Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

Foto

Rád si tu lepšící se kuchyni v některých restauracích někdy užiji. – Ale stejně občas nostalgicky vzpomenu na začouzený pajzlík s utopenci, drš'tkovou, gulášem a mariášnickým stolem. Ale to možná spíš vzpomínám na mládí...

VZ

Jo, to bude ono. Právě mládí je ona neviditelná esence, která podobným vzpomínkám dává tak hezkou vůni.

JZ

J82a64n 52Z45i81e93g44l55e56r

24. 11. 2024 19:11

Zasloužená karma Někde jsem četl, že na Expu 1958 přišla do naší československé restaurace rodina pozdějšího amerického prezidenta J. F. Kennedyho. A děti si poručily hamburgery. Ty naši kuchaři tenkrát neuměli. Tak jim udělali karbanátky a mladí kenedíci se jen olizovali.

Foto

Přiznám se, že tuhle historku neznám, ale zkusím se na ní doptat , zní dobře :) Díky...

MB

Přidejte i úroveň toalet. I v nejobyčejnější hospodě už nenajdete popraskané ušmudlané kachličky, počmárané dveře, zašlou špínu atd. Pamatuju si, že jsme asi 2x šly s kamarádkou radši hledat křoví

Kdy naposledy jste někde dostali kávu, z které vám vstávali vlasy na hlavě a nedopili jste ji? Moje nejhorší zkušenost z posledních let byla, že jsem místo espressa dostala lungo.

Jako třetí přidám, že můžeme koupit všelijaké ovoce celý rok. Tropické ovoce, které jsme znali jen z cestopisů i to, o kterém jsme nikdy neslyšeli. Na Vánoce můžu udělat okurkový salát. Pamatujete si mražené okurky?

PG

P19a59v25e41l 73G79a43l36l

25. 11. 2024 8:23

Koukám na Vašeho předchůdce, Josefa Holuba,

jako laik v kuchyni se fakt mám co od něho učit, jsem r.1958

Technologii v kvalitní kuchyni nenahradíš ničím, to jeho bezezbytkové vaření je přímo ukázkové.

Díky všem poctivým kuchařům co nezapomněli na klasická česká pomalu vařená jídla, ještě jednou díky.

JZ

gastro je jedna z věcí, kde je v kotlince vidět stálý pokrok. Je to ovšem tím, že z laťky 80. let se jinam než nahoru jít nedalo

Foto

Je jen škoda, že nikdo nevymyslel "Český fastfood" - typu klobása, bramborák, topinka... Ale skutečně na přijatelné úrovni a s přijatelnou úpravou. - Třeba to čeká na Vás, Filipe.

Foto

Zdravím Martine, to jste celkem uhodil hřebíček na hlavičku, ale ještě k tomu nemůžu nic říct :))) Něco v hlavě nosím od covidu, ale den má jenom 24 hodin, uvidíme jestli někdy...

Foto

Bezesporu obrovský skok. Sice je třeba hledat v záplavě nabídek, kde se člověk tu a tam spálí, ale kdo hledá, najde. Rozlišuji obědové menu, kde požaduji nasycení něčím dobrým, kde ale nečekám žádný zásadní zázrak. A potom ten lokál, kde mi nabídnou něco, co si doma neudělám, jde je to zážitek chuti a příjemného prostředí bez uřvaného rádia Impuls.

  • Počet článků 707
  • Celková karma 23,81
  • Průměrná čtenost 2116x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik