Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

MÁM V RODINĚ DVĚ VYUČENÉ. Kuchařku a cukrářku. Obě opravdu umí. Dcera dokonce obdržela cenu cechu. Ani jedna se však tím neživí z prostého důvodu. Finance.

2 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu Jiří.... Třicet let se tu bojovalo místo kvalitou především cenou... Snad se to lepší. Jinak nepůjdou lidi zaplatit nikdy.

1 0
možnosti
Foto

Filipe, děláš záslužnou práci, protože nás ostatní dokáže nakrmit

3 0
možnosti
Foto

Dobře napsáno, platí to totiž i obecně pro jiné obory. Způsob výuky, který zaujme a podnítí k tomu dozvědět se víc oproti výuce, kterou si učeň jen odsedí. Problém asi bude v zajištění pedagogů tak zapálených jako Vy.

Vašek

3 0
možnosti
Foto

Jak píšu... spousta lidí z praxe chce + kolem sebe na škole vidím mladý kolektiv učitelů nezatížený tím marasmem minulosti, který chce taky... Jsem tedy opatrný optimista... Přesně tak, ukázat a vzbudit zájem je přesně reálný cíl v těch 240 hodinách rozložených do tří let... U koho ten zájem vzbudíme, může se realizovat na cateringu, soutěžích, seminářích a spoustě dalších aktivit mimo tu základní hodinovou dotaci. I naše kuchařská asociace začala v tomto ohledu v posledních letech dobře fungovat....

2 0
možnosti
ZZ

A máte přehled o tom, kolik těch vašich učňů zůstalo pracovat v oboru po 5 nebo i 10 letech po absolvování školy ?

U nás totiž skladnické pozice zaměstnávají především vyučené kuchaře a kuchařky a ve školních jídelnách a restauracích nemá pomalu už kdo vařit.

1 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu... mám především přehled o tom, kolik absolventů nastupuje v oboru. A u učňů jsme na tom výborně.. Jak píšu v článku, na tom aby nedocházelo "k následné úmrtnosti" musí zapracovat i zaměstnavatelé....

1 0
možnosti
Foto

Vy Ste, Filipe, majster svojho odboru a ako sa u nás hovorí, požehnaný ten, kto svoje zručnosti odovzdáva ďalej

2 0
možnosti
Foto

Děláš dobrou práci, Filipe. Protože pak pravděpodobnost, že si v restauraci dám cosi skvělého, co mi přinese potěchu těla i duše, je prostě vyšší.

3 0
možnosti
Foto

Díky... Je to kolektivní práce, ale svý polínko přikládám do ohně poctivě...

1 0
možnosti
Foto

J35a18n 87Š19i76k

30. 8. 2023 8:18

Jenom jedno prosté slovo. Díky. Hezký den

4 0
možnosti
Foto

Já děkuji. Ale je to fakt něco co člověku dává smysl a je neskutečně naplňující.

0 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 21,00
  • Průměrná čtenost 2113x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik