Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

Baltazar123

25. 5. 2011 12:07
Ano, musí!Protože jiná být prostě nemůže.

Vážený pane Voříšku, byl jste někdy v Sovětském svazu a žil jste v "reálném socialismu"?Já ano a troufám si tedy srovnávat.A z tohoto srovnání mi vychází, že EU už v mnohém SSSR a RVHP dokonce překonává.Je to od počátku zrůdný, antidemoratický a nehumání systém.S každým dalším rokem je to více a více vidět.Už ze své podstaty je EU nereformovatelná.

Jen na okraj, víte kolik stovek tisíc lidských životů stála federalizace U.S.A.?A kolik desítek milionů lidí muselo zahynout pro vytvoření a udržení SSSR?

Moc vás prosím, pokud setrváte v podobných představách, nepožívejte pro sebe označení liberál.Urážíte tím skutečné liberály.Děkuji.[>-][>-][>-]

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

25. 5. 2011 19:24
Re: Ano, musí!Protože jiná být prostě nemůže.

Žil jsem v reálném socialismu a v SSSR jsem byl dokonce více jak měsíc, soukromě. Také jsem procestoval komunistické Maďarsko, Polsko, NDR, Bulharsko. Srovnávat tyhle režimy s EU je fakt mimo mísu. Co se týče lidských životů, myslíte si, že sjednocení Evropy bude násilné? 8-oRv

0 0
možnosti
JC

Jarcho

25. 5. 2011 10:12
Nesmysl.

Evropská unie nemůže být současně svobodná a federální.

Rozdíly mezi jednotlivými národy a mezi jednotlivými státy jsou tak veliké, že tento pytel blech se dá udržet jen v uzavřeném pytli, jen nesvobodou. Nesvoboda se jmenuje socialismus. Proto nutně bude EU socialistická.

Neexistuje totiž žádný jiný tmel odlišných národů a států než touha nadnárodních firem po zisku.

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/321-eurotest-ii-.aspx

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

25. 5. 2011 19:19
Re: Nesmysl.

Lidi můžete motivovat různě - třeba vyšší životní úrovní, pracovními příležitostmi, nízkými daněmi, volností pohybu, otevřenou ekonomikou, ... V USA jsou rozdíly mezi jednotlivými státy taky propastné, ale přesto to funguje. A to se ta země sjednocovala násilně. A taková Luisiana je původně francouzská .. Prostě s vámi nesouhlasím.

0 0
možnosti
ML

meyla

25. 5. 2011 9:39
Ať poslední zhasne...

Federalizovaná Evropa ve mně vyvolává asociace na Sovětský svaz (spíše než na USA). Je to stejné, jako úsilí našich osmašedesátníků reformovat komunismus a nahradit jej socialismem s lidskou tváří. Nikdy jim nedošlo a nedojde, že komunismus je nereformovatelný, protože z podstaty násilný a nedemokratický. V Evropě je v současnosti možný jen volný trh, vše ostatní skřípe (Lisabon, Schengen, euro). Pokud to chtějí populističtí inženýři protlačit silou, narazí. Vzpomeňte na referenda v (myslím) Holandsku a Francii ohledně Lisabonu, resp. nové evropské ústavy. Když to nedopadlo, rozhodli politici podle svého srdce – vyprdli se na lidi a jejich názory a prosadili to „politicky“. Už aby se to celé divadlo rozpadlo. Když totiž vidím Rompuye a Ashtonovou, nikým nevolené „mé“ zástupce, vzpomínám na bolševika a režim před 1989. Moc se to nelišilo.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

25. 5. 2011 9:34
Karma

R^

0 0
možnosti
PH

petrph

25. 5. 2011 8:33
teď ještě určit

Podle jakého klíče budou  určovány počty poslanců za jednotlivé státy. Zda režim každý stát stejný počet, nebo v poměru podle počtu obyvatel v nich. A nebo třetí varianta, v článku je naznačená, že by existovaly jaké si nadnárodní politické strany, které by pak navrhovaly své kandidátky i třeba napříč státy..

0 0
možnosti
ZMPT

Zenový Mistr Pi- Tcha

25. 5. 2011 8:24
Máte pravdu

Není to nesmysl jen na první pohled, je to nesmysl i na druhý pohled. Když pominu srovnávání toho, že státy USA mají na rozdíl od Evropy stejnou historii, řeč, myšlení lidí a stejně jejich spojení muselo být  válečně vynuceno, tak převést tyhle mechanizmy do Evropy nelze.

Pokud tu máme česko s deseti miliony obyvatel a vedle toho španělsko se 46ti, německo s 82, francii s 62 miliony atd., tak vždy budou velké země hájit v první řadě své zájmy na úkor těch malých, které ani v jednotném parlamentu nemohu mít díky své velikosti žádný podstatný vliv a představy toho, že se např již zmiňovaná Francie vzdá své socialistické politiky a nechá ať levní čeští pracovníci jim deformují ceny je vážně utopie.

Tento článek má obsahovou hodnotu asi jako úvaha, že když se všichni vzdáme toho co nutně nepotřebujeme a dáte to chudým a při tom si řekneme, že budeme už na sebe hodní, tak že svět bude spasen, zní to hezky, ale je to pouze pohádka, stejně tak jako vaše přání..    

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

25. 5. 2011 19:22
Re: Máte pravdu

Pokud odstraníte národní vlády a nebudou národní politické strany (protože by byly v europarlamentu trpaslíky), nebude nikdo, kdo by se profiloval a loboval za národní zájmy. Nebo alespoň ne výrazně. Dneska se taky poslanci z jižní Moravy nebo Pardubicka nesnaží vydobýt lepší zákony a výjimky pro svůj region. Ve federální Evropě by byly národní státy v pozici dnešních krajů ...

0 0
možnosti

debater

25. 5. 2011 8:21
To co říkáte

jistě možné je, jen ten vznik musí přijít jaksi zdola a měl by trvat desetiletí. Zkrátka začít tím, že vybuduji neskutečný byrokratický moloch, odtržený od reality, který vymýšlí jen kraviny, je špatná cesta. Spolupráce států se musí rozvíjet na činnosti kterou chtějí vzájemně provozovat a která je pro ně výhodná, postupně tak lze vybudovat i tu evropskou federaci. Cesta byrokratického řízení pomocí kvót, dotací, příkazů, zákazů, je cestou do pekel, jak máme konečně možnost v přímém přenosu sledovat.

0 0
možnosti
PH

petrph

25. 5. 2011 8:48
Re: To co říkáte

taky se dá říci, že to vlastně evropskounijním politikům vyhovuje. Spousta pravomocí spousta společných peněz , ale zodpovědnost nulová...

0 0
možnosti
DS

Streit

25. 5. 2011 8:20
Mě jste sice nepozdravoval, ale...

to mi nebrání vám napsat, že jste velmi naivní. Takoví byli v mém mládí právě komsomolci. Takže EU už socialistická je:

http://streit.blog.idnes.cz/c/192224/Maskovane-strasidlo-realneho-socialismu-dusi-Evropu.html

Čím bude EU centralizovanější, tím bude socialističtější a doufám, že se toho nedožijete. Jinak byste byl odsouzen k dalším válkám v souvislosti s jejím rozpadem.

PS A udělejte si pořádek, co je to federace a co centralizovaný stát.

[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4245x
Milovník alternativ, menšinových názorů, kverulant a šťoural.
Liberál, který nemá rád politicky korektní postoje a jiné lakování na růžovo.