Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

janulator

6. 9. 2011 23:49
Nejenom piva od Pilsner Urquell je dobré bojkotovat

Jako brněnský patriot jsem celý můj pivní život nedal dopustit na brněnské STAROBRNO. Když jej koupili Linečtí pivovarníci z BBAG, tak se dalo brněnské pivo ještě pít. Ale když nový vlastník HEINEKEN zavedl v tomto pivovaru "Eurostandardy", to jest celý proces výrovy piva je řízen počítačem bez zásahu sládka a "ležák" se dělá 5 dnů v uzavřených chromovaných tancích a ne v tradičních ležáckých sklepích, tak se stala z mého nejoblíbenějšího nápoje pouhá břicho nafukující břečka. Tak začal celou naší pivní skupinou bojkot Starobrna a přešli jsme na Svijany, Černou Horu,Dalešice, Lobkowice a jiné pivovary, které vrací českému pivu jeho tradiční chuť.

0 0
možnosti
ZK

SID09

8. 9. 2011 12:39
Re: Nejenom piva od Pilsner Urquell je dobré bojkotovat

Inu - klasicky vařený pivo, je klasicky vařený pivo - a to umi udělat především jiný pivovary, než ty, který jsou profláknutý svojí masovou reklamou. Nicméně mnoho "pivařů" si na chuť těch europatoků zvykla a výborný klasicky vařený pivo je pro ně nepitelný. !!;-D

0 0
možnosti
P

prestomanifesto

5. 9. 2011 11:47
Ja jsem se zamiloval do

'weiss beer'. Nejradsi Primator wb, Cerna hora - Velen, a ted asi procitnul z komatu i Staropramen a zacal vedel tech svejch splasku vyrabet wb, kterej je docela pitelnej.

Plzen si dam obcas, ale jen ve vyhlasenejch hospodach kde se cepuje pouze PU. Tam kde cepujou tu odpornou trojkombinaci PU, Gamb, Kozel - tem se vyhejbam obloukem.

0 0
možnosti
PK

dolch

5. 9. 2011 9:41
Souhlas

zrovna včera jsem bojkotoval PU Úněticema :-)

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

5. 9. 2011 9:21
ja pivo nepiju

a samozrejme autorovi neupiram pravo kupovat ci nekupovat libovolny produkt libovolne znacky.

Ale prekvapuje me, ze jako liberal se citi nelibe, kdyz se soukroma firma rozhodne zmenit svuj prodejni plan a strategii. Navic to otevira dvere konkurenci, firme, ktera bude zamerena ciste na produkci a prodej kvasnic.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

11. 9. 2011 18:24
Re: ja pivo nepiju

jasne, PU ma pravo kvasnice nedodavat, zarazil me spis zpusob jak to udelali - zakerne, s cilem odberatele (a konkurenta) poskodit. Jinak mate pravdu, zase se potvrdilo, ze vedeni PU ja parta pitomcu, maji jen z ostudy kabat a kvasnice malym dodava Bernard.

1 0
možnosti
PS

pavluscha

4. 9. 2011 23:13
pár nepřesností

Neupírám autorovi právo na bojkot značek Pilsner Urquell, Gambrinus, či dalších. Ať si každý pije co chce a na co má. Ale pokud se pustí do kritiky postupů výroby piva , měl by si nejdříve zjistit jak se to s výrobou piva vlastně má a příště se vyvaruje některých omylů či nepřesností. Jedna na vysvětlení ..... to že se pivo uvaří s vyšším poddílem mladiny , či chcete li s vyšší stupňovitostí, která se posléze "zředí" na 10 či 11 stupňů, je praxe ,která se v pivovarnictví používá asi 130 let..... Takže příště , než se pustím do takového blogu, tak si něco prostuduji. Jinak nic ve zlém, každému co jeho jest.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

4. 9. 2011 23:06
Matuška!!!

a karma ;-)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

4. 9. 2011 21:19
poslední věta je klenot

uvědomil jsem si že já vlastně chlastám z přesvědčení. :-) taky zahajuji ten bajkal. Vrchní, dones Rychtáře.

0 0
možnosti
BP

Bílá paní

4. 9. 2011 21:42
Re: poslední věta je klenot

Když z přesvědčení, tak Svijany ;-). Ale jinak nepohrdnu ani Rychtářem či jiným pivem z menších pivovarů.

0 0
možnosti
S

Sudo

4. 9. 2011 21:19
kvasnice

Já se ptám, má snad Prazdroj monopol na pivovarské kvasnice? Nikdo jiný je nevyrábí a nedají se koupit ze zahraničí? Třeba by to pro někoho mohl být dobrý nový podnikatelský záměr.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

4. 9. 2011 21:23
Re: kvasnice

to asi jo. V každém případě se hodí pivovaru dát najevo, že drastický pokles kvality muže mít výrazný dopad na snížení obratu a následně zisku. V zahraničí zní hlas zákazníků daleko silnějii bojkot nějakého zboží je celkem rychlý a srozumitelný komunikační prostředek :-)

0 0
možnosti
E

el_peregrino

4. 9. 2011 20:39
K bojkotu se nepřipojuji...

...z větší části proto, že PU je poslední záchrana v místech, kde lepší pivo netočí (např. v hospodě s Gambrinusem). PU není špatné pivo. Je to pivo průměrné. Nadprůměrná je pouze cena. Jinak souhlas, malé pivovary dodávají mnohem lepší produkty za konkurenceschopnou cenu...

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

4. 9. 2011 20:48
Re: K bojkotu se nepřipojuji...

Gambrinus je značka Pilsner Urquell. Stejně tak Kozel, Radegast, Birrel, Primus a kdoví co ještě.

0 0
možnosti

debater

4. 9. 2011 20:36
Plzeňský už nepiju léta

a to z jednoho jednoduchýho důvodu. Za ty peníze už dávno nestojí. Dnes jsou na trhu desítky velice dobrých piv o třetinu až polovinu levnějších než je Plzeň a přitom kvalitou a chutí o několik koňských délek před ní. Navíc, kdo je fajnšmekr a chce si opravdu pochutnat múže dnes navštívit pivotéky s produkcí naší i cizí, kde najde nepřeberné množství různých speciálů. Pro pivaře (pivař nerovná se ožrala) opravdu zážitek.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

4. 9. 2011 20:49
Re: Plzeňský už nepiju léta

Souhlas. Např. http://www.zlycasy.eu , super ochutnávky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4245x
Milovník alternativ, menšinových názorů, kverulant a šťoural.
Liberál, který nemá rád politicky korektní postoje a jiné lakování na růžovo.