DíkyVládě.cz ... demonstrace #2

Která sněhová vločka způsobí přelomení větvičky?

Panel z první provládní demonstrace.

Od slov k činům ...

... aneb je málo věcí, které lze udělat s tím, že levice se v České Republice chová jako prase v žitě. Přidat se jako další sněhová vločka na větvičku, která přeci jen někdy praskne. Jít svojí účastí podpořit myšlenku, že padlá Vláda nebyla špatná a že souhlasím s Prohlášením .

Několik lidí, převážně skautského původu, si řeklo "a dost" a iniciovali vznik www.dikyvlade.cz . Na první "demonstraci" začátkem listopadu 2008 před Úřadem Vlády, se dostavilo asi 120-140 lidí (celkem přišlo a odešlo, v jednu chvíli bylo tak max 90). O této akci informovala média především jako "Skauti volali díky vládě".

Absolutní dezinformace v několika článcích byly opravdu trpce úsměvné pro ty, kteří měli možnost přijít podpořit reformní kroky tehdejší Vlády.

Díky Vládě #2

A Facebookem opět prošla výzva ... pojďme podpořit padlou Vládu , tentokrát na Náměstí Republiky.

Krátce před pátou bylo sice na místě zhruba stejný počet fotografů a kameramanů a organizátorů, jako účastníků. Pár minut po páté se však již prostranství před OC Palladium začalo plnit a ve čtvrt na šest naslouchalo začátku akce odhadem dvě stovky lidí.

Po přečtení projevů od největších osobností, které akci podporují (např. profesor Tomáš Halík, jehož projev je k přečtení na www.dikyvlade.cz v sekci Ohlasy a rozhodně stojí za přečtení) došlo na názory "obyčejných" lidí a také na krátký proslov předsedkyně Konfederace politických vězňů, paní Naděždy Kavalírové.

Účastníci měli možnost napsat vzkaz padlé Vládě na papírek formátu vizitky (a doufat, že si ho někdo tam nahoře přečte). To je poslední věc, co mohl běžný člověk udělat.

Ano, 200 je směšné číslo. Na první pohled. Ale toto byla demonstrace "PRO", pro něco. Jestliže je "PROTI", lidé jsou mnohem zarputilejší a čas přijít si udělají. 

S textem Prohlášení se ztotožňuji prakticky doslova. Ano, nesouhlasím s každým krokem Vlády. Ale dá se to brát jako to menší zlo, oproti tomu, co by předváděl (a bohužel možná bude předvádět) pan Paroubek.

A kamže má ta větvička prasknout? No ideálně do té míry, aby se zopakovala výzva "Děkujeme, odejděte" a drtivá většina současné politické špičky opustila svoje místa. Nestane se, ale ty vločky můžou padat dál.

Autor: Jiří Voseček | čtvrtek 2.4.2009 21:37 | karma článku: 11,39 | přečteno: 948x