Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

!!!! Koloniály zanikaly, zanikají a zaniknou, protože dnes už téměř každá ves je v dosahu nějakého toho super nebo hypermarketu, jenž má obrat a produktivitu bezpočtukrát vyšší než právě koloniály (a jiné podobné obchůdky). Tyhle přežívající maloobchůdky a jiné dnešní drobné výrobce s jejich ztrátovou malovýrobu holt zlikviduje trh a nezájem kupujících, kteří - a to je třeba si přiznat - vždy budou raději nakupovat ve velkých obchodech za polovinu i méně ceny, než budou platit i v těch i nejpoctivějších koloniálech. Podobně za první republiky trh a velcí výrobci (Baťa) a žádný úředník nebo stát zlikvidovali vesnické ševce s jejich verpánky a například železnice zas povozníky s jejich valachy a maštaly.

0 0
možnosti
VK

p.s.

Ti živnostníci z koloniálů na dlažbě neskončí, V republice jsou statisíce volných míst, s příjmy daleko vyššími než v koloniálech. a to i bez krácení tržeb, neplacení daní a Schwarz systému.

0 1
možnosti
JD

A ta volná místa jsou samozřejmě hned v bydlišti těch lidí a snadno dostupná, viďte.

4 0
možnosti
MS

A teď nějakou o karkulce.Ale to je jedno,já už jsem na pohádky stejně velkej.Napište kde jsou ta volná místa za důstojnou mzdu a jaké jsou nároky na vzdělání.

0 0
možnosti
RH

R70a39d55e66k 27H40o48d62a96ň

10. 3. 2017 10:22

Vím že je to záludné, ale tomu systému se říká Švarc systém, protože ho provozoval jistý pan Švarc. Není to přejaté z němčiny, byť to "zaměstnávání na černo" k tomu úplně svádí tam schwarz použít.

0 0
možnosti
Foto

On je docela rozdíl, jestli obchod zavře protože jej trh neuživí nebo se tak stane z vůle úřednického parazita.

11 0
možnosti
RH

R61a51d61e86k 20H47o80d45a34ň

10. 3. 2017 10:29

Ve vesnicích stárne" obyvatelstvo, protože pro mladé tam není práce, a tudíž se po školách ve městech zpět nevrací. A tak se ve vesnicích zvyšuje množství důchodců, a pro ty jednak návštěva super/hypermarketu není "vezmu to po cestě z práce" (protože do práce nejezdí), nemluvě o tom že průběžně kvůli zdraví a stáří přichází o řidičáky. Tím se nákup ve městě samozřejmě prodražuje.

Problém je právě ten postoj "raději nakoupím za polovinu ceny". Podle mě se tedy ty obchůdky mohly udržet, protože je často provozovali právě někteří z těch důchodců - prostor na to měli, pronajmout nešel atd. Takže buď je to opět na pojízdné prodejny, nebo právě tyhle obchůdky. Alternativně služby které nabízí rozvoz potravin (různé rozvozy od Tesca, Rohlík a podobné služby), jenže u těch je zase potřeba být si schopen objednat, což značná část obyvatel té vesnice zatím nezvládá.

0 0
možnosti