Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZD

Pod takový text je více než radostí dát karmu. I tak , pochopitelně , s něčím nesouhlas. Třeba to s tou demokracií. Ta funguje jako pravda. Buď je nebo není. V současné době (nejen za této vlády) sledujeme její znásilňování. Prot se nám může zdát, že je na lopatkách. Sice zrovna na lopatkách je víc než zdrávo, ale mohla by - a musí - mít sílu opět se projevit.

2 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu Zdeňku...

0 0
možnosti
KT

Tyrannosaurus rex sedí na Hradě teď. Co byste ještě nechtěl?

3 0
možnosti
KT

Nevím, co občané od nové vlády očekávali. Po covidu všechny rezervy vydrancovány a dluhy několikanásobně navýšeny, mnoho firem to odskákalo, některé zkrachovaly. Celosvětová krize byla na obzoru a bylo zcela jasné, že brzy vypukne. Inflace se očekávala. Do toho přišlo bezprecedentní napadení svrchovaného státu Ruskem, které přineslo potřebu pomoci, příliv migrantů a předpokládají se nadále potíže s energiemi.

Myslím, že každý z nás bude muset nějak slevit ze své životní úrovně a snažit se pro sebe i pro společnost udělat co nejvíce. Po válce se také lidstvo vzpamatovalo, ale naříkání a nadávání skutečně nic nevyřeší.

7 0
možnosti
Foto

Nevám, jestli je to vaše válka, moje válka to není... ČR nikdo válku nevyhlásil. Je mi líto je mi leda těch obyčejných ukrajinských občanů... Ale "omluva-jaká . taký. Hlavně že je platná" - se u nás na Moravě říká.

1 3
možnosti
Foto

Vite, pane Vracovsky, co je to za utvar, kde je mluvcim budouci monarchie predseda Evropske komise, ktery uzavira miliardove smlouvy s Pfizerem, se kterym je personalne spojen a smlouvy jsou obcanum nepristupne, kde musime platit za kazdou nevyockovanou vakcinu, kde diletanti diktuji green deal a dnes ciste investicni nastroj-emisni povolenky? Kde jedna valka je OK a druha fuj? Nikdo uredniky EU nevolil, to neni ani zastupitelska demokracie...

My si snad poradime s mafiany jako Babis a odmitneme komunisty v CR. Ale na velke mafiany zdravotnickeho, valecneho a enviromentalniho prumyslu jsme uz bezmocni. Ja dekuju Bohu za to, ze jsme se narodili v CR v kratke dobe miru. 80% sveta na tom hur. Ale myslim, ze nase vlada mikuje EU a nikokiv sve obcany. A lidi to vidi. Chce to selsky rozum a koule. Premier se musi postavit za sve obcany.

4 1
možnosti
Foto

Dobrý den paní Krištofíková, v náhledu na Svět se stále míjíme. Přeji fajn víkend.

5 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Vracovský, moc Vám děkuji za tento Váš blog. Je mi také smutno. Je mi smutno z těch, kteří sledovali se skepsí nástup Fialovy vlády, ale i z těch, kteří ji naivně věřili - a volili ji. (Zklamání). Patřila jsem k těm prvním. Se mnou je to asi tak. Volila jsem 20 let sociální demokraty, poslední můj hlas ve volbách propadl, (zklamali). Hnutí a ANO jsem nikdy nevolila, ale když jsem viděla, jak se k nim členové někdejší opozice (a dnes vládní koalice) chovali, jak neustále , často i nespravedlivě útočili v parlamentu a v médiích a na vládu AB, zhnusili se mi. Ale nejen proto bych je nevolila. ale i proto - že ač nejsem ekonomka, můj selský rozum vyhodnotil, že v Babišově vládě jsou lepší odborníci, než budou v té Fialově. Potvrdilo se mi toR^. O těch průšvizích a současné kauze STAN ani nemluvě. !! Nechápu... To jsou to politici tak hloupí, že doufají, že se na ty levárny o nepřijde? A premiér Fiala taktéž, Nemá dobrý odhad. Vždyť někteří jím vybraní politici mu dělají leda ostudu. Pekarová, Langšádlová - a další. :-/

Pane Vracovský, nevím, jaké bude další řešení z těchtO ale nesouhlasím s Vámi jen v tom, že monarchii bych šanci nedávala - to je podle mne opravdu přežitek, archaismus . a my nejsme Angličani, ani Nizozemci. (I když v NL je to něco úplně jiního než ve SK). Ještě jedou díky za upřímnost, krásný den Vám přeji. R^[>-]

2 4
možnosti
Foto

Opr. Pane Vracovský, nevím, jaké bude další řešení těchto krizí, O ale nesouhlasím s Vámi jen v tom, že monarchii bych u nás šanci nedávala - to je podle mne opravdu přežitek a archaismus... Díky...

0 1
možnosti
Foto

On je to taková zaoceánská loď. Jede jedním směrem a teprve po delšm čase po pohybu kormidla reaguje. Současná vláda zdědila vybrakovanou kasu, fondy po předchozím karnevalu, dostala navíc vojnu Ukrajiny s Rusem a extrémní nárůst energií a potažmo všeho.

Vůbec jim nezávidím, je to těžká pozice. Řešení není ve spasiteli, do kterého se stále zhmotňuje jistý agent StB, ale trvalá náprava věcí veřejných. Že se u toho budou dít chyby, je nabíledni. Mohu-li volit, jsem raději za současnou vládu, než za tu, co tu byla předtím.

Karma

11 0
možnosti
Foto

Díky Tomáši. Já si pořád říkám, zda nedostáváme dějině po ústech ( zastánci té bídné demokracie) právě pro ten kousek empatie scházející v těch kritických chvílích ne v činech, ale v auře okolo nich vytvářené... A zda se s tím dá něco dělat....

0 0
možnosti
Foto

No vidíte, vy byste si přál tyrana a Rusové ho mají a všichni se diví že jdou za ním. To je taky na zamyšlení.

2 1
možnosti
Foto

Dobrý den Rusové rozhodně nemají tyrana, ale schopného ( všeho) vůdce.

1 0
možnosti
Foto

Nápad s monarchií by se mi líbil. Protože to v tolika zemích v Evropě funguje. Jsou to ovšem monarchie konstituční, jako blahé paměti R-U. Sám monarcha zase toho moc dělat nemusí, stačí, když představuje symbol stability. A pokud by se vyskytl někdo jako Josef II, tím lépe.

S problémem solidního vůdce se potýkají i země, kde by se z tolika lidí opravdu mělo dát vybrat - a nějak se to nedaří. Ono dělat velkého šéfa je totiž pěkná otrava - představte si - pořád nějaké vítání někoho, povinné recepce, návštěva zahraničních akcí podobně nanicovatých - připínání metálů - je to těžká a nevděčná řehole. A pak ten nevděčný lid!

Jan Zábrana ve svých pamětech píše, že "demokracie vyžaduje lidi vyspělé..." (jako reakci na volby v r. 1946). Máme takové? Kdežto na ostrově Man existuje parlament už tisíc let! Prostě - někde to jde, někde to nejde.

Být v roli pana premiéra bych nechtěl. Po předchozí vládě a maléru s covidem už jen tohle je problém nad problémy. A do toho ještě krvežíznivý šílenec! A místo toho, aby se P.T. občanstvo za vládu postavilo, hledá na ní kdejaký ošklivý chlup. Ne že by nebyl. Ale co je důležitější?

Budeme mít na krku zase nějaké volby. Zopakuje si náš lid ostudu z r. 1946?

;-(

6 0
možnosti
KT

Vidím to zcela stejně. Mimochodem nechápu, co věčně lidé očekávají. Já osobně bych ráda měla, co nejširší pole působnosti, bez neustálých regulací a tudíž lepší možnost postarat se o sebe sama.

4 0
možnosti
PK

Ano, tato vláda skutečně empatii k obyvatelstvu, voličům neoplývá a proč by měla, že? Navíc končí pohádka o rozpočtové odpovědnosti.

Pěkný, plný slunce den..:-)

5 3
možnosti
Foto

Dobrý den Petře, takový den i Vám...

0 0
možnosti
VF

Dobrý den. Každý vůdce se v průběhu času změní na "mrtvého vlka", kterého smečka dříve nebo později nějakým způsobem udolá. Záleží spíše na tom, zda během své aktivní éry vyvraždí polovinu svého národa nebo současnické populace, nebo zda se stane nějakým urychlovačem víc pozitivních než negativních sociálně ekonomických a politických stavů a procesů. V současné době se hodně diskutuje o soutěži autokratických a takzvaně "demokratických" systémů. Dříve nebo později stejně dojde k očipování jedinců, postupující digitalizaci a vytváření takzvaného "sociálního profilu", takže na totalitní budoucnost je už zaděláno. Pokud máte na mysli současnou situaci v naší neokoloniální gubernii, tak pokud se vbrzku nenajde jiný šejdíř s mafiánským talentem, tak spekuluji na návrat bývalého klanu.

1 1
možnosti
Foto

Dobrý den, díky za komentář. Jsou i horší varianty než bývalý klan (ještě před časem mě to přišlo nereálné..)

0 0
možnosti
  • Počet článků 674
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 2116x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik