Fanoušci Baníku spasiteli krize

Měli bychom poděkovat fanouškům Baníku Ostrava, kteří 9.března cestovali na zápas do Prahy vlakem. Oni totiž zachraňují ekonomiku v době dnešní velké krize. Ptáte se proč?

Spasitelé státu už jedou!zelpage.cz

300 fotbalových fanoušků zaměstnalo spoustu lidí. Za svoji cestu vlakem (někteří) zaplatili. Náklady za připojení vagónů z depa byly menší, než kolik ČD vybraly za jízdné. Státní podnik získal pár korun navíc. Po cestě je doprovázeli policisté. Ti policisté přeci dostali za svoji práci peníze. Peníze, které by jinak nedostali, protože by nebylo koho hlídat.

Na nádraží v České Třebové si přestoupili. Jsou to lidé uvědomnělí a nenechají v kaši ty, kteří byli vystoupeni, neboť si zapomněli koupit jízdenku. Následné přestoupení do dalšího vlaku má další pozitivní ekonomický efekt. Lidé, kteří jeli expresem Mojmír byli nepochybně tak zaskočeni napěchováním vlaku od fotbalových fanoušků, že si doma museli dát na uklidnění nějakou tu skleničku. Nebo ještě lépe hned po vystoupení v nádražním baru.

Další peníze do státního rozpočtu za spotřební daň. Nemluvě o tom, že celou cestu fotbaloví fanoušci vesele pijí další alkohol, kterým přispívají na provoz státu.

V Praze ale roztočí vír ekonomiky nejvíce. 300 policistů má práci navíc, cesta z Vršovického nádraží je trnitá a tak je třeba dav hlídat, aby se neztratil. 300 policistů si jistě nenechá peníze za tuto mimořádnou směnu doma pod slamníkem, ale utratí je za služby či zboží. A to nebudou malé částky. (300 policistů) x (8 hodin odpolední směna) x (celkové náklady na pracovní hodinu policisty i s výbavou) je docela pěkná suma. Klidně 1 milion korun, třeba i více. Započítáme benzín do policejní aut, občerstvení policistů.

Peníze se točí a to je přeci dobře. Nesmíme zapomenout na plat posádky policejní vrtulníku, včetně pohonných hmot.

Zkrátka a dobře, nebýt takovýchto událostí, méně peněz by bylo v oběhu a krize by na všechny dopadla mnohem znatelněji.

Díky moc!

(Zdá se vám text výše uhozený? A nezdá se vám pak také uhozené to, že tohle všechno společnost toleruje?)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Voseček | pondělí 16.3.2009 20:01 | karma článku: 13,93 | přečteno: 1321x