Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

Kdyz jsem se v kauflandu zeptal na starý pečivo, že bych to dal husám doma, tak se mi zaměstnanci upřímně vysmáli.

0 0
možnosti
PK

Když chléb bude kvalitnější a vydrží chutný déle, hned bude odpadu méně. Kupuji občas nejdražší v ČR. Old Charles od islandského pekaře na pražském Újezdě. Nemá konkurenci, bohužel 145 Kč za bochníček je moc. I když si ho dáte jen se špetkou soli a ušetříte za máslo a čunku.

0 0
možnosti
Foto

Já umím v Plzni koupit dobrý chleba v rozmezí kolem padesátikoruny. Vydrží týden chutný a dobrý. Nač šetřit peníze tím, že toho laciného co budu vyhazovat budu kupovat dvakrát tolik za pooviční peníze....

0 0
možnosti
KT

Moji prarodiče prožili obě války a tak byli ve všem šetrní, takže i v potravinách. u nás se v podstatě jídlo nevyhazuje, ani moc odpadu nemáme.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý večer Kláro, ano tak to dřív bylo nastavené. Díky za zastavení...

1 0
možnosti
JR

J43a83n 13R29á28ž

24. 10. 2022 18:37

R^

Filipe, sleduji Vaše názory dlouhodobě a jsem přesvědčen, že díky svému přístupu ke gastronomii i vším tím pozitivním ve způsobu, jak pravděpodobně svou restauraci vedete, si hosty udržíte a všechny krize překonáte.

A k tomu nechť Vám pomáhá Bůh!;-)

0 0
možnosti
Foto

Díky moc za přání. Momentálně restauraci nevedu, ale v oboru podnikám pořád, beru to jako výzvu ty poslední roky. A pmáhá, to je jasné :l)

0 0
možnosti
Foto

Vždycky zírám, kolik jídla prý v průměru každý vyhodí za rok. Tolik jsem nevyhodila za celý život, vyhazujeme jen zkažené.

1 0
možnosti

A proč se vám kazí?:-)

0 0
možnosti
Foto

A to jsme ještě v pohodě oproti tomu, co jsem viděl v USA, tam mi to připadalo jako součást kultury. Na akcích vždy obrovské množství jídla, které nikdo nemohl sníst a pak šup s tím do odpadu. R^

2 0
možnosti
Foto

Ahoj, tak to je dekadence...

1 0
možnosti
Foto

J70i88ř11í 85K34i42n48d45l

24. 10. 2022 13:39

Máma dělala léta ve školní jídelně a pro zbytky si jezdily Státní statky. Dnes je to zakázané, jak nám řekla kamarádka, která dělá také ve školní kuchyni a tak se to vyhodí.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, ono se to nevyhodí jen tak. Musíte si platit firmu na svoz tohoto druhu odpadu...

1 0
možnosti
Foto

J68i62ř80í 87K45i51n34d87l

24. 10. 2022 13:33

Za komunistů se nevyhazovalo jídlo. Koukal jem na týdeník z minulého století z roku 1967 a tam se tepalo vyhazování jídla. Jak kluk si pamatuji, že když jsem šel vyhazovat odpadky, tak vždy v popelnici bylo vyhozené nějaké jídlo. Měl jsem kamaráda Vlastu a jednou vidím, jak kouše do kusu salámu a ptal jsem se, kde to vzal a on na to v popelnici. Byli doma tři máma byla na matřeské a jeho tat byl řidič. Takže asi moc peněz u nich nebylo.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, domnívám se, že pojem plýtvat jídlem nabral časem mnohem větší rozměry....

0 0
možnosti
Foto

Jakási chytrá hlava blíže nejmenovaného ekonoma prý prohlásila, že "plýtvání je známkou bohatství"!! A pěkné plýtvání je vidět hlavně v supermarketech, kde z rozmrazených polotovarů rozpékají pečivo. Celkem běžných je i sedm druhů rohlíků, stejné množství malých /500 gramů/ pecnů chleba. Dále koblihy, vánočky, různými náplněmi plněné buchty a rolády atd. Když si to všechno do zavírací hodiny nikdo nekoupí, dají 2. den zboží do slevy - a další dny některé druhy zboží, i když jej úplně nevyhodí, semelou na strouhanku. Tolik druhů pečiva a chleba si každý den přece nikdo nekoupí, to ať mi nikdo netvrdí. A známí minusovači už se určitě chystají minusovat. Ovšem kolik z nich jsou soukromí pekaři?? ;-)

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, ono mít nasmlouváno od pekaře 6000 rohlíků denně, když někdy se jich prodá 4000 a druhý den 5 8000 je těžké. rozpékaným pečivem pak mají možnost reagovat a zároveň držet pestřejší nabídku. Díky za komentář, i návštěvu...

1 0
možnosti
Foto

Všetko, čo sme ako civilizácia a jednotlivci urobili sa nám teraz vracia.Už ako Ste, Filipe, písali minule, čo zasejeme to budeme žať, len si treba postrážiť, čo zasejeme a s tým absolútne súzniem. Pekný deň.

2 0
možnosti
Foto

Janka pěkný den i Vám...

2 0
možnosti
  • Počet článků 657
  • Celková karma 22,77
  • Průměrná čtenost 2137x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik