Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

Dr_Britva

7. 6. 2011 17:25
Fakt demagog jste

achjo tenhle stát si zaslouží stupidní vládu, jak stupidní má voliče.

0 0
možnosti
D

Dr_Britva

7. 6. 2011 17:24
Jste člověk s plochým myšlením

Víte Vy vůbec jak hodně je to prospěšné pro naše děti? Sportovní svazy jsou kapkou v moři v našem rozpočtu. Vůbec jim rozpočet nestačí a polovinu peněz získávají od sponzorů. Jsem strašně rád, že mnoho dětí díky nim netráví čas na ulici. Trenéři nemají mnohdy žádné platy, protože vše sežere péče o sportovce. Raději zrušte zbytečnou profesionální armádu, panďury, voj. stíhací letadla apod. Buďme jako Švýcarsko. Demografii na to máme téměř stejnou. Ihned bychom měli na sport, vědu i důchody.

0 0
možnosti
X

xena123

25. 5. 2011 9:34
Jak byste si představoval podporu

pohybové aktivity mimo klub? Upozorňuji, že klub to nejsou jen kluby velikosti Sparty či Slavie.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

25. 5. 2011 19:15
Re: Jak byste si představoval podporu

Lyžařské zájezdy o víkendu se školou (dobrovolná akce pro zájemce), cykloturistický kroužek, vodácké turistické oddíly, různé formy turistiky, in line brusle - je toho hodně, co se dá s dětmi dělat a nemusí jít o sportovní oddíl, jen o zuájmový kroužek při škole nebo při obecním úřadu. Nebo to může vést fanda z obce .. Ale tohle všechno nejsou sportovní kluby v pravém slova smyslu, nejsou to výkonostní sportovci a nejezdí na závody. Sám jsem takhle chodil za bolševika do lyžařského oddílu, přes rok jsme netrénovali, ale v zimě jsem byl vtždycky měsíc na lyžích (běžky i sjezd).

0 0
možnosti
AK

adua

25. 5. 2011 8:54
zákony a tresty

S Vaším článkem souhlasím, dala jsem mu karmu. Ekonomická situace v naší zemi je neudržitelná. Dluh stále roste, přestože byla již udělána různá úsporná opatření. Zamýšlím se nad tím proč to tak je? Podle mého názoru jsme nechali tuto situaci dojít daleko my všichni obyčejní lidé. Nebránili jsme se, nechali jsme vládnout,jak pravici, tak levici. a nestarali jsme se jak vládne. Nakonec se zjišťuje,že to bylo vládnutí na úkor nás všech a pod heslem" z cizího krev neteče". Ze státního rozpočtu proudem se lilo do armády, ekologie atd. Vše bylo neprůhledné, de facto si mohla zvolená garnitura dělat s penězi, co chtěla.  Nyní se to svádí na sociální dávky, na důchody atd. Není to pravda! Peněz ve státním rozpočtu bylo dostatek,ale nehospodárnost přivedla tuto zemi na buben. Nikdo se za tento stav netrestá,přestože zákony jsou. Je to smutné!!

0 0
možnosti
AK

adua

25. 5. 2011 9:00
Re: zákony a tresty

Omlouvám se,ale tento příspěvek jsem psala pod člán ek "Nepřítelem je vláda samotná", nějak má zavařený PC.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

24. 5. 2011 20:54
no

ale i ten sport nějakou tu kačku může vydělat

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

24. 5. 2011 21:00
Re: no

Může. Ale vydělává? Tím myslím - vydělává do státního rozpočtu?

-

Pokud by na konci investic do vrcholového sportu byl konkrétní vyčíslitelný zisk pro státní pokladnu, byl bych všemi deseti pro podporu vrcholového sportu. Současný stav bohužel vypadá spíše tak, že stát zafinancuje infrastrukturu, zatímco výnosy končí v kapsách činovníků...

0 0
možnosti
PG

Zicher

24. 5. 2011 18:03
Castecne souhlas, castecne ne ...

Pane Vorisku,

v podstate s Vami souhlasim. Co se tyka tzv. velkych sportu (v podstate jakykoli profesionalni klub) a zejmena jejich vyssich urovni, naprosto.

Na druhou stranu, nemam problem treba se svazy bojovych sportu, in-line hokeje a tak podobne. Takovito neorganizovani sportovci by pravdepodobne bez spoluucasti statu zanikli.

A jeste treti strana - jako zcela neorganizovany stredne- az dalekonosny rekreacni chodec a plavec bych pak mel mit prispevek na nove boty a plavky. Nevim, jak Vam - ale mi by takovato zadost o podporu pripadala hooodne trapna.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

24. 5. 2011 18:22
Re: Castecne souhlas, castecne ne ...

OK. Mně by také žádost o podporu na vybavení připadla trapná. Psal jsem to však s vědomím toho, že je tu hodně dětí, jejichž rodiče nemají např. na to, aby koupili dítěti in liny, kolo nebo ho poslali na lyže. Jednoduše řečeno, rodin s podprůměrným příjmem tu je pořád cca 2/3. Radši dát příspěvky na sportovní vybavení těmhle dětem než to rozdat bafuňářům na platy. 

K tomu by se nějak mohla připojit i aktivita zdravotních pojišťoven, ale to už jsem do toho motat nechtěl.

0 0
možnosti
D

dampfer

24. 5. 2011 17:13
A tak asi

vysokoškolské studium a sportovní svazy jsou průmyslovým podnikem, který vůbec nic nevyrábí a občanovi nic nepřináší. Na vysokých školách, na kterých dotujeme nečeské, tedy cizí posluchače cca 5ti miliardami za 1 rok, je nutné zavést pro nečeské studenty školné, v minimální výši 1.500,- Kč za 1 měsíc. Stipendia nečeským studentům nevyplácet, vždyť mohou studovat doma a nepřeplňovat naše student.koleje.

Sportovní svazy zrušit bez náhrady, je to výborně placená zašívárna pro obézní bafuňáře, naopak zvýšit aktivity v Sokole, ve školách všech stupňů a vyskytne-li se nadprůměrný sportovec-- pak udělat vše pro jeho trénink, rozvoj a zázemí.

0 0
možnosti
JR

janulator

24. 5. 2011 16:49
KARMA!!!

R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4245x
Milovník alternativ, menšinových názorů, kverulant a šťoural.
Liberál, který nemá rád politicky korektní postoje a jiné lakování na růžovo.