Pro přispění do diskuse se prosím přihlaste.

Přihlásit se

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

JV

Nemám výhrady k termínu "přiměřený zisk". Když se nebavíme jen o restauracích, vytáčí mě, když vidím běžně za jeden langoš 130 Kč, bramborák za 150 Kč. To nenažranost je...

Foto

Nic jsem nezměnil na svém zvyku, že jím v těch restauracích, kde si na jídle pochutnám. Pokud na to mám. – A pokud na to zrovna nemám, do restaurace si holt na jídlo zajdu příště.

Nikomu ovšem tehle svůj přístup vnucovat nehodlám.

Foto

Souhlas a ještě jisté upřesnění.

Jsem rámcově schopen odhadnout kvalitu ubytování a jeho cenu. Pokud je pokoj pro dva třeba za 6 stovek na noc, nelze očekávat Alcron, stejně tak, když je třeba polopenze na den za 300,- Kč.

Co mně ale naštve, je to, když je cena za pokoj za 2000,- a polopenze třeba za 600,-, ale po příjezdu je to de facto ta první kategorie.

Hodně dám na recenze a zkušenost těch přede mnou, taky rád píšu na booking či jiné servery o svých zkušenostech, abych tak nějak přispěl ostatním ke spokojenosti.

Foto

Ahoj, jasně... Mám to stejně. Když je recenzí větší množství, mají určitě vypovídající hodnotu...

Foto

U nás ceny v restauracích se pohybují kolem 140 Kč. Inflace je donutila snížit personál v době oběda, ale na kvalitu jídla to vliv nemělo. Naopak konkurence je veliká, když v malém okruhu jsou tři restaurace , které vaří a tak se snaží, aby zákazník byl spokojen . Naprdnout jej nechutným jídlem je pro restaurací smrtící. Protože nespokojený zákazník to vykecá dál a ještě to opepří.

Foto

Ten, kdo si účtuje za krajíček chleba se sádlem 110kč není podnikatel, ale zloděj.

Foto

Ten, kdo účtuje krajíček chleba se sádlem za 110 Kč. musí mít jistotu, že to za tu cenu prodá. Jinak si ten chleba může sníst sám.

PD

Kdyby byly restaurační služby laciné, jak Vy tvrdite, pak by podniky praskaly ve svech a restauratéři by nehorekovali, že musí zavírat. Litr kohoutkové vody s platkem citronu za 80korun by vám v těch Alpách vylili na hlavu. Mzdové náklady personálu jsou také asi někde jinde.

Foto

Chodím dvakrát týdně na oběd, a že by restaurace zela prázdnotou, tak to tedy ne. Kolikrát je problém si někam sednout

ZZ

Restauratéři si alespoň mohou vybrat na jakou klientelu se zaměří, zda na co největší počet vydaných jídel - většinou tkzv. hotovek, nebo na jídla na objednávku ...... Zákazník se může sám , podle jídelního lístku, rozhodnout zda nabízenou cenu akceptuje či ne.

Navíc hospodský si může prakticky každý den spočítat, jestli za ten den vydělal, či nikoliv - a ten který to neumí, nepatří do fochu.

Takoví zemědělci to mají mnohem horší. Ti mají vstupy už tak prodražené a možnosti odbytu jejich výroby, za rozumnou cenu, natolik omezené, že nikdy neví jestli na konci výrobního procesu, který trvá několik měsíců, vyjdou s penězi, či ne.

IH

Na nesmyslnou nenažranost restauratérů existuje jeden účinný a efektivní lék - prostě je ignorovat. Bohužel, to vždycky zhatí nějaký trouba, který si to přece může dovolit... Je to jako z dubajskou čokoládou. Vsichni vědí, že je to nehorázně předražený nesmysl, ale lidi se zase můžou roztrhat, až cukráři nestíhají ani vyrábět.

JD

J38a29n 27D67r23t66i26n21a

19. 3. 2025 16:45

Ted jsem se vratil z tech Alp. Parkovne v luxusnim stredisku v Dolomitech par metru od lanovky vice nez dvakrat levnejsi nez na Pustevnach v Beskydech (Beskydy jsou nadherne). Jidlo tamtez o 50% drazsi nez v onech Alpach. Kvalita celkem uchazejici, ale ty Dolomity to zatim nejsou, kdyby to alespon nebylo studene - ale dodatecna mikrovlnka a celkem ochotna servirka to jistily ...

Obecně je restaurací, či hospod mnoho, alespoň podle zaplněnosti. Samozřejmě ne všude, ale u nás ve městě s 8tisíci obyvateli jich je 11......Jestli je to moc nebo málo by měl určit trh, ale zatím všechny žijí a za mé paměti skončil pouze jeden nonstop. Cena v restauraci je správná tehdy, když ji zákazník akceptuje, také vzhledem ke kvalitě. Na oběd si vždy rádi zajdeme, ale taky jsme to omezili, kvůli cenám, což mě mrzí. Jsem konzerva a rád chodím tam, po celé republice, kde jsem se dobře najedl. Nechodím tam, kde mě vítají nápisem....karty nebereme, o tom si myslím své.

Co se karet týče, to by Vám možná pan Vracovský vysvětlil lépe, ale poplatky z nich nejsou malé. Dle mého skromného názoru, za rok ty poplatky klidně udělají rodinou dovolenou v Egyptě či na Maledivách, záleží na obratu podniku. Jestliže podnik donutí zákazníky platit v hotovosti a nebude mít kradoucí zaměstnance, rozdíl může být skutečně obrovský.

  • Počet článků 736
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 2098x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.