Pro přispění do diskuse se prosím přihlaste.

Přihlásit se

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Foto

Filipe, to je skvělý osvětový článek. Já sice cestovatelkou nejsem, ale už jsem ho vytiskla a předám přátelům, kteří se zrovna chystají vyjet. Budou mít na cestu dobré čtení a ještě poučení.

Foto

Řízek s chlebem v papírovém pytlíku prohřátý červencovým sluncem. Nostalgická slzička ukápne.

Vašek

Foto

Mne vždy robila mama rezne a k tomu uhorky keď som išla na internát, aby som mala na prilepšenie.

JN

Hezky a zajímavě napsáno, k té nemožnosti platit v některých podnicích bezhotovostně - už jsem narazil i na případ opačný, kdy v jedné restauraci u Baťova kanálu nebylo možno zaplatit jinak než kartou...

Filipe, moc děkuju za nádhernej příspěvek. Probudil ve mně chuťový buňky, jež se jaly zavzpomínat...

... na to, když jsme jezdívali vlakem za tátovou rodinou do Bratislavy, řízky samozřejmě nesměly chybět. Ještě než jsme vjeli do prvního tunelu za pražským hlavním nádraží, už jsme se cpali. Mám to v sobě tak nějak zakódovaný. Vlak = řízek. Dodneška. Já jsem to jako dospělý posléze přehodnotil, když jsem pracoval jako vlakvedoucí na ČSD, kdy řízky na dlouhých tratích (například trať z Chomutova do Margecan reprezentovala více než 14 hodin jízdní doby) nahradilo pečené kuře s nádivkou.

  • Počet článků 773
  • Celková karma 18,39
  • Průměrná čtenost 2042x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.