Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P78e34t45r 84N38e13d41v16ě60d

22. 7. 2020 22:55

Tyhle vzpomínky na určité postavy z minulosti od Vás velice rád čtu. Tenhle je již tuším druhý o skupince osob kteří zlikvidovali z dnešního pohledu hrdinu, tedy pokladníka, který se postavil se zbraní v ruce ozbrojeným osobám v uniformách LM. Těch LM jenž představovali ozbrojenou pěst dělnické třídy. Oni nechtěli střílet, ale museli. Třeba i na hasiče. A když se jim střílet nechtělo, použili nůž. Bylo tu humánnější? Nebo se jim to prostě líbilo? A když se tak kasali bojem proti komoušům, proč nechali nejsnadnější cíle žít? Protože to byla rodina?

3 0
možnosti
AM

Zase téma nekonečné dilema. Kdo chce oslavovat jako hrdiny, jejichž celá odbojová činnost byla zapálení 1 stohu, prosím. Kdo je vidí jako vrahy, prosím.

0 2
možnosti
Foto

To byl kdo? Jestli člen té zabijácké skupiny, pak se Vám, tak citlivému člověku, divím. A nějaké úsměvy pro média a ospravedlňování, že museli střílet, hraní si na hrdiny, že se tím necháte opíjet, se fakt divím...

2 3
možnosti
Foto

Paní Černá, všichni jsme nějak nastavení podle příběhů, které nás formují v dětství, možná být z rodiny kulaka, viděla byste spoustu věcí taky jinak. Hlavní co tvrdím je to, že je taková hnusná doba už pryč. Brzy pomřou poslední pamětníci a stane se historií, jednou se ta jizva zahojí....

1 2
možnosti
Foto

Nestíhám přes týden úplně reagovat, ale snažím se :-), nicméně mě mrzí, že se nikdo nedotkl, dle mě stěžejnímu přesahu toho příběhu k dnešku a k otázce, zda si dostatečně vážíme své svobody, když jsme se kvůli ní nemuseli po ulicích brodit krví...

2 0
možnosti
Foto

Proč stále operujete se svobodou? Svobody má někdo více, někdo méně, v minulém i současném režimu. Jde o to, co si pod tím slovem každý představuje.

1 3
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

4 0
možnosti
Foto

Tak tady se asi my dva spolu neshodneme, Filipe. Vyjádřím to asi takhle - kdyby skupina kolem bratrů Mašínů spáchala atentát na některého člena tehdejší bolševické vlády, kdyby šli a vystříleli Bartolomějskou se všemi StBáky uvnitř, kdyby šli a zmasili lidi, jako byl Urválek, Polednová atd, asi bych proti nim neřekl nikdy slova špatného. Jenže oni zmasili obyčejného strážníka na obvodu, nebo pošťáka, který měl tu drzost, že se prý jejich přepadení bránil se zbraní v ruce. To, že následně museli odolávat východoněmeckým ozbrojeným vojákům, byl jen výsledek jejich předchozích zločinů. A nejhorší na tom je, že oni do aury "boje za svobodu" bezostyšně zabalili i čistě kriminální činnost - obohacení se doslova krádežemi a loupežemi. Takže za mě ne, nemohu si jich vážit. Pokud bych si jich vážil, musel bych si dnes vážit každého druhého zločince z doby socialismu, který by mohl stejně, jako oni, o sobě tvrdit, že svou kriminální a násilnickou činností pomáhali rozbít vládu komunistů. Jenže ono to takhle jednoduché není, není možné, aby bylo...

7 4
možnosti
Foto

No, já to v tomhle pádě nemám jednoduché. Kluci byli jistě ovlivněni hlavně svým otcem, jeho osudem a ve věku co byli jednali jak jednali. Na druhou stranu jejich cílem bylo utéct na západ, což mnozí jiní zaplatili i svým životem. Potud to všechno chápu i jejich činy na útěku. Ale co už mi tak moc nejde je to, čím se zasloužili v boji proti tehdejšímu teroru KSČ, nebo vůbec nějakému odporu proti tehdejší, či následné vládě, abych jim šla připínat vyznamenání. Je pravda, že neprodali svoji kůži zadarmo, což bylo určité hrdinství a také štěstí bylo na jejich straně.

Ostatní, co se pokoušeli utéct buď to štěstí měli, nebo neměli a zaplatili svým životem.

Rozdíl mezi nimi byl ten, že oni prchali ozbrojení za cenu vraždění, a ti druzí neozbrojení, ale se stejným cílem.

Za co si tedy konkrétně zasloužili nějaký řád republiky?

Budu ráda za vysvětlení, které třeba nevidím.

