Diskuse
35 let svobody v naší kuchyni
Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.
V48l34a40d20i59m52í12r 19T53. 24G57o64t39t25w88a96l79d
Rád si tu lepšící se kuchyni v některých restauracích někdy užiji. – Ale stejně občas nostalgicky vzpomenu na začouzený pajzlík s utopenci, drš'tkovou, gulášem a mariášnickým stolem. Ale to možná spíš vzpomínám na mládí...
V58á89c44l49a59v 32Z86e76l26i81n45k35a
Jo, to bude ono. Právě mládí je ona neviditelná esence, která podobným vzpomínkám dává tak hezkou vůni.
J82a64n 52Z45i81e93g44l55e56r
Zasloužená karma Někde jsem četl, že na Expu 1958 přišla do naší československé restaurace rodina pozdějšího amerického prezidenta J. F. Kennedyho. A děti si poručily hamburgery. Ty naši kuchaři tenkrát neuměli. Tak jim udělali karbanátky a mladí kenedíci se jen olizovali.
F46i97l23i51p 97V89r60a38c16o46v85s25k13ý
Přiznám se, že tuhle historku neznám, ale zkusím se na ní doptat , zní dobře :) Díky...
M30i96l60e42n36a 48B20i45g59a19s79o18v34á
Přidejte i úroveň toalet. I v nejobyčejnější hospodě už nenajdete popraskané ušmudlané kachličky, počmárané dveře, zašlou špínu atd. Pamatuju si, že jsme asi 2x šly s kamarádkou radši hledat křoví
Kdy naposledy jste někde dostali kávu, z které vám vstávali vlasy na hlavě a nedopili jste ji? Moje nejhorší zkušenost z posledních let byla, že jsem místo espressa dostala lungo.
Jako třetí přidám, že můžeme koupit všelijaké ovoce celý rok. Tropické ovoce, které jsme znali jen z cestopisů i to, o kterém jsme nikdy neslyšeli. Na Vánoce můžu udělat okurkový salát. Pamatujete si mražené okurky?
F65i83l15i43p 12V23r13a38c56o67v37s40k55ý
Ty toalety.. to je přesné doplnění. Díky :)
P19a59v25e41l 73G79a43l36l
Koukám na Vašeho předchůdce, Josefa Holuba,
jako laik v kuchyni se fakt mám co od něho učit, jsem r.1958
Technologii v kvalitní kuchyni nenahradíš ničím, to jeho bezezbytkové vaření je přímo ukázkové.
Díky všem poctivým kuchařům co nezapomněli na klasická česká pomalu vařená jídla, ještě jednou díky.
F59i11l37i67p 26V93r32a34c16o73v89s50k79ý
Díky za návštěvu i komentář :)
J62i72n25d19ř48i19c18h 62Z72a38p33l12e80t39a59l
gastro je jedna z věcí, kde je v kotlince vidět stálý pokrok. Je to ovšem tím, že z laťky 80. let se jinam než nahoru jít nedalo
F29i27l44i10p 74V96r15a82c77o75v84s28k80ý
Díky, to ano...
M14a50r93t46i89n 74F55a86l98t32ý35n
Je jen škoda, že nikdo nevymyslel "Český fastfood" - typu klobása, bramborák, topinka... Ale skutečně na přijatelné úrovni a s přijatelnou úpravou. - Třeba to čeká na Vás, Filipe.
F70i35l73i85p 71V13r65a45c64o71v14s87k38ý
Zdravím Martine, to jste celkem uhodil hřebíček na hlavičku, ale ještě k tomu nemůžu nic říct :))) Něco v hlavě nosím od covidu, ale den má jenom 24 hodin, uvidíme jestli někdy...
H89o74r82s56t 88A47n43t63o89n 37H58a31s44l85b22a16u82e72r
Filipe a k tomu přeji hezkou neděli!
F29i94l19i39p 48V33r28a20c73o20v48s63k18ý
Díky, Tobě taky Horste :)
T98o61m64á56š 24V90o97d96v61á88ř70k79a
Bezesporu obrovský skok. Sice je třeba hledat v záplavě nabídek, kde se člověk tu a tam spálí, ale kdo hledá, najde. Rozlišuji obědové menu, kde požaduji nasycení něčím dobrým, kde ale nečekám žádný zásadní zázrak. A potom ten lokál, kde mi nabídnou něco, co si doma neudělám, jde je to zážitek chuti a příjemného prostředí bez uřvaného rádia Impuls.
F96i25l63i37p 26V52r39a80c97o83v92s28k60ý
Ahoj, v Ostravě už je z čeho vybírat :)
- Počet článků 707
- Celková karma 23,81
- Průměrná čtenost 2116x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...