Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Kdybych mohl dát 10x karma tak je dám. R^R^R^

Já jako silný antibabišovec, ale zároveň "rouškofil" to schytávám z obou stran. Bohužel se u nás nošení roušek zpolitizovalo a to je špatně. A zmatečné kroky české vlády nahrávají rouškofobům a popíračům koronaviru zbytečně na smeč. A česká republika má od letoška 10 miliónů amatérských epidemiologů, kteří rozumí úplně všemu nejlíp.

4 0
možnosti
ZD

To jsou nové určující sociální kategorie "antibabišovec" a "rouškofil" ?

0 0
možnosti
Foto

Jakkoliv si obvykle Vaše blogy s chutí přečtu, tento mě přesvědčil, že je krajně nerozumné psát o tom, v čem není pisatel ani zbla zorientován. Asi jako kdybych chtěl já publikovat o vaření.

3 2
možnosti
Foto

I tak díky moc za čtení i komentář :-)

0 0
možnosti
KM

Roušky ano v některých místech (btw. Němci nenašli při svém pečlivém trasování snad jediný případ nákazy ve vlaku, v MHD je riziko taky nepatrné včetně metra, v obchodních centrech totéž - rizikové jsou naopak hromadné akce v uzavřených špatně větraných prostorech - kluby, svatby, domácí akce atd., samo zdravotnická zařízeni, domovy seniorů atd.) ale každá mince má 2 strany. Příznaky hyperkapnie nikdo nepozorujete? Zejména varuju před fyzickou zátěží s rouškou/respirátorem. https://uloz.to/file/0lFx0g71Wdpq/testovani-rousek-jejich-noseni-vede-k-toxickym-hladinam-co2-mp4

3 0
možnosti
RK

O MHD jsem už také četl, že je zde riziko relativně malé. Což mě docela překvapilo. A i u nás se ukazují jako nejproblémovější místa kluby, bary a podobné akce.

0 0
možnosti
Foto

Celý covid mi přijde jako začátek třetí světové s netradiční municí...

Kdo útočí?

4 0
možnosti
RK

No přece Babiš, to nevíte? A jde mu to na celém světě. Třeba v demokratické a svobodné Kanadě zařídil povinnou přísnou karanténu po návratu z Česka, a asi i odjinud, a tak se nemůže jedna emigrantka, co se do Česka vypravila řešit své zdravotní problémy, nemůže vrátit do nové domoviny.

1 0
možnosti
Foto

Epidemie je snem mocných, píše MICHEL FOUCAULT v knize Dohlížet a trestat. Epidemie umožňuje kontrolovat populaci, určit každému jeho místo, vést o každém podrobné registry informací a vytvořit strnulý prostor, v němž každý občan podléhá přímému vlivu moci. Sen o epidemii nakažlivé nemoci je snem o vládnutí.

4 3
možnosti

Filipe, to je hodně střízlivě napsané, resp. pojaté téma. Dík. A taky dík za odhalení viníka:-)))

No, když čtu, že někdo má problém s povědomím, kde končí svoboda jednoho a začíná svoboda druhého, je to na pováženou. Myslela jsem, že už jsme dál.

3 0
možnosti
RK

S tím o svobodě a jejích hranicích si na místní inteligentní elitu národa nepřijdete. Ti vědí, že svoboda je jen jedna. Ta jejich.

1 0
možnosti
LV

Pane Vracovský, nejde o roušky jako takové, o těch by se dalo diskutovat dlouho, jde o to, že ta č8sla, kterými operují, nemají vypovídací hidnoty ani za mák. Byla získána testováním skupiny o velikosti cca 0,1% populace, ale dělají se z toho závěry, jako kdybychim byli každý den testováni všichni. Opravdu vě4íte tomu, že všichni nakažení jsoubkoncentrováni do té 1/10 % a zbylých 99,9 % populace je čisých? Já tomu nevěřím. Jsem si jistý, že pokud je cca 6% z té testované skupiny pozitivních, v ostatní populaci je pozitivita minimálně poloviční, protože trasování není dokonalé a teatují se i netrasovaní. A v tom případě se dostáváme k počtu cca 300 tisíc aktuálně nemocných a k dennímu přírůstku v řádech desítek tisíc lidí. A samozřejme k podobnému počtu uzdravených. To vše při takovém počtu hospitalizovaných a komplikovaných případů, který máme, protože ti, kterým je zle tak, že musí do špitálu, tam prpstě jsou a nečekají, než jim někdo řekne, že jsou kovidní, a pak teprve se sesypou. Covid je běžné respirční onemocnění a nestojí za to ßílendtví, kteté se kolem něj děje.

5 3
možnosti
Foto

Prostě v těch číslech přestaňte urputně hledat něco, co v nich není.

1 0
možnosti
Foto

Včera byla beseda na TV Barandov, kde byl také ředitel Motolské nemocnice. Popisoval z praxe jak probíhá léčení prokazatelně nemocných s Covid19 . S kroky vlády rozhodně nesouhlasí, především s plošnými opatřeními typu rouška.

Podle toho jak sleduji vyjádření lékařské odborné veřejnosti, je jasné, že problém z Covidu19 dělají jen vlády ve spolupráci s farmaceutickými firmami, které zavětřily vidinu tučných státních zakázek.

6 2
možnosti
RK

No nevím, pro vlády je to spíš problém, protože covid znamená také ekonomický propad, menší výběry daní, zadlužování, nezaměstnané atd.

A také jsem nezaznamenal u odborné veřejnosti nějakou shodu. Také jsou tu dva tábory, z nichž jeden říká, že plošná opatření jsou nesmysl a druhý, že opatření jsou nutná.

Osobně si myslím, že ve skutečnosti neví nikdo nic a jde tedy jen o to, jestli to tzv. risknout nebo nerisknout. Ale za ten risk se také musí někdo postavit. A když se uváží, co je asi tak pro riskujícího příznivějšího, pak jsou to právě plošná opatření. Přenos se sníží a lidé budou naštvaní jen kvůli rouškám. Bez opatření, čísla nakažených porostou, ale hrozí, že lidé nakonec budou rozhořčeni kvůli tomu, že jejich známí skončili v nemocnici nebo ležela celá rodina, případně dokonce někdo umřel, a nahoře nikdo tzv. nic nedělal.

Nechce se mi nosit roušku, když jsem se dozvěděl o plošném příkazu, zkřivil se mi úsměv, ale kdyby bylo na mně, abych o rouškách musel rozhodnout:-), asi bych také řekl, noste je. Ale protože lidé, ani já, je jen tak sami o sobě nosit nebudou, musí to nakázat vláda.

Anebo, kdo o tom má rozhodovat? Celkem došlo k určitému prozření, že referenda by se neměla týkat některých otázek, protože výsledky by mohly být nemilé až katastrofální. Za chvíli budou volby. Mělo by se např. hlasovat o tom, jestli roušky nosit nebo ne? Asi bych si tipl, že by vyhrála varianta nenosit. Ale, jestli tohle je ta otázka, kterou by měla rozhodovat veřejnost popřípadě nějaký host s portem na klopě ve studiu některé z televizí? Nevím.

4 0
možnosti
LU

A kromě toho umíte psát stručně. R^

3 0
možnosti
Foto

Díky, bylo mi x krát vštěpováno, že škrtat a škrtat je nejvýsadnější autorova právo i povinnost ;-D

1 0
možnosti