Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Neberu teď v potaz název. Jak by se to řešilo v církvích? Ty by potom potřebovaly výjimku? Protože by byly asi brzy soudně napadány, že odmítají oddat stejnopohlavní páry. Jak to řeší jiné státy? Informujte mě.

0 2
možnosti
JV

J61a48n 79V75ě26r56n63ý

13. 7. 2023 13:34

Pokud vím, z pohledu zákona žádný církevní svazek neexistuje. Po svatbě v kostele stejně jdete podepsat lejstra na úřad a jedině ty jsou pravomocná k čemukoliv.

1 0
možnosti
FB

Jak se již zmínilo několik diskutujících přede mnou, homosexuálové mohou uzavřít manželství už teď, jenom to musí být s opačným pohlavím a o to nemají zájem což ale není vada v zákoně nebo forma útlaku. Já taky nemám zájem podnikat a tak si prostě nezajišťuji živnosťák.

Osobně si myslím že manželství je i tak dost podráženo tím jak společnost akceptuje nevěry a rozvody.

Navíc mohou nastat situace jako: Anna se ožení s Bárou, následně si Anna pořídí dítě s Cyrilem, to se bude jmenovat třeba Dana. Bára si vyslechne jak byl porod úžasný a transcendentní a pořídí si dítě s Edou. Pojmenují jej Filip.

No a teď vstoupí do hry NOZ Hlava II dil 2. který způsobí že Dana má v RL matku Annu a otce Báru. Filip bude mít matku Báru a otce Annu. Přestože nemají společné geny, budou Dana a Filip příbuzní. Samozřejmě že pokud Cyril a Eda budou chtít využít otcovská práva budou muset před soudem dokazovat že 2 ženy nemohly počít dítě. Budou li pánové C a E uspěšní D a F už nebudou příbuzní a manželství nebude mít vliv. Nebudou li uspěšní bude omezeno právo dítěte i rodiče. Neprojeví li pánové zájem, bude omezeno právo dítěte. Spíše pro pobavení (praktický dopad je nepravděpodobný) dodám že Dana s Filipem nemohou uzavřít manželství, ale nemusí být smutní, třeba se na ně usměje štěstí a jejich biologický otec takto pomohl více párům, a tak si mohou zcela legálně vzít skutečného sourozence.

Případně je zde možnost využít služeb reprodukční kliniky a ideálně tento rozmar proplácet jako léčbu neplodnosti ze ZP.

Ještě z jiného soudku, co se současným reg. partnerstvím? Zrušit? Změnit na manželství? Nebo zachovat? Pokud zachovat tak umožnit reg. partnerství i pro hetero páry aby teda byla rovnost?

4 2
možnosti
JK

Píšete úděsné nesmysly, a ještě se v tom vyžíváte.

0 1
možnosti
PN

Jedna otázka pro autora: Proč si nemůžu vzít třeba tři ženské nebo svojí židli anebo třeba krávu? Protože to tak je prostě zařízené, stejně jako že každé ráno vyjde slunce.

9 1
možnosti
MP

Nejedná se o povýšenost, ale o popis skutečnosti(muž + žena) uzavíraji podle toho svazek nazvaný manželství a k tomu patří rodina a věci s tím související. Ve Vaší logice pak matce můžem říkat třeba Křemílek a otci třeba Lolek a jedno jejich dítě bude logicky MéďaBéďa, protože nazývat věci pravými jmény není in.

9 0
možnosti
JD

J20a25n 82D20o28u91š94e19k

4. 7. 2023 20:10

Já jsem pro, ale každého páru bych se zeptal: Kdo z vás představuje spíš tu maskulinní část? Toho který se k tomu přizná bych si vzal stranou a zeptal se ho: Vole, fakt to chceš?

2 0
možnosti

Pro dva muze bude manmanstvi a pro dve zeny zelzelstvi. Problem nazvu vyresen

4 1
možnosti
RW

Klasická manipulace

Otázka totiž zní přesně obráceně! Jaký je důvod pro zvýhodnění homosexuálních párů na roveň manželství???

Není pro mne nejmenší problém zrovnoprávnit homosexuální páry. Druhá věc, je že adopce se musí řešit změnou špatného adopčního zákona a ne uzavíráním manželsví stejnopohlavními páry. (jediný rozhodující več při adopci musí být ZÁJEM DÍTĚTE, nikoliv nějaké nesmyslno "právo na adopci").

Existuje jediný skutečný důvod pro prosazování "manželství pro všechny" - pokud by se definovala a zvyšovala práva homosexuálních svazků, každý by viděl o jaká práva jde, když se řeší "manželství pro všechny" tak si málo kdo uvědomí jak silný institut manželství je...

