Včerejší "Máte slovo" o muslimských šátcích

Včerejší pořad Michaely Jílkové byl na docela výbušné téma. Ve studiu se sešli příznivci a odpůrci islámu, no a atmosféra byla hodně napjatá. Chtěla bych k tomu napsat pár postřehů... 

1. Mohamed Abbas (ředitel Muslimské unie České republiky) se vyjádřil, že žena má poloviční hodnotu muže (u soudu), protože má menstruaci. Taky řekl, že nás (Evropany) má obohatit celý islám (tudíž i šaría, která je neslučitelná s našim právem). Kromě toho pan Abbas buď odbíhal od tématu, nebo míchal polopravdy a lži. Ano, ženy mají odlišný mozek od mužů, to ale neznamená, že jsou podřadnější a u soudu má jejich výpověď jenom poloviční cenu.
2. Následně pak promluvila nějaká muslimka ze Saudské Arábie, která mluvila o tom, že: ,,Židé u nás žijí v takových... jakoby areálech". Ano Židé taky kdysi žili na území třetí říše v takových jakoby areálech. Dokonce to dotyčná muslimka vydávala za vrchol multikutlurní tolerance. Děkujeme, ale vaše "areály" nám vážně nebudou nikdy vzorem, ani je tady nehodláme zavádět.
3. Potom zazněl dotaz z publika od Jany Wolfové, která řekla, že nechce, aby její dceru prodali jako otrokyni jenom proto, že tady máme teď toleranci a demokracii. Ve Francii to začalo podobně a vidíme, k jakým problémům to vedlo. Na to reagoval religionista Ivan Štampach a vyčetl paní Volfové, že chce proti diktatuře bojovat diktaturou (takže proti Hitlerovi jsme měli vypustit holubice míru?). Tím zároveň přiznal, že islám je diktatura, kterou přitom po celou dobu trvání pořadu on sám obhajoval.
4. Dalším zajímavým momentem bylo, když se muslimové ani nedokázali shodnout na tom, jestli je hidžáb náboženským symbolem nebo není, a jestli je jeho nenošení hříchem nebo ne. Jestliže není, pak se nemáme o čem bavit a zákaz šátků na školách neodporuje ničemu. Jestliže ale náboženským symbolem je, jak ochráníme ženy, které jsou do jeho nošení nuceny?
5. V pořadu zazněla i překvapující zpráva, že vláda před 2 týdny jednala o tom, jestli v ČR přijmeme 35 tisíc uprchlíků na naléhání Francie. Naštěstí to vláda odmítla, ale ty tlaky se budou stupňovat. A nějak jsem tuto informaci vůbec nezaregistrovala v médiích...
Zvláštní je, že tohle gender feministkám najednou nevadí. Ideologie, která ženu považuje za podřadnou se ještě zastávají, na druhé straně chtějí zavádět různé kvóty.
Kdo včerejší pořad neviděl a chtěl by se podívat, tak zde je odkaz. Musím říct, že to byl asi jeden z nejlepších dílů: https://www.youtube.com/watch?v=6M1U7qOQZSo

Autor: Lea Vojtekova | pátek 21.11.2014 15:46 | karma článku: 44,67 | přečteno: 9478x
  • Další články autora

Lea Vojtekova

Vrátit svět do normálu

24.11.2016 v 18:56 | Karma: 42,04

Lea Vojtekova

Marxismus, neomarxismus a islám

18.11.2016 v 13:16 | Karma: 41,00

Lea Vojtekova

Vtipné momenty amerických voleb

9.11.2016 v 17:46 | Karma: 43,29

Lea Vojtekova

Rozloučení s iDnes

29.10.2015 v 15:52 | Karma: 40,86