Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RV

Někdy si říkám, pro koho ke vůbec tato země. Snad jenom pro politiky a investory do nemovitostí, ti za poslední dekádu zažili velký Klondike :)

0 0
možnosti
OU

Trendy dnešní doby přebíráme tak jako vše ostatní ze "západu". Bohužel. A ať se to komu líbí nebo ne, v minulosti bylo chování a vychovávání lidí mnohem přívětivější a slušnost byla samozřejmostí.

2 0
možnosti
OU
Foto

Ano, ale je třeba abychom se zamysleli sami nad sebou. Začíná to velmi brzy... Připomeňme si například jak jsme vychovali, anebo vychováváme naše děti. Za mého mládí u nás na dědině byli například pro nás, děti, všichni starší lidé "tetičky a strýčci". Běda, když se rodiče dozvěděli, že jsme je na ulici nepozdravily, nebo jim nepomohly. A staří lidé? Bylo povinností každého dítěte, i i dospělého člověka, starým lidem pomáhat. Kdo se tak nechoval, vesnice ho odsoudila. A děti i učitelé ve škole, škola nejen učila, ale i vychovávala. Dnes se zdá že učitelé často neberou výchovu dětí zasvé, a i když, rodiče to mnohdy neocení. A tak i celá společnost. :-/ Ale není třeba paušalizovat. My s manželem jsme například již nejstarší rodina v našem domě, ve kterém bydlí většinou mladé rodiny s malými dětmi. A všichni se k nám chovají velmi pěkně. A také my k nim, nehledíme na malichernosti a navzájem si pomáháme. Kdyby tomu tak bylo v celém našem státě, včetně našich zvolených zástupců, byl by u nás dobře. Začněme tedy sami u sebe.V Děkuji Vám, paní Melišová, za tuto úvahu. Lásku, soucit a porozumění k druhým je dobré si připomenout i v těchto jedněch z největších křesťanských svátcích , o Velikonocích. Hezky si je prožijte. :-)VV

9 0
možnosti
Foto

No, len neviem či je aj pre mladých...všetko so všetkým súvisí a všetci sme jedno, či ako by som povedala.R^:-)

6 0
možnosti
Foto

Ano, přesně tak to je, Janka. Všichni jsme jedno. V

0 0
možnosti
Foto

R^Máte pravdu, stačí troška lidskosti a tu snad v sobě máme, nebo?????

6 0
možnosti
Foto

To se teď třeba ukáže. :-);-)

1 0
možnosti
Foto

J84a88n 88Š48i30k

7. 4. 2023 11:22

Můžeme za to my všichni, společně a nerozdílně. Hezký den

8 0
možnosti
Foto

Hezký a naplněný den i vám, pane Šiku.

0 0
možnosti
MP

R^ Výborný článek. Ovládá nás "činnost", zato o "bytí" víme málo :-).

9 0
možnosti
Foto

Děkuji, pane Pavlíčku. :-) Já vím, že vy víte. Vaše články dýchají lidskostí. Mějte krásný den. :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 124
  • Celková karma 13,09
  • Průměrná čtenost 641x
JednoDuše jsem.