Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

miropiro

1. 2. 2010 10:39
Automaty UNIPAJ

Jen doufám, že se možnosti UNIPAJů postupně rozšíří i na další jízdenky (SONE). Jinak je to parádní, koupit skupinovou jízdenku, zakoupit jízdenku pro někoho jiného...

0 0
možnosti
AP

AceBird

16. 7. 2009 10:13
Oda na automaty

Tak zrovna na automaty CD bych odu nepel. Jsou k nicemu: Vlakem jezdim jenom obcas a na delsi vzdalenosti (nad 100 km), tzn.

1. ekonomicky se mi nevyplati jakakoli predplacena investice (karty, apod.), tudiz me to vylucuje z pouzivani drtive vetsiny automatu CD, nehlede na muj odpor k zakaznickym kartam a jinym predraznenym nesmyslum, ktere zabiraji v kapse misto, kdyz je nepotrebuju, naopak kdyz bych je vyuzil, jsem schopny je omylem nechat doma,

2. ani nemuzu pouzit mincovy automat, protoze nejezdim vzdy z Prahe nebo Brna (nekdy dokonce jedu do Prahe nebo Brna, ale zpetne listek koupit nejde), coz me vylucuje z pouziti zbyvajicich 2 automatu.

0 0
možnosti
AP

AceBird

16. 7. 2009 10:15
Oda na automaty2

Jel jsem vlakem ve Svycarsku. Na malem nadrazi byly otevrene obe 2 pokladny, u kazde fronta asi 4 lidi. Proto jsem radeji zvolil jeden ze 4 automatu (bez front). Zvolil jsem pohodlne (ovladam alespon jeden z nabizenych jazyku: nemcina, anglictina, francouzstina, spanelstina, rustina, italstina, retoromanstina) aintuitivne typ jizdenky (jsou 2: plne jizdne a polovicni, pritom plati u vsech cca 300 dalkovych dopravcu) a destinaci (podle nejcasteji vybiranych, z abecedniho seznamu nebo jizdniho radu). Pak me automat vyzval k platbe - nemusi se vybirat zpusob, staci zahajit platbu, a to bud mincema (klasika) nebo i bankovkama, oboji jak svycarske franky, tak eura, anebo kartou (stejne jak v bankomatu, akorat vam nevyjedou penize, ale listek).

Jde videt, ze jsme porad jeste hodne na vychode, kdyz se "demo verze" automatu oslavuje jako neco uzasneho, kdyz v civilizovanem svete je standard tak o 3 generace lepsi. Asi jako kdyz krovak hledi na sklenenou flasku.

0 0
možnosti
MB

MychalB

16. 7. 2009 9:51
No, slavná éliška...

Naprosto nepoužitelná pro cestu z Brna do Prahy nebo jakéhokoliv jiného krajského města (Plzeň - pravda, tam lze použít élišku přes Jihlavu a Budějice ;-D, Ústí) při jízdě přes Prahu. Teda pokud ovšem nechce cestující strávit mládí ve vlaku. Platí totiž jen na trati přes HavlBrod :-(

0 0
možnosti
JV

Scout_duck

16. 7. 2009 9:53
Re: No, slavná éliška...

Asi mi tu chybí důvod, proč je nepoužitelná? Asi proto že je vyprodaná. Těch jízdenek je málo a tak je třeba cestu mezi Prahou a velkými městy plánovat pár dní dopředu.

0 0
možnosti
JD

pedr64

16. 7. 2009 9:31
in kartu

jsem používal od jejího zavedení před několika lety, ale nyní po ukončení platnosti už o jejím dalším pořízení neuvažuji, a to z těchto důvodů. Když tato služba začínala, stála karta 100,-/rok a poskytovala slevu 40(nebo možná 45)%. Nyní stojí 330/rok(nutnost koupit na 3 roky) a sleva je jen 25%. Další její nevýhodou a pro mě těžko pochopitelným omezením je to, že je nepřenosná a na jméno.Uplatnit ji může vždy jen jedna osoba, proto je jedno, zda na ni jedu já, nebo manželka(nebo kdokoliv jiný), to ale není možné.Mám dojem, že dráhy se snaží tuto slevu postupně dělat tak málo výhodnou, až jí bude využívat minimum cestujících a dráhy toto použijí jako argument pro její zrušení.

0 0
možnosti