Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J70a69n 31Š56i90k

23. 1. 2019 8:28

Vím moc dobře, že pokud mladý člověk pracuje v pohostinství, na hypotéku nikdy nedosáhne. A dá se očekávat, že jeho důchod bude tragický. Tuzéry to nenahradí, protože ty by musely být v poněkud jiné výši, než je obvyklé je dávat. A vzhledem k rostoucím cenám se to těžko změní. Práce na černo je jeden z největších nešvarů v republice a měla by se tvrdě postihovat ve všech oborech. Hezký den

1 0
možnosti
Foto

Pěkný den i Vám, snad se to někdy zlomí...

0 0
možnosti
Foto

Filipe , ač se tomu bráním , domnívám se , že takové unfair jednání je snad národní povaha. Neprobíhá to jen ve Vašem oboru - co jsem za poslední půlrok zaznamenal.

Technická prohlídka - máte děravý výfuk- jak to uděláme ? Kontrola spalinové cesty ( t.j. komínu)- chybí jakýsi štift - jak to uděláme ? Pomáhač a chránič - jel jste na červenou (nejel , byla ještě žlutá) - jak to uděláme ? Výběrové řízení na jakousi akci - no, to raději nepíši....

Co s tím ? Opravdu nevím ? Jak to uděláme ?:-(:-(:-(

1 0
možnosti
JS

Jako černý brigádník, mám náhled do pohostinství a jeho fungování nebo spíš nefungování - černota je často jeho synonymum...

Zajímavé na takových praktikách je to, že živnostníka se stát musí ptát, zda je ochoten přiznat příjmy a zaplatit zákonem stanovenou daň, ale zaměstnance se nikdo neptá = prostě platí...

Opatruj se.

2 0
možnosti
Foto

Ahoj, nejhroznější na tom je, že je strašně těžký to odbourat... už proto, že znám dobře jaký to je, když čteš a posloucháš, že máš o dvacku dražší řízek než Pepa vedle a o pět korun dražší polívku než Franta za rohem...a my budeme radši chodit tam.O tom, že je sakra rozdíl na odvodech jak proti Pepovi, tak Frantovi už ale nikdo slyšet nechce. Chce ten levnější řízek... Snad se to brzy nějak zlomí... A díky :)

1 0
možnosti
ZD

Dobrý večer. Chápu Váš blog a sám jako častý návštěvník restaurací bych si také přál očividné zlepšení. Nesouhlasím s datováním vzniku problémů. Obor je problémový celá desetiletí. Mizerné platby a dohánění úrovně přes tuzéry, psaní účtů na kusy papíru když jiní museli přes evidované účtenky nebo faktury není dědictvím devadesátek. Šidění všech příchozích, které se stalo již určitou normou je ostudným dědictvím. To vše celý obor i náhled na něj na dlouho "profláklo". EET je evidence na úrovní 21. století. Ovšem takto zavedená, provozovaná a KONTROLOVANÁ je tragédií.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý večer, tak je třeba zaklepat... ono to šizení zákazníků, ta stavovská čest a služba s ní spojená se zlepšuje, rapidně. Ale minimální mzda a zbytek doplácený všelijak, to se zakotvilo právě v devadesátkách a tíží to obor jako balvan.

0 0
možnosti
  • Počet článků 660
  • Celková karma 23,07
  • Průměrná čtenost 2137x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik