Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prostor, kde měl radar u nás být, sloužil jako dělostřelecká střelnice i v minulosti.

0 0
možnosti
MJ

Málokdo dokáže přiznat, že se mýlil! R^ Ačkoliv neexistuje neomylný člověk...

0 0
možnosti
MG

Pamatuji si tu dobu, když se o tom jednalo a taky jsem byl bohužel v té době proti. Tehdy jsem USA viděl především jako obraz prezidenta Bushe ml., který, přiznejme si, nebyl nejostřejší tužkou v penále a sice jeho hněv po 9/11 vůči všem, kdo pachatele podpořili či jen útoky schvalovali byl spravedlivý, ale taky se mu podařilo destabilizovat kus světa a rozjet války, které nezvládl. I jeho nástupci pak tu situaci zdědili v podobě, kdy už mohli volit akorát mezi špatnými a moc špatnými řešeními. Navíc jsem byl takový ten mladý a trochu naivní rebel. Ale už tehdy jsem si říkal, proč Rusko proti nějakému protiraketovému deštníku protestuje a jaké jeho zájmy jsou tím ohroženy, protože jediná věc na světě, kterou takový systém může ohrozit, je raketový útok. Za Obamy už jsem smýšlel jinak a to byl ještě i rok 2014 daleko před námi. Dnes bych za ten deštník dal cokoli a možná by se celý projekt měl otevřít znovu.

1 0
možnosti
Foto

Díky za obsáhlý komentář, souhlasím ...

0 0
možnosti
Foto

. USA a Jižní Korea bojují s Severní Koreou a posléze i s Čínou aby to skončilo patem. Vyhrožování atomovou bombou v roce 1950 KLDR a v roce 1953 Číně. Dodnes tam mají USA základny a silnou vojenskou přítomnost. (do Iráku v 2003 nejsilnější mimo území USA)

1953, Irán. Komandos pod režií CIA svrhávají demokratickou vládu v Iránu premiéra Mossadeqa a dosazují diktátora Shaha.

1954, Vietnam. Hrozba použitím atomových zbraní, Francouzi nabízejí bomby k rozdrcení obléhání.

1954, Guatemala. Operace komandos, bombardování, vyhrožování atomovými zbraněmi. CIA režíruje invazi když vláda Guatemaly znárodní pozemky USA firem, základny bombardérů v Nikaragu

1956, Egypt. Vyhrožování atomovými zbraněmi, nasazení vojska. Rusům je řečeno aby se drželi stranou Suezké krize. Vojáci následně evakuují zahraniční občany.

1958, Libanon. Nasazení vojáků a námořníků, okupace Libanonu prý proti "rebelům".

1958, Irák. Vyhrožování atomovými zbraněmi aby Irák nenapadl a neobsadil Kuwait.

1958, China. Vyhrožování atomovými zbraněmi aby se Čína nepokusila zabrat Taiwanské ostrovy.

1958, Panama. Jsou nasazeni vojáci USA, když protesty s pálením vlajky přerostou v konfrontaci.

1960-75, Vietnam. Vojsko, námořníci, bombardování, vyhrožování atomovými zbraněmi. Boj proti rebelii v jižním Vietnamu a proti celému Severnímu Vietnamu. Odhad početu obětí kolísá mezi 1 a 4 milióny v této nejdelší válce USA. Vyhrožování atomovými zbraněmi v letech 1968 a 1969.

1961, Kuba. Komandos operace, kdy CIA režírovala pokus o invazi v Zátoce Sviní. Masivní porážka. 1961, Německo. Vyhrožování atomovými zbraněmi při krizi kvůli Berlínské zdi. 1962, Laos. Operace komandos. Vytvoření opoziční armády během partyzánské války. 1962, Kuba. Vyhrožování atomovými zbraněmi a námořní blokáda došla velmi blízko skutečné války s Rusy. 1964, Panama. Vojáci byli nasazeni v Panamě, když se obyvatelé domáhali předání průplavu dle smlouvy uzavřené při jeho budování do jejich rukou... 1965, Indonésie. V operaci komandos byl zabit milion lidí (!),

0 0
možnosti
Foto

Jen část výletů s "demokracíí" do světa. Jsou toho 2 stánky za 76 let. Neskutečné, víte že v roce 1946 plánovali útok na Rusko. US president to shodil se stolu.

Takže opravdu jen kousek, šetřím vás.

0 0
možnosti
Foto

Jak to je?

V roce 1968 knám vtrhli Rusové a řikáme tomu dodnes okupace.

V Německu je 35 000 US vojáků a v Japonsku to samé a Jižní Koreji také Od roku 1945 do dnešních dnů. Jak se tomu říká, taky okupace??

2 4
možnosti
JK

No, Vy v tom máte tedy zmatek ! :-/

0 0
možnosti
PS

P47e35t27r 69S50k55á33c82e21l

25. 2. 2022 15:28

Předpokládám, že tohle video o postupu USA nikdo nezpochybní. Až moc se informace v něm shodují s realitou: https://www.email.cz/download/k/rElNR2uFbHIOMe8-uXP86SeecWVuXV1qtaYdrahudZHmRQg-GrehxYQ7Tr2Qx1pJrVNm1YA/Prejav%20z%20roku%202015.mp4

0 0
možnosti
Foto

Nejspíš dezinformační řetězový mail... což ? No, tady si ho naštěstí nikdo nepřečte.

1 0
možnosti
RW

Jak s tím souvisí radar v Brdech? Ten přece nebyl v žádném případě proti Rusku, ale proti Iránským a Severokorejským raketám.

Nechcete snad tvrdit, že USA a naši političtí představitelé občanům LHALI.

2 2
možnosti
AT

No,

tak jste to sem bzuknul a svým příspěvkem Radku Woloszcbzuku máte i nemáte trošičku pravdu. Každý radar i ty Naše radary, podávají v aktuálním čase pravdivé informace o všem, co zaznamenají v oblastech a směrech, které jsou středem zájmu. Zcela jistě i USA se správně rozhodli, že Naše radary poskytují dostatek spolehlivých informací a pokrytí pro obrané společenství NATO, jenž jsme součástí a k čemu a na co by tyto informace ještě USA mnělo dublovat???

0 1
možnosti
AP

Já byl pro, ale bylo vás víc...

3 0
možnosti
  • Počet článků 654
  • Celková karma 23,58
  • Průměrná čtenost 2114x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik