Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SZN

Suché z nosu

16. 6. 2011 1:06
Pravý nepoužívate taky

Nejvíce si na nepoužívání pravého pruhu ostatními stěžují ti, kteří jej sami nikdy nepoužívají. A nejvíce si na porušování předpisů ostatními stěžují ti, co je nedodržují sami. To je takový folkór. Co kdyby se za nos chytil raději autor :-)

0 0
možnosti
LD

LubosD

16. 6. 2011 0:32
Předjíždět zprava se smí

Mám za to, že na dálnici se zprava předjet smí. Jsou to nezávislé pruhy, a tudíž nejde doopravdy o předjíždění.

0 0
možnosti
PL

Karotak

15. 6. 2011 8:07
Kuriozita ....

jednou se mi na dálnici stalo, že jedu v pravém,který byl celý volný a dojedu auto v levém, který byl také volný; ten v levém tam hodí blinkr jak mě uviděl a přejel do pravého přede mě a já tak musel ho následně předjet zleva; tou kuriozitou na celém případu je, že po předjetí se já zařadil do pravého pruhu a ten vykuk zase do levého pruhu ;-D wtf?

0 0
možnosti
JL

bk89322

15. 6. 2011 8:28
Re: Kuriozita ....

Na D1 nutnost, pokud mas rad svoje auto a tlumice na nem.

Kdyby byl pravy pruh prakticky pouzitelny, jezdil bych v nem. (A v rekonstruovanych usecich to delam.)

0 0
možnosti
PL

Karotak

15. 6. 2011 8:05
Karma

Bezohledných jedoucích v levém pruhu je stále dost a dost a od policie se dá čekat jen, že pokutu dostane ten kdo předjíždí zprava, než ta brzda v levém (bez ohledu na to kolik jede - standardně na dálnici to je mezi 80-120km/h) :-/ Včera sem v Brně takto předjížděl nějakého strejdu co se potom nechytl ani za nos ... po té hned ho předjela dodávka zprava a náš strejda ... pohoda, on jede v levém dál ..

0 0
možnosti
PN

paulina

15. 6. 2011 7:55
Koleje

Koleje v pravém pruhu jsou důvodem k jízdě v levém - jde především o bezpečnost jízdy.

0 0
možnosti
JH

jardahorak

15. 6. 2011 7:47
Karma...

R^

Typicka situace na trojproudych useich dalnic. Uprostred truni "slusny ridic", co si to "vali" 110 max, dojedete jej v pravem, prejedete do leveho a po predjeti se pred nim zaradite pres prostredni zpet do praveho. Co myslite, trkne to toho trola? Ani nahodou...

0 0
možnosti
PL

Karotak

15. 6. 2011 8:08
Re: Karma...

nejraději mám situace ... já v pravém předjíždím toho na levo a ten předjíždí toho svého v levém pruhu ;-D

0 0
možnosti
V

vsamotar

14. 6. 2011 22:04
LoL

"Mátoze se nic nestane, ale díky zbytečnému brzdění do sebe mohou bouchnout auta někde hluboko vzadu." - ale to je jen a jen jejich problém. Pokud nedodržují bezpečný odstup a neudrží nervy na uzdě. ;-)

0 0
možnosti
PV

Alcator

7. 6. 2011 16:35
Je to trochu jinak...

1. To, co dělal pan Trpišovský, je, že se naštval na někoho, kdo pomalý náklaďák předjížděl podle jeho názoru příliš pomalu. Když se pak dotyčný dostal cca 10-15 metrů před ten náklaďák, TEDY: Když už sice šlo mezi osobákem a předjížděným náklaďákem udělat myšku a vyrazit vpřed, ale rozhodně to ještě nebyla dostatečná vzdálenost na zařazení se před předjížděné vozidlo (předjíždějící by měl vytvořit rozestup alespoň 50 metrů, aby zařazením nevznikla nebezpečně malá vzdálenost), tak Trpišovský tu myšku udělal, rychle podjel předjíždějící auta, zase se zařadil před ně a dupl na brzdy.

2. Předjíždět zprava sice nesmíte, ale to ani není potřeba -- je-li někdo v levém pruhu a odmítá se zařadit zpět, pak ho MINEŠ v pravém pruhu a pokračuješ stále v pravém pruhu, tím pádem jsi nenaplnil technickou definici předjíždění a ničeho špatného ses nedopustil: http://natankuj.sme.sk/c/5867609/aj-pomaleho-vodica-v-lavom-pruhu-dialnice-sa-da-elegantne-obist.html

0 0
možnosti
T

Tojsmemy

8. 6. 2011 8:23
Re: Je to trochu jinak...

Víte pane, udivuje mě, s jakou jistotou tady tvrdíte, co Trpišovský udělal. Vy jste to celé viděl? Potom běžte k soudu svědčit, je to přece vaše občanská povinnost.

Pokud se ale jen domníváte, že to takto mohl udělat, pak takových teorií může být celá řada a jedna z teorií může být i ta, že se Trpišovský vůbec neprovinil a že za vše může viník druhého vozidla.

Nezastávám ani Trpišovského ani toho druhého, ale souhlasím autorem, že když se řeklo A, tak se mělo říct i B. Já třeba nechápu, že od začátku bylo Trpišovskému přiřazeno slovo "Pirát", i když to ještě nebylo zcela vyšetřené. Taky nechápu, že druhý účástník nehody zůstal v anonymitě, přestože teoreticky je viníkem nehody on.

0 0
možnosti
CS

chleba.s.maslem.a.medem

7. 6. 2011 1:41
Levý pruh a maximální povolená rychlost?

Zákon o provozu na pozemních komunikacích ( http://www.pravnipredpisy.cz/predpisy/ZAKONY/2000/361000/Sb_361000_------_.php ) v §12 Jízda v jízdních pruzích stanovuje povinností použít mimo obec pravý jízdní pruh. Použití ostatních pruhů taxativně vymezuje na "objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování" - nic o maximální povolené rychlosti a levém pruhu se tam nepíše.

Takže sice je pravda, že pokud budou všichni řidiči dodržovat maximálku, řidiče jedoucího maximální rychlostí nikdo jiný nepředjede. Ale pokud jede bezdůvodně (neobjíždí, nepředjíždí, neotáčí se a neodbočuje) v jiném než pravém pruhu, tak bez ohledu na rychlost porušuje §12.

Podrobněji včetně odkazů na další související paragrafy zde: ( http://www.autoweb.cz/nejhorsi-myty-o-pravidlech-jizdy-po-dalnici-cast-1/ ).

0 0
možnosti
JP

Jan Polanecky

6. 6. 2011 20:55
Naprostý souhlas, palec nahoru!

Vážený pane,

nenechte se odradit ignoranty na silnici či těmi, kteří mají pocit, že mají právo si hrát na arbitry silničního provozu. Naprosto s Vámi souhlasím, snad jen s výhradou k panu Trpišovskému. Nikdo z nás totiž nezná přesné detaily jeho případu, vše známe jen zprostředkovaně z médií a tak nelze jednoznačně hodnotit a dělat závěry. Případ pana Laciny, jehož "prohřešek" byl dramaticky a zřejmě záměrně zmanipulován, je toho důkazem. Společnost a média prostě systematicky hledají někoho, koho by mohly mediálně lynčovat. Mrkněte na můj blog k panu Trpišovskému...

Nenechte se odradit, držím Vám palce!

JP

0 0
možnosti
L2

Lanta 2004

6. 6. 2011 21:44
Re: Naprostý souhlas, palec nahoru!

Hmm,zajímavé. Jak můžete vědět,že byl případ Lacina zmanipulován? Byl jste snad účastníkem sporu? Pokud nebyl,pak jste jen trapný internetový plácal,který se marně snaží prasátka na silnicích omlouvat. A nebude asi těžké uhodnout pročRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4245x
Milovník alternativ, menšinových názorů, kverulant a šťoural.
Liberál, který nemá rád politicky korektní postoje a jiné lakování na růžovo.