Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V době překotného růstu chleba s máslem pokypaný magim ;-D

0 0
možnosti
IK

Nevím, co je špatného na "čipsech" z kuřecích kůžiček. U nás v rodině byla vždy bitva o kůži grilovaného nebo pečeného kuřete. Osoba, která kuře porcovala, musela velmi dbát, aby na každé porci zůstala příslušná část pokryvu. A co nastalo, když jeden nevycválaný hladovec (mužského rodu, pochopitelně) sebral a snědl kůžičku pečlivě uloženou na kraji dívčího (pochopitelně) talíře s "vtipným" vysvětlením "já myslel, že jí nechce"... to si nepřejete zažít.

1 0
možnosti

Pečená kuřecí kůže a...biskup. Největší delikatesa:-))

1 0
možnosti
MV

Klasicky šunkofleky zhusta zasypany cukrem krystalem...

2 0
možnosti
Foto

:-) Bábovka s Ramou. Víno s čokoládou. Amen.

2 0
možnosti
Foto

Michaelo čokoláda se skvěle páruje i s rumem :-) (kvalitní čokoláda, kvalitní rum) Díky za zastavení....

2 0
možnosti
JJ

No a k tématu. Jídlo je mým velkým koníčkem. Schválně nepíšu "dobré jídlo", protože každý to můžeme mít hozené trochu jinak, že ano. Např. ty "Laďovy čipsy" bych asi sólo nevařil, ale vždycky, když jsme měli doma domácího "bojléra" a děcka sundávala kůži na kraj talíře, nikdy jsem ji psovi nenechal.;-D

Pokud nikomu nepřijdou divné brusinky na paštice, tak proč ne rybíz na klobásce?;-) Já mám hodně rád kečup a navzdory testům, nejvíc ze všech pálivý Heinz. Ten si jako chuťovku nakydám na hřbet ruky a "mlsám" třeba u televize. A pro "spravéní chuti" si klidně nakapu tamtéž a olíznu i pár kapek magi. Samozřejmě vaříme králíčí hlavy, které mnozí nemohou ani vidět,( protože jim připomínají hlavu Vetřelce) a pak tu lebku silným nožem rozloupnu a vysaju mozeček a oloupu jazýček. Samozřejmě nikdy nevyhodím pařáty z kohouta nebo slepice, které nesmí nikdy v polévce chybět. Ale pravdou je, že jsem je prozatím nikdy neochutnal.

No a bílé maso, to je moje. Teď o víkendu jsme pekli předek králíka na zelenině s kouskem prorostlého bůčku, takže se ten králíček v něm přímo koupal, no a to byla bašta, když se pak, ten bůček, "natřásal" na talíři, obložený valašským zelím se špekem a zemáčkem... no, o jídle bych mohl psat romány. Asi by nebyly na takové odborné úrovni, jako ty vaše, ale myslím, že mnohým by i tak tekly sliny do klávesnice. A velký souhlas s tím chlebem. Beru z malé pekárny ze Štípy. Pokud možno s velkým "praskancem" na boku. A když tam je, vždycky ho pak rozkrojím na kraji toho praskanca a odkrójím ten skrojek z boku a někdy, když je ještě teplý, ani nevydržím abych to namazal tím máslem a kus ho zežeru jenom tak...!!! Snáď mi to Nejvyšší odpustí.:-)

2 0
možnosti
Foto

Tak tomu praskanci rozumím ;-D Díky za návštěvu :)

0 0
možnosti
JJ

Zdravím, pane kolego. Jen krátká vsuvka mimo zdejší téma a pouze pro vás - tu myšlenku, kterou jste prezentoval v minulém blogu sdílím též. Takové "vytí s davem", který na jedné straně na vše potřebuje upřesnit instrukce a návody, na druhé bojuje za svobodu a ústavu rušením nouzového stavu v době, kdy jsou nemocnice přecpané a (na Novinkách dokonce tvrdí, že prý "dochází i dřevo na rakve";-D;-D) a pobyt na tribuně VIP považují za "vrchol papalášství", (všiml jste si, jak je to slovo čím dál víc oblíbenější), tedy takovéto vytí s davem mne vždycky přiměje k velké obezřetnosti. Ale to jen mezi námi, abyste věděl, že v tom ůnejedete sám".;-)

1 0
možnosti
Foto

Nad chlebem s máslem dnešní děti možná ohrnují nos, ale to bývaly snídaně mého dětství. Maminka nakrájela krajíce, namazala docela silnou vrstvu másla a ozdobila vidličkou, vlnovkami nebo sluníčkem, srdíčkem... Každé dítě mělo svůj obrázek. I dnes si někdy takovou snídani přichystám, ale nezdobím. Možná bych měla.

1 0
možnosti
Foto

Když se chci rozmazlit, vejce do skla k chlebu s máslem nemají pro mě k snídani chybu. Díky za návštěvu :-)

1 0
možnosti
LH

Drškovka a bavorské vdolečky - dodnes se divím že jsem to přežil;-D

2 0
možnosti

Jé, Filipe, a už se mrskám na udici:-))) To je blog!

Tak tatarku v guláši, tu si představit dovedu.

A co se čokolády týká jsi mi připomněl, že máma jedla čokoládu se suchým chlebem a zapíjela obyčejnou vodou. To ji moc chutnalo. Můj táta zase měl oblíbené bramborové knedlíky se smaženou cibulkou a povidla.

A já mám ráda krůtí steak s broskví, a přelité sýrovou omáčkou (trojúhelníček Madeta, roqeufort, cheddar).

Ať se Pohlreich třeba kousne kam chce:-))))

2 0
možnosti
Foto

Maso v kombinaci s ovocem, nebo sladkou ovocnou omáčkou (svestkovou) miluju!

0 0
možnosti
Foto

Filipe, i já byl a občas ještě jsem na jídlo BARBAR;-D

1 0
možnosti