2 2
možnosti
MB

Je zajímavé pozorovat, co se se společností děje 31 let po 1989. Novinky - Agent Bureš je tátou pracujícího lidu, KSČm podporuje oligarchu. Stálé - V. Havel popuzuje už i filmem a mega stálicí jsou Mašínové s Paumerem . Osvědčení lotři a loupežníci !

Já donekonečna píši, že byl vyhlášen TŘÍDNÍ BOJ ! Představy komunistů zvláštní, takové i křesťanské. Obereme tě o vše, i o život - neklaď odpor, naopak - nastav druhou tvář ! Kdo se brání, je tedy lotr ? Zvláštní boj. Jako vždy dodávám - "Dá se vůbec vůči Totalitě a třídnímu boji bránit ? A jak" ? Nebránit se - blbě, kdo se brání - ještě blběji ... ...

No boj, jako boj - Pak si troufám tvrdit, že žádná Revoluce 1989 vybojována nebyla. Vyústění histo procesů prohnilosti režimu, v podstatě Dar M. Gorbačova. Připadá mi to - "Mámo, ty jsi něco objednala ? Pod domem je dodávka PPLa do schodů nám smýkají jakýsi balík. Je na něm, napsáno - SVOBODA ! Co s tím máme dělat, jak se to používá a k čemu je nám to vůbec dobré?" ... [>-]

8 0
možnosti
Foto

Jde tu o to, že v boji s komunismem jsou zbraně absolutně neúčinné. Komunismus musí vyhnít, nemůže být nikdy poražen v boji. Zvednout rukavici třídního boje znamená stát se komunistou, začít myslet jako komunista. Proto ne Paumer, ala Havel.

A jak může být účinný boj založený na falešných předpokladech?

A řekl bych, že ten třídní boj začal pro nás vyhlášením operace Nemyslitelné v zájmu zachování britské koloniální říše. Jak to tehdy napsal údajně jeden švýcarský list u příležitosti vyhlášení Trumanovy doktriny: Navzdory vůli demokratické většiny zatlačila Čechoslováky do sovětského tábora.

A nejenom samozřejmě pro to, vyhoštění českých Němců bylo tím dalším spouštěčem. A objektivně Paumer, Mašíni a celý třetí odboj se staly spojenci oněch vyhoštěných Němců, jak už docvaklo dokonce Miladě Horákové.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, Havel i Paumer byli děti své doby, nelze je srovnávat.... Nikdo netvrdí, že z našeho pohledu je dnes boj Mašínů účinný, spíš víme, proč jim se to tehdy mohlo zdát....Churchill víceméně impérium položil na oltář vítězství nad nacismem, bolševiků se bál jen o něco méně, ze svého pohledu se spojil on s Čertem. Naštěstí ona operace neproběhla....

0 0
možnosti
Foto

Karma. A jak jsem očekával, objevil se tu Petřík se svým lhaním o milionech obětí jakési západní demokracie, což jak známo je cosi, co neexistuje. Nicméně, Petřík zůstane Petříkem a nikdy neuzná, že obětí budování takzvaného komunismu bylo střízlivým odhadem 100 milionů a to nejsou pouze obětí válek ale celá vyvražděná města a genocidy celých národů. Severní Korea, Kuba, nelítostný zabiják Che Guevara, vrahové Lenin a Stalin, Berija, Gottwald a tak bych mohl pokračovat. Je škoda že svět neměl více lidí jako pan Paumer a bratři Mašínové, i když se způsobem zabití svázaného policisty ( nikoliv pokladníka, ten svázaný nebyl, naopak, při přepadení na Mašíny vytáhl pistoli), můžeme polemizovat. Je třeba si ale uvědomit, že prakticky byla komunisty vyhlášená válka. Jednalo se o , jejích terminologií, třídní boj, boj který Mašínové přijali.

18 1
možnosti
Foto

Komunisté žádný třídní boj nevyhlásili, pouze hovořili mimochodem tváří v tvář vysílání agentů ze Západu o jeho zostřovaní. Copak tu měl co dělat Knotek?

1 8
možnosti
KK

Když vidím toho Paumera, jak s úsměvem na rtech popisuje ty vraždy, to je teda hnus. A kdyby mě chtěj snad někdo podezřívat, opravdu nejsem příslušník žádné rudé squadry.

4 4
možnosti
Foto

A pane Kameníku, co historky o zabití Heydricha? Ty vám nevadí. Anebo o zabíjení nacistických zločinců? Vždyť je to totéž.

7 1
možnosti
  • Počet článků 674
  • Celková karma 21,20
  • Průměrná čtenost 2117x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik