Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

delora

23. 8. 2012 16:35
podpatky a páteř

A nějakej důkaz, že podpatky škodí páteři by nebyl? Asi ne, neb to není pravda, nošení podpatků mění pohybový stereotyp, to bez diskuze, ale skoro k lepšímu, než nějaký blbý placatý žabky. Podpatky nás nutí narovnat záda, stáhnout břicho a podsadit zadek. Podpatky a jezdectví jsou dvě jediné věci, které mě donutí narovnat záda. A nenosím je kvůli chlapům, ale sama kvůli sobě. Jednak se mi většnia těch bot fakt moc líbí sama o sobě a druhak se mi většinou ještě víc líbí na mé noze. Páteří škodí spousta věcí, tak raději než kašlat na podpatky, kašlete na kouření, obezitu a sezení na nepochopitelně nepohodlné židli.

3 0
možnosti

oslik

23. 8. 2012 16:57
Re: podpatky a páteř

Četl jsem, že právě vámi popsaný pravítkový postoj je úplně blbě. Při chůzi (ale i při stání) má být páteř spíše prohnutá (S), aby mohla odpružit nárazy při chůzi. Pokud páteř co nejvíce narovnáte, pak si představujte, co asi dělají vaše plotýnky při chůzi na tvrdém povrchu. :-)

Jedna věc je vyprsit se na pány na nějakém plese, druhá věc je žít tímto stylem každý den.

1 0
možnosti

Kazdy chvilku taha pilku

23. 8. 2012 10:41
s článkem velký souhlas

R^ ještě dodám, že ženy na vysokých podpatcích na mě působí vysloveně agresivně a nehezky. Když si k tomu dají i dlouhé červené drápy (rozuměj nehty), tak čarodějnice je na světě ;-D Ale ať si klidně zdejší ženy namlouvají, co chtějí. Možná jim sebeklam pomůže ;-)

2 0
možnosti

Stará kára

23. 8. 2012 11:31
Re: s článkem velký souhlas

Dlouhá ženská noha na vysokém podpatku - té se nic nevyrovná.  (Jo - červené drápy: to s vámi souhlasím, neznám nic odpudivějšího /kromě drápů nahnědlých/.)

2 0
možnosti

DanielaE

23. 8. 2012 1:31
Jak jsem pochopila....

článek je pro ženy, které nemají rády vysoké podpatky, takže demokraticky ne pro mě. Jako protipol jsem pochopila, nevím zda správně, jsou ženy, které vyznávají balerínky ... ty já taky miluji. Problém je, že balerínky jsou z ortopedického hlediska podobně škodlivé, jako podpatky. To, zda nosím podpatky kvůli mužům, jako že ta slepice nebo co: většinou je to v přírodě tak, že se zdobí samec a to i s rizikem vlastního sebezničení (pro představu tetřev). U nás je to naopak, vzhledem lákají ženy. Navíc nás odlišuje, že dle sociálního statusu, vzdělání, prostředí a jiných vlivů si můžeme určit, co pro naše potencionální "samce" bude nejpřitažlivější. A tak se také chováme.

Pokud se vysoké podpadky nosí rozumně a je-li bota kvalitní, nebolí, věřte, že nebolí. Nejsem cvok, abych nosila vysoké podpatky na nákupy či na tůry. Ale k šatům do společnosti, do divadla, na plesy či na obchodní schůzku jsou podpatky prostě elegantní, krásné, a hlavně ...

2 0
možnosti

DanielaE

23. 8. 2012 1:37
Re: Jak jsem pochopila....

jako vyznavačka obou "extrémů" vím, že v balerínkách běhám, zatímco v podpatcích chodím, v balerínkách se hrbím, v podpadcích chodím rovně, prostě v podpatcích se chovám více jako žena. Žena v tom dobrém slova smyslu... a nevím, proč bych se té vrozené výhody být krásná/přitažlivá/atraktivní měla vzdávat. Můžu k tomu být i vzdělaná, chytrá a nevím co ještě. Jenže ať chceme nebo ne, Grace Kelly nebo Marilyn Monroe jsou stále nejkrásnější ženy světa, a to vč. nebo právě pro styl oblékání a obutí.

2 0
možnosti

Sidonie_11

22. 8. 2012 22:12
Díky za článek!

:-)

Nemám čas pročítat diskuzi, ale s Vámi souhlasím plně - proč si ničit zdraví jenom proto, že si někdo vymyslel, že vysoké podpatky jsou sexy a in? Druhý rok marně sháním nějaké pěkné společenské lodičky s podpatkem kolem 6 cm (mimochodem i kvůli délce šatů si nemůžu dovolit vyšší), ale houby s voctem - všude samé štekle, že se člověku lámou nohy a zvrtávají kotníky jenom při pohledu na ně... :-P Rv (A když už najdu nějaké rozumné, tak mi jsou pro změnu široké, chjo...)

2 0
možnosti

Gwendolyn :)

22. 8. 2012 22:27
Re: Díky za článek!

Ecco, Lloyd, Choo, Blahnik a kacenky? Zkousela jste mimo CR a mimo malomesta?

1 0
možnosti

Kordoba

22. 8. 2012 22:03
Ale jinak děkuji za zajímavou diskusi, o podpadcích

jsem si ještě takhle asi nikdy nepokecala :-) A na dobrou noc posílám http://www.youtube.com/watch?v=6ivg3J3h5Ps A taky toto: http://www.youtube.com/watch?v=qQwCCm-H-sU

0 0
možnosti

Gwendolyn :)

22. 8. 2012 22:04
Re: Ale jinak děkuji za zajímavou diskusi, o podpadcích

Nez si pustim video, PODPATKY Pata...  Pod pa tek

1 0
možnosti

Kordoba

22. 8. 2012 21:44
Klid ženy

(zajímavé, že když se sejde více žen dohromady, tak útočí bez slitování mnohem více než muži. Ale to je jedno.) Jde mi o to, ať si každý nosí co chce a jak chce, ale toto byl článek pro ženy, které prostě nemají rády vysoké podpatky. Kdo chce napsat o ženách, které nerady nosí balerínky, klidně může. S pozdravem Lea V. :-) (PS: A neříkejte mi, že nošení vysokých podpatků nebolí).

1 0
možnosti

Gwendolyn :)

22. 8. 2012 21:48
Re: Klid ženy

A to budte rada, ze se neseslo vic Lantu2004, ti umeji byt mnohem, mnohem horsi;-)

Aha, takze najednou je to pro zeny, ktere nemaji rady vysoke podpatky, ja tam vycetla, ze je to apel na zeny, at nenosi vysoke podpatky..no nic. NE, NEBOLI, mate li poradne lodicky.

1 0
možnosti

uumaa

22. 8. 2012 21:02
Ale no tak

Ne nadarmo se říká, žít na vysoké noze!;-)

3 0
možnosti

http://hassan.blog.idnes.cz/

22. 8. 2012 20:34
Autorko, smím položit menší dotaz?

Co máte na nohou na své profilové fotce před pražským Karolinem? Proč jste na dotyčné fotce "usekla" svoji obuv?

0 0
možnosti

Gwendolyn :)

22. 8. 2012 20:36
Re: Autorko, smím položit menší dotaz?

Smarja, Hassane, co takto si precist diskusi, aby to autorka nemusela 10x opakovat pro pomalejsi?

3 0
možnosti

isabell

22. 8. 2012 20:07
....

8-o to jako vážně, nebo zase nějaký sranda blog a rady z velkýho vedra?

Co vy máte obuté k těm šatičkám, co máte na sobě na profilové fotce?

Varianta, že si ženy umí koupit boty na podpatcích které jim nezpůsobují žádné problémy, nepůsobí bolest a naopak se jim dobře nosí, ta vás nenapadla?

1 0
možnosti

Kordoba

22. 8. 2012 20:10
Re: ....

Napadla. Já nosím takové nenápadné černé baleríny (vím, že se do mě teď obujete, ale je to alespoň pohodlné...).

1 0
možnosti

Gwendolyn :)

22. 8. 2012 19:06
Dneska same uzasne rady

Jedna tady radi muzum, aby si holili varlata a dalsi zenam, aby nenosily podpatky (vysoke). Co je vysoke dle vas? 16cm? 10 cm? 5 cm? Lodicky nejsou jiste na noseni 24 h denne, ale je nutno rozlisovat prilezitost a nutno uznat, ze nektere lodicky dokazi byt velmi pohodlne, jsou li kvalitne vyrobeny a maji li spravne klenuti (napoveda, nejsou to ty z trznic a Made in China). Podpatky zvane kachnicky (5cm) jsou velmi nizke a na bezne noseni v poradku, podpatky 7 cm a vice jehly nejsou vhodne na tanceni po dlazbe, ale na ples uz je to jina vec. 12 cm a vic uz nepohodlne a nektere trpi pro tzv. krasu, presto v nich zadna nechodi 24h denne. Co k satum a suknim? Botasky? Balerinky, ktere jsou delany na ploche nohy a pro pater take zadna radost? Co takto misto vykaslani se na vysoke podpatky radit boty stridat a kupovat kvalitni a pohodlne? A lodicky jsou i pohodlne, jen se musi umet najit...

3 0
možnosti

Aretta

22. 8. 2012 19:12
Re: Dneska same uzasne rady

Na druhou stranu... pokud se spárují ty dvě kategorie z 1. řádku... :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik