Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je rozdíl demonstrovat proti oligarchovi v neskutečném střetu zájmů, ohrožujícího právní stát a pohrdajícímu demokratickými principy a proti vládě, které ti, kteří svým dílem přispěli k současné krizi, svalují tu vinu na ni a snaží se společnost infikovat tekutým hněvem. Já jsem si na Letné nic nevyřvával, byl jsem podpořit snahu o zachování demokracie v naší společnosti svou přítomností (i když jsem občas cítil určitou distanc od některých prohlášení). Jít na Václavák 3. září by mě ovšem nenapadlo, snad jenom jako pozorovatel a potvrzení toho, jak se chová lúza. Bohužel toto rozlišování mnoho lidí nevnímá.

3 0
možnosti
Foto

Pan autor se patrně dostal do problémů s vlastním podnikáním, a tak si musí ulevit. Otázka je, proč se do těch problémů dostal. Možná právě tou neschopností umět rozlišovat. :-)

0 2
možnosti

Co víme? Třeba se Babiš lekl Letné a přibrzdil. Masivní odpor vůči migrační vlně způsobil, že zůstalo jenom pár vítačů v politickém spektru.

A letošní demonstrace možná vládu popoženou víc myslet pragmaticky než politicky.

0 0
možnosti
Foto

Ta demonstrace nebyla ani tak protifialovská, jako proputinovská. A já budu v zimě raději mrznout doma v obýváku, než v Rusku na Sibiři.

3 2
možnosti

Já raději levný plyn od Putina, než žádný, či pekelně drahý ze Saudské Arábie, Kataru či USA.

:-P

1 2
možnosti

Pan kuchař se dočkal pádu Babiše a zrušení EET, co ještě chtěl?

0 0
možnosti
Foto

Já Vám někuji za naprosto konkrétní ukázku toho, co mi na "naší " straně vadí úplně stejně jako na té "druhé". Nevíte o mě absolutně nic očividně. Přesto nastoupíte s touhle poznámkou. A ano, jsem kuchař a jsem na to hrdej. Stál jsem před volbou jestli jít studovat nějaký humanitní obor (technické mě nebavili a ani na ně nemám nadání) nebo se dát na řemeslo a nechat si humanitní obory jako koníček. Nikdy jsem nelitoval. Nejspíš by to klaplo i naopak, ale to už si můžu jen myslet. Pokud Vy máte dojem, že jste něco víc, je to Vaše věc. Mě je to jedno.

4 0
možnosti

Pekne napsane :-)

0 0
možnosti
Foto

Zdravím ještě jednou, mám rozcetováno, tak děkuji všem za diskuzi i projevené názory a přeji fajnovej den :)

2 0
možnosti
Foto

Pane Vracovský, myslíte tím, že demonstrace nemají cenu? Nemáte pravdu. V listopadu 1989 kvůli nim padla komunistická vláda, i když k tomu napomohla hla změna režimu v SSSR, Gorbačovova "glasnost" a " "perestrojka". Pokud se vláda nebude činit a demonstrace budou pokračovat - a skončí generální stávkou, Fialova vláda padne - jako přezrálá hruška ze stromu. :-(A oni to vědí. Pane Vracovský a mezi "chvilkař" aa demonstranty "Česká republika na prvním místě" je velký rozdíl. Chvilkaři protestovali proti jedné osobě, premiérovi vlády A Babišovi, kdežto demonstrace 3. září 2022 byla zaměřena nejen premiérovi P. Fialovi, ale proti liknavosti a nekompetentnost celé vlády, která nedostatečně řeší těžké problémy, které nás potkaly. (Velká inflace, neúnosné zdražování energií apod.). (Uvidíme, co se bude dít po pítku 9. září 2022).

1 0
možnosti

Zajimave pojmout demonstrace jako zavod. Skoda, ze jste nenapsal kolik lidi bylo na pvni chvilkarske, aby jsme meli srovnani jaka byla startovni pozice obou zavodniku. Dalsi kola budou nasledovat a uvidime ktera skupina v absolutnich cislech zvitezi. Protoze jak pisete jiny efekt to moc neprise.

1 1
možnosti
Foto

J42a45n 32Š70i74k

5. 9. 2022 10:23

Jasně, že většina lidí na Václaváku měla prostě jenom strach a s proruskými šváby nic společného neměla. To nemění nic na tom, že i kdyby na náměstí demonstrovalo pět miliónů lidí, ceny energií a drahotu to nezmění. Nikdo žádný zázračný recept nemá a nejsou ani žádní zázrační lidi, kteří by je přinesli. Každý krok přinese něco pozitivního a něco skoro stejně negativního. Zastropování cen a podobné zásahy přinesou jen nedostatek energií či zboží nebo další výkyvy. Za chyby minulé si musíme vyžrat dno. Kdo se zajímal o elektřinu nebo plyn před pěti či deseti lety? V tehdejších zásazích nebo nečinnostech je potřeba hledat příčiny. Moc lidí si myslí, že je potřeba udělat něco, aby je nepostihlo nic zlého. Na tom není nic špatného. Problém je, že to zlé teď postihne všechny, ať se udělá cokoliv. Hezký den

4 0
možnosti
Foto

Letenská demonstrace byla jen proti Babišovi, tato byla proti celé vládě. Na Letnou zvala Česká televize a bylo to s přímým přenosem a teď nic, pouze upozaděné zprávy. Je úplně jedno, kdo to organizoval, přišlo tam sto tisíc naštvaných lidí, kteří se bojí, že už se práci neuživí a nechtějí žádat o jakékoliv podpory.

7 2
možnosti

Demonstrace "Chvilkařů" přinesly dobré ovoce - p. Babiš oslabil, i levicověji orientovaní občané nakonec zčásti volili "pravici" (byla poněkud jistá prohra ČSSD, lidé nechtěli rozmělnit své voličské hlasy). Dnes je třeba dělat demonstrace vysvětlující (jak lze řešit energie bez Kremlu), organizované těmi, kteří nechtějí návrat k totalitním či mafiánským způsobům správy státu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 650
  • Celková karma 24,97
  • Průměrná čtenost 2127x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik