- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Vazena pani. Lituji vas pro vasi ne moc dobrou zkusenost s krevetami. Protoze kreveta (shrimp anglicky) je moje oblibene jidlo. Je vsak dulezite, jaky restaurant je ma na jidelnicku a hlavne, kolik zakazniku si tuto lahudku objednava. Nepujdu do detailu, ale je nutno znat dve dulezite okolnosti. Priprava muze byt z krevet, ktere jsou jiz predvarene (pres 80%) a s krevet cerstvych. Ty druhe mohou byt velmi nebezpecne, jsou-li nabizeny v podnicich s malou poptavkou. (lezi dlouho v mrazaku).
Nevim v CR kde jsou tyto krevety nabizeny. Zde, kde ziji, navstevuji restauraci "Red Lobster" (retezova restaurace, cesky Cervena langusta) a me oblibene jidlo je "Shrimp scampi". Jsou to krevety (male) v maslove stave s cesnekem a bilinkami. Priloha, ohrate chlebove tycinky. Super !!!!
V supermarketu dostanu jakekoliv. Miluji velmi male krevety, predvarene a kupuji je zmrzle. Doma je pripravuji na masle a pridam neco na ochuceni. Vyborne.
Jeste jednou vas lituji pro vasi spatnou zkusenosti s krevetami.
Tedy ačkoliv je to vlastně tragédie, napsala jste to tak perfektně, že jsem se i velmi pobavila. Pravda je taková, že tyto potvůrky mi též nic neříkají. Bez těch můžu být. Zjistila jsem to při výběru koktejlů: krabí nebo krevetový? Jasně, že krabí - ten má úplně jiné grády....krevetový bez chuti.
Vám za blog
Jà myslím, že do úst už nedám žádného korýše. Pro jistotuDěkuji Vám za milou reakci
Gurmány samozřejmě mrzí, že si nevychutnáte všechny ty dobrůtky z krevet... ale nevěšte hlavu: jsou i jiná chutná jídla a rozhodně z nich nedostanete alergickou reakci.
Mimochodem, ústřice nebo mušle raději ve Vašem případě ani nezkoušejte. Tam by to, bohužel, tím anafylaktickým šokem mohlo skončit!
Buďte si jistý, pane Martine, že už podobně experimentovat s jídlem nebudu. Aneb, jak mi napsala jedna moje kamarádka, knedlo-vepřo-zelo to jistí