Zlatokopky

Jsou ženy, které jdou po penězích vážně tak zavrženíhodné? Čím se tento předsudek vyznačuje? A nehraje v tom roli náhodou ještě další strana? 

Tento předsudek se vyznačuje hlavně závistí... ,,Chtěl bych takovou ženu, ale na ní nemám. Takže je to zlatokopka." Nezastávám se žen, které jdou vysloveně po penězích. Mám k tomu hluboký odpor, považuji to za vrcholní formu prázdnoty. Jenom kabelky, boty, šperky... přidaná hodnota nula. Ale jestliže žena má v sobě i něco víc a dokáže muže motivovat, proč ne?

Není tvora v přírodě, který by toho nasliboval více než muž. Pozor, neznamená to, že by muž byl lhář. Jen časem jaksi poleví důvod, proč by slíbenou věc měl uskutečnit.

Všimněte si: To muži chodí do válek, do prvních linií, i bez naděje na přežití, to oni v mezních situacích nasazují svůj život, to oni jsou schopni neskutečného hrdinství. To všechno dokážou – když není vyhnutí. Nutnost je nejpodceňovanější a současnější nejsilnější motivace na světě. Také se jí říká pud sebezáchovy. Není větší síly než muž, který má složenky, jež musí platit, a zaměstnance, kteří na něj spoléhají.

„Spoléhám na Tebe!“ – ženská věta, která budižkničemy a mluvky mění v opravdové chlapy.

Přidám jeden klip. Od Rytmuse. O zlatokopkách: https://www.youtube.com/watch?v=vUXzn-xTeA0
A musím říct, že je nastaven velice "protižensky". Proč se tam veškerá vina klade na ženy? Když jdou ženy po penězích, to je špatné, ale když jdou muži po sexu, tak to špatné není? Dává se tam vina za rozpad rodiny právě ženě... A muž na tom neměl jako žádný podíl? Žena se obviňuje z povrchnosti... a není takový i muž, který podobnou ženu sbalí?
Muž si narazí zlatokopku. Ví, že jí jde jenom o peníze. V podstatě se z toho stává obchod. Oba jsou na tom stejně... on chce sex s hezkou ženou (povrchnost), ona peníze (povrchnost). Jenže veřejnost odsuzuje koho? Většinou jenom ženu. Proč? Ano, to poslední rozhodnutí o tom, jestli k sexu nakonec dojde nebo nedojde má žena (alespoň v naší společnosti). Jenže neučinil ten muž rozhodnutí už dříve? Že mu zlatokopka nevadí? Dochází tam k win-win situaci, oběma tato situace vyhovuje. K potížím dochází, když se ta žena nebo muž zamilují... ale to už je "riziko povolání".  Zloděj taky musí počítat se zatčením.

Autor: Lea Vojtekova | čtvrtek 31.7.2014 12:56 | karma článku: 16,32 | přečteno: 1351x
  • Další články autora

Lea Vojtekova

Vrátit svět do normálu

24.11.2016 v 18:56 | Karma: 42,04

Lea Vojtekova

Marxismus, neomarxismus a islám

18.11.2016 v 13:16 | Karma: 41,00

Lea Vojtekova

Vtipné momenty amerických voleb

9.11.2016 v 17:46 | Karma: 43,29

Lea Vojtekova

Rozloučení s iDnes

29.10.2015 v 15:52 | Karma: 40,86