Pro přispění do diskuse se prosím přihlaste.
Přihlásit seJ37i40ř76í 40V63o75n72d75r53á75č68e25k
Nemám výhrady k termínu "přiměřený zisk". Když se nebavíme jen o restauracích, vytáčí mě, když vidím běžně za jeden langoš 130 Kč, bramborák za 150 Kč. To nenažranost je...
A64n97n64a 65H81u70s49a63r96o29v41á
Tohle vás dovede vytočit...?

V14l91a45d78i86m76í63r 39T65. 94G80o19t75t27w27a34l98d
Nic jsem nezměnil na svém zvyku, že jím v těch restauracích, kde si na jídle pochutnám. Pokud na to mám. – A pokud na to zrovna nemám, do restaurace si holt na jídlo zajdu příště.
Nikomu ovšem tehle svůj přístup vnucovat nehodlám.

T18o51m39á13š 47V12o13d77v39á49ř91k53a
Souhlas a ještě jisté upřesnění.
Jsem rámcově schopen odhadnout kvalitu ubytování a jeho cenu. Pokud je pokoj pro dva třeba za 6 stovek na noc, nelze očekávat Alcron, stejně tak, když je třeba polopenze na den za 300,- Kč.
Co mně ale naštve, je to, když je cena za pokoj za 2000,- a polopenze třeba za 600,-, ale po příjezdu je to de facto ta první kategorie.
Hodně dám na recenze a zkušenost těch přede mnou, taky rád píšu na booking či jiné servery o svých zkušenostech, abych tak nějak přispěl ostatním ke spokojenosti.

F91i18l29i18p 98V71r48a28c95o85v97s89k46ý
Ahoj, jasně... Mám to stejně. Když je recenzí větší množství, mají určitě vypovídající hodnotu...

J12i29ř83í 88K87i47n64d45l
U nás ceny v restauracích se pohybují kolem 140 Kč. Inflace je donutila snížit personál v době oběda, ale na kvalitu jídla to vliv nemělo. Naopak konkurence je veliká, když v malém okruhu jsou tři restaurace , které vaří a tak se snaží, aby zákazník byl spokojen . Naprdnout jej nechutným jídlem je pro restaurací smrtící. Protože nespokojený zákazník to vykecá dál a ještě to opepří.
P37e71t84r 73D85r60a10p76a55l
140 není ani za menicko

Z77d16e13n32ě52k 49M65a45t82u28š88k51a
Ten, kdo si účtuje za krajíček chleba se sádlem 110kč není podnikatel, ale zloděj.

J38i70ř27í 61K38i42n32d87l
Ten, kdo účtuje krajíček chleba se sádlem za 110 Kč. musí mít jistotu, že to za tu cenu prodá. Jinak si ten chleba může sníst sám.
P20e91t86r 38D45r32a11p49a71l
Kdyby byly restaurační služby laciné, jak Vy tvrdite, pak by podniky praskaly ve svech a restauratéři by nehorekovali, že musí zavírat. Litr kohoutkové vody s platkem citronu za 80korun by vám v těch Alpách vylili na hlavu. Mzdové náklady personálu jsou také asi někde jinde.

J32i85ř81í 16K49i28n30d18l
Chodím dvakrát týdně na oběd, a že by restaurace zela prázdnotou, tak to tedy ne. Kolikrát je problém si někam sednout
Z92d81e32n14ě16k 49Z95a10v40a18d49i78l
Restauratéři si alespoň mohou vybrat na jakou klientelu se zaměří, zda na co největší počet vydaných jídel - většinou tkzv. hotovek, nebo na jídla na objednávku ...... Zákazník se může sám , podle jídelního lístku, rozhodnout zda nabízenou cenu akceptuje či ne.
Navíc hospodský si může prakticky každý den spočítat, jestli za ten den vydělal, či nikoliv - a ten který to neumí, nepatří do fochu.
Takoví zemědělci to mají mnohem horší. Ti mají vstupy už tak prodražené a možnosti odbytu jejich výroby, za rozumnou cenu, natolik omezené, že nikdy neví jestli na konci výrobního procesu, který trvá několik měsíců, vyjdou s penězi, či ne.
I44v81e83t17a 20H45l15o14ž52k67o17v36á
Na nesmyslnou nenažranost restauratérů existuje jeden účinný a efektivní lék - prostě je ignorovat. Bohužel, to vždycky zhatí nějaký trouba, který si to přece může dovolit... Je to jako z dubajskou čokoládou. Vsichni vědí, že je to nehorázně předražený nesmysl, ale lidi se zase můžou roztrhat, až cukráři nestíhají ani vyrábět.
J38a29n 27D67r23t66i26n21a
Ted jsem se vratil z tech Alp. Parkovne v luxusnim stredisku v Dolomitech par metru od lanovky vice nez dvakrat levnejsi nez na Pustevnach v Beskydech (Beskydy jsou nadherne). Jidlo tamtez o 50% drazsi nez v onech Alpach. Kvalita celkem uchazejici, ale ty Dolomity to zatim nejsou, kdyby to alespon nebylo studene - ale dodatecna mikrovlnka a celkem ochotna servirka to jistily ...
V64l74a58d36i69s47l50a29v 97Š38i60m94í36k
Obecně je restaurací, či hospod mnoho, alespoň podle zaplněnosti. Samozřejmě ne všude, ale u nás ve městě s 8tisíci obyvateli jich je 11......Jestli je to moc nebo málo by měl určit trh, ale zatím všechny žijí a za mé paměti skončil pouze jeden nonstop. Cena v restauraci je správná tehdy, když ji zákazník akceptuje, také vzhledem ke kvalitě. Na oběd si vždy rádi zajdeme, ale taky jsme to omezili, kvůli cenám, což mě mrzí. Jsem konzerva a rád chodím tam, po celé republice, kde jsem se dobře najedl. Nechodím tam, kde mě vítají nápisem....karty nebereme, o tom si myslím své.
J65i80ř70í 79Č13u52m60p40e70l85í55k
Co se karet týče, to by Vám možná pan Vracovský vysvětlil lépe, ale poplatky z nich nejsou malé. Dle mého skromného názoru, za rok ty poplatky klidně udělají rodinou dovolenou v Egyptě či na Maledivách, záleží na obratu podniku. Jestliže podnik donutí zákazníky platit v hotovosti a nebude mít kradoucí zaměstnance, rozdíl může být skutečně obrovský.
- Počet článků 736
- Celková karma 21,05
- Průměrná čtenost 2098x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...