Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

I46v24a68n13a 40L70a73n58c53e

30. 4. 2023 11:03

Krásně řečeno

1 0
možnosti
Foto

Jen jsem přetlumočila, ale děkuji.

0 0
možnosti
Foto

Ne každému z nás je dáno. Potřebujeme osobnosti, lidi nadané, nezištné, sloužící společnosti. Těch je málo, ale jsou a to i mezi politiky. Tak je napišme na kandidátky a pak je zvolme a respektujme. My ostatní, co nám není dáno.

0 0
možnosti
Foto

Všem nám je něco dáno. "Ten dělá to a ten zas tohle a všichni dohromady udělají moc." Společnosti bychom měli sloužit také všichni, neboť to je smysl života. Být užitečný.

0 0
možnosti
MP

Když jsem byl mladý, chtěl jsem změnit svět. Když jsem byl na vrcholu svých sil, chtěl jsem změnit alespoň lidi ve svém okolí, svou rodinu.Teď, když jsem už starý, bych chtěl změnit sám sebe. Protože vím, že to je dostačující. Kdybych to věděl už tenkrát, když jsem chtěl změnit svět, nemusel jsem promarnit život. (Teď už nevím, kde jsem to sebral, ale to je jedno )

7 0
možnosti
Foto

Ano, měnit můžeme jen sami sebe. Všechno ostatní je manipulace. Když ale začneme měnit sebe, můžeme tím ostatní motivovat a inspirovat a tím odstartovat změnu nejbližšího okolí a pak, kdo ví, i celého světa.

1 0
možnosti
PC

Mocní nám chtějí diktovat (nejen v této době), jak máme žít, jak máme myslet. Tam, kde tento jev už dosáhl vrcholu, zavádí se tuhá cenzura a sankce za názory odlišné od těch "správných", mainstreamových.

A protože vždy bylo, je a bude hodně těch, kteří v důsledku absence zdravého sebevědomí, sebeúcty a sebedůvěry věří jiným více než sobě, jsou pak tito lidé, tvořící dav, velmi snadno manipulovatelní a stávají se pro mocné pouhými ubohými loutkami, s nimiž si mohou dělat, co se jim zamame.

Napsala jste to perfektně!

2 0
možnosti
Foto

Děkuji vám, milý pane Chmelíku. Jen jsem tentokrát přetlumočila slova, se kterými souzním. Věřím tomu, že by stačilo, kdyby se lidé navrátili sami k sobě, protože s tím automaticky by přišla ruku v ruce také lidská vzájemnost a účast. Ti, kdo jsou dál, více vědomí, mohou podržet ty, kteří tak daleko nejsou, ale jsou/mohou být pro společnost stejně prospěšní. Nikdo nejsme méně a nikdo nejsme více. Děkuji srdečně za vaši přítomnost.

2 0
možnosti
Foto

Moc pěkné, Ivo, děkuji za zprostředkování, takových slov je třeba stále víc.

Za své téma jsem si pro život zvolila, aby lidi neztráceli lásku k četbě a nikdy jsem toho nelitovala.

2 0
možnosti
Foto

Máte moc hezkou roli, Zdeničko. Vybrala jste si ji srdcem a je to znát. Hezký den přeji.

1 0
možnosti
JK

J75a57n 18K33y14š26k17a

29. 4. 2023 11:20

Dal jsem vám karmu, v zásadě s vàmi souhlasím, až na ten konec. Převezmeme moc.

Co s ní budete dělat?

1 0
možnosti
Foto

Já to převzetí moci vnímám tak nadneseně, možná v jiném smyslu než je to zvykem. Mám úplně jinou představu o fungování společnosti než jak je to teď ve společnosti "hlav". Teď je to vyloženě o tom, že jsme rukojmími systému. Moc je vždy o tom, že někomu vládnu. Věřím, že část společnosti je schopna dozrát do stavu, kde moc ve formě nadvlády nebude třeba. Ona tady nejspíš pořád v nějaké formě bude, ale moc budou mít jen nad těmi, kteří věří tomu, že jinak to nejde.

1 0
možnosti
Foto

Ivo, souhlas každý musí začít u sebe.

3 0
možnosti
Foto

Věřím, že stačí zaměřit pozornost dovnitř sebe namísto ven a začnou se dít Věci.

3 0
možnosti
JP

Bude-li nám to co platné. Nechceš datovou schránku? Nevadí, stát ti ji povinně nařídí. Nechce důchod na účet? Nevadí, z důchodu ti strhneme poštovné a zdražíme ho, případně ti zrušíme pošty. Že na kartu nevidíš a nemáš počítač, aby mohl obsluhovat internetové bankovnictví? Tak si najdi někoho, kdo ti s tím pomůže. Jo, v obci nemáš bankomat a v prodejně kartu neberou? Nevadí, dojeď si k bankomatu těch 12 km autobusem, co na tom, že ráno jede tam a večer zpátky a mezitím nic, co si stěžuješ, jedeš přece na výlet.

0 0
možnosti
Foto

Jarmilko, rozumím vám. Tohle je na každém z nás, jak se k tomu kdo postavíme. Je to velmi individuální. Každý jsme v jiné situaci, jinak nastavený. Jasně, že pro většinu lidí je nemyslitelné najednou se úplně odstřihnout od systému. To snad ani není možné. Je potřeba začít drobnými krůčky jako vždy, když chceme v životě trvalou změnu. Vezmeme-li si příliš velké sousto, zpravidla se jím dříve nebo později zadusíme. Má to být cesta v pokoře a trpělivosti. My lidi chceme vše hned, ale tak to v životě prostě nefunguje. Ke všemu je potřeba si postupně dojít jako když chceme vypěstovat strom. Taky nevyroste do druhého dne. Držme si vzájemně pěsti. Jsme v tom spolu.

0 0
možnosti
Foto

Jsem v tomto případě jen pošťák, ale vnímám to jako tak zásadní vzkaz, že jsem ho sem musela dát. Děkuji za vaši přítomnost, Evi, a krásnou sobotu přeji.

1 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 11,48
  • Průměrná čtenost 617x
JednoDuše jsem.