Děkujeme za pochopení.
S25t54a43n41i30s50l22a42v 89N45ý88v44l13t
Kdyz jsem se v kauflandu zeptal na starý pečivo, že bych to dal husám doma, tak se mi zaměstnanci upřímně vysmáli.
P78a97v27e87l 31K51u65c95h69t12a
Když chléb bude kvalitnější a vydrží chutný déle, hned bude odpadu méně. Kupuji občas nejdražší v ČR. Old Charles od islandského pekaře na pražském Újezdě. Nemá konkurenci, bohužel 145 Kč za bochníček je moc. I když si ho dáte jen se špetkou soli a ušetříte za máslo a čunku.
F60i54l11i38p 81V57r86a69c93o94v97s68k64ý
Já umím v Plzni koupit dobrý chleba v rozmezí kolem padesátikoruny. Vydrží týden chutný a dobrý. Nač šetřit peníze tím, že toho laciného co budu vyhazovat budu kupovat dvakrát tolik za pooviční peníze....
K43l21á19r18a 88T62r28n50k77o32v71á
Moji prarodiče prožili obě války a tak byli ve všem šetrní, takže i v potravinách. u nás se v podstatě jídlo nevyhazuje, ani moc odpadu nemáme.
F28i55l52i66p 61V11r89a67c40o60v63s40k56ý
Dobrý večer Kláro, ano tak to dřív bylo nastavené. Díky za zastavení...
J43a83n 13R29á28ž
Filipe, sleduji Vaše názory dlouhodobě a jsem přesvědčen, že díky svému přístupu ke gastronomii i vším tím pozitivním ve způsobu, jak pravděpodobně svou restauraci vedete, si hosty udržíte a všechny krize překonáte.
A k tomu nechť Vám pomáhá Bůh!
F66i18l54i85p 61V22r22a60c77o82v31s39k27ý
Díky moc za přání. Momentálně restauraci nevedu, ale v oboru podnikám pořád, beru to jako výzvu ty poslední roky. A pmáhá, to je jasné :l)
K34l49á88r51a 48T51ů40m16o63v53á
Vždycky zírám, kolik jídla prý v průměru každý vyhodí za rok. Tolik jsem nevyhodila za celý život, vyhazujeme jen zkažené.
J90a10r53o41s92l39a53v 11Č32e16r46v11e43n39k90a
A to jsme ještě v pohodě oproti tomu, co jsem viděl v USA, tam mi to připadalo jako součást kultury. Na akcích vždy obrovské množství jídla, které nikdo nemohl sníst a pak šup s tím do odpadu.
F91i44l60i88p 21V12r63a11c17o14v85s89k88ý
Ahoj, tak to je dekadence...
J70i88ř11í 85K34i42n48d45l
Máma dělala léta ve školní jídelně a pro zbytky si jezdily Státní statky. Dnes je to zakázané, jak nám řekla kamarádka, která dělá také ve školní kuchyni a tak se to vyhodí.
F19i55l22i85p 15V40r47a16c76o23v95s40k13ý
Dobrý den, ono se to nevyhodí jen tak. Musíte si platit firmu na svoz tohoto druhu odpadu...
J68i62ř80í 87K45i51n34d87l
Za komunistů se nevyhazovalo jídlo. Koukal jem na týdeník z minulého století z roku 1967 a tam se tepalo vyhazování jídla. Jak kluk si pamatuji, že když jsem šel vyhazovat odpadky, tak vždy v popelnici bylo vyhozené nějaké jídlo. Měl jsem kamaráda Vlastu a jednou vidím, jak kouše do kusu salámu a ptal jsem se, kde to vzal a on na to v popelnici. Byli doma tři máma byla na matřeské a jeho tat byl řidič. Takže asi moc peněz u nich nebylo.
F26i44l24i18p 95V51r32a81c88o48v12s16k71ý
Dobrý den, domnívám se, že pojem plýtvat jídlem nabral časem mnohem větší rozměry....
P26e94t39r 90Š89i59n84d55e41l42á32ř
Jakási chytrá hlava blíže nejmenovaného ekonoma prý prohlásila, že "plýtvání je známkou bohatství"!! A pěkné plýtvání je vidět hlavně v supermarketech, kde z rozmrazených polotovarů rozpékají pečivo. Celkem běžných je i sedm druhů rohlíků, stejné množství malých /500 gramů/ pecnů chleba. Dále koblihy, vánočky, různými náplněmi plněné buchty a rolády atd. Když si to všechno do zavírací hodiny nikdo nekoupí, dají 2. den zboží do slevy - a další dny některé druhy zboží, i když jej úplně nevyhodí, semelou na strouhanku. Tolik druhů pečiva a chleba si každý den přece nikdo nekoupí, to ať mi nikdo netvrdí. A známí minusovači už se určitě chystají minusovat. Ovšem kolik z nich jsou soukromí pekaři??
F92i83l66i68p 33V91r78a30c71o61v14s98k87ý
Dobrý den, ono mít nasmlouváno od pekaře 6000 rohlíků denně, když někdy se jich prodá 4000 a druhý den 5 8000 je těžké. rozpékaným pečivem pak mají možnost reagovat a zároveň držet pestřejší nabídku. Díky za komentář, i návštěvu...
J41a67n29a 60M73e26l29i56š93o96v62á
Všetko, čo sme ako civilizácia a jednotlivci urobili sa nám teraz vracia.Už ako Ste, Filipe, písali minule, čo zasejeme to budeme žať, len si treba postrážiť, čo zasejeme a s tým absolútne súzniem. Pekný deň.
- Počet článků 657
- Celková karma 22,77
- Průměrná čtenost 2137x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...