařská asociace začala v tomto ohledu v posledních letech dobře fungovat....
Z46d10e78n12ě19k 90Z89a56v17a43d36i63l
A máte přehled o tom, kolik těch vašich učňů zůstalo pracovat v oboru po 5 nebo i 10 letech po absolvování školy ?
U nás totiž skladnické pozice zaměstnávají především vyučené kuchaře a kuchařky a ve školních jídelnách a restauracích nemá pomalu už kdo vařit.

F34i16l32i83p 95V86r45a10c76o36v47s33k57ý
Díky za návštěvu... mám především přehled o tom, kolik absolventů nastupuje v oboru. A u učňů jsme na tom výborně.. Jak píšu v článku, na tom aby nedocházelo "k následné úmrtnosti" musí zapracovat i zaměstnavatelé....

J71a15n65a 22M74e23l50i70š24o78v67á
Vy Ste, Filipe, majster svojho odboru a ako sa u nás hovorí, požehnaný ten, kto svoje zručnosti odovzdáva ďalej


T25o65m57á44š 22V19o61d54v53á47ř85k33a
Děláš dobrou práci, Filipe. Protože pak pravděpodobnost, že si v restauraci dám cosi skvělého, co mi přinese potěchu těla i duše, je prostě vyšší.

F44i41l29i85p 92V20r36a63c51o13v36s28k34ý
Díky... Je to kolektivní práce, ale svý polínko přikládám do ohně poctivě...


F82i18l73i81p 59V57r91a36c11o68v16s87k47ý
Já děkuji. Ale je to fakt něco co člověku dává smysl a je neskutečně naplňující.
- Počet článků 724
- Celková karma 24,08
- Průměrná čtenost 2110x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...