5 2
možnosti
JK

Jaké zvýhodnění. Jedná se o narovnání práv.

1 4
možnosti
JB

J16a90n 74B67e70r71t78l

4. 7. 2023 13:44

Na jednoduchou otázku poněkud složitější odpověď, Filipe.

Jste si jistý, že krátce po schválení varianty pro stejnopohlavní páry se nepřihlásí zastánci dalších variant? Třeba tři, nebo dva a pes, nebo jeden a strom, a se stále stejným argumentem, že to přeci nikomu jinému neublíží? Vždyť když pro všechny, tak pro všechny! Konec konců varianta jeden a více manželek už také existuje mnoho století.

Naše civilizace velmi úspěšně funguje několik tisíciletí ve variantě žena + muž (dokonce mám podezření, že motorem civilizace jsou nespokojené bílé manželky, ale to je na jiné povídání).

Já velmi respektuji vztahy stejnopohlavních párů a přeji jim zrovnoprávnění všech "technických" práv (dědictví, infomovanost o zdravotním stavu,...).

Ovšem jsem již velmi v rozpacích k možnosti adopce dětí takovými páry. I při ohledu k nim je nutné mít na zřeteli především dobro dětí. A nenechme se zmást jednostrannou prezentací výzkumů v této oblasti, je i mnoho jiných s opačnými výstupy. Všimněte si, že při argumentaci k takové adopci se porovnává stejnopohlavní pár s dětským domovem či nebo špatným heterosexuálním párem nikdy s normální mámou a tátou. Povězme si upřímně, opravdu je nám úplně jedno, do jaké rodiny by v případě našeho úmrtí přišly naše děti?

Manželství muže a ženy je jedním ze základních kamenů naší civilizace a lze se přiklánět k předběžné opatrnosti, abychom tento základní kámen neporušili. Ostatně většina zastánců manželství pro všechny horlivě obhajuje předběžou opatrnost v jiných záležitostech, např. ve věci klimatu.

Manželství pro všechny je oxymorón, asi jako suchý déšť.

7 0
možnosti
Foto

Díky za slušnej dotaz.... Myslím, že posvátnost manželství u nás i bez stejnopohlavních párů dávno vzal čas. Čísla rozvodovosti, matky samoživitelky s partnerem na hromádce. To je realita dneška. Čemu všemu MPV otevře vrátka nechci spekulovat. Šílených nápadů se ze všech směrů řítí dost. Nicméně nevidím důvod k tomu, proč někoho udělat, či neudělat šťastným.... Ona tisíciletá tradice... Vždyť ještě relativně nedávno byl majetek a společenská vrstva určujícím faktorem pro samotný sňatek... Dneska je běžné, že mladí lidé do něj vstupují na základě citu. To je to, po čem těch tisíc let mohli jen toužit. A co se týče porodnosti, stejnopohlavní páry k ní nebudou normální cestou přispívat ať tak, nebo tak. A vzhledem k tomu, že homosexualita není nakažlivá tak MPV na ni přeci nemůže mít vliv...

0 5
možnosti
LO

Nerozumím vašemu základnímu dotazu. Problematika manželství není o zásluhách nebo povyšování. Jde o to, zda si zaslouží samostatné definice a ochrany svazek muže a ženy, jakožto svazek, který má (bez zásahů zvenčí a pomoci okolní společnosti) potenciál vytvořit nový život. Ano pojem manželsví byl a je i nyní mlžen a znevažován, ale nelze si nevšimnout, že v zemích, kde k tomu dochází, mají problém se stále se snižující porodností. Takže pokud chceme uvolnit prostor jiným kulturám, mlžme dál.

1 0
možnosti
Foto

Irsko se dlouhodobě ocitá na špičce porodnosti EU a má MPV. Takže tento argument je lichý...

0 3
možnosti
MC

M16í69š39a 91C16o75h29l94a

4. 7. 2023 11:58

Argument, že si nikdo nemůže zvolit svoji sexuální orientaci, je úplně mimo. Když nebudu mít perfektní zrak, také se nebudu smět stát pilotem. Nebo snad chcete zákon "pilotáž pro všechny"? O když, Overtonovo okno se může otevřít i pro slepé piloty, stačí trochu ideologické mediální masírky ...

8 1
možnosti
JK

To je hloupost. Pro pilota jsou stanoveny kvalifikační požadavky, avšak pro vstup do heterosexuálního manželství žádné kvalifikační požadavky stanoveny nejsou.

1 5
možnosti