Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ormir

5. 9. 2011 12:07
Odpověď

Jelikož pan Beňák v podstatě na daný dotaz neodpověděl, ptám se já tady. Jak je to možné?"

---- Protože mají nízké IQ, patrně vlivem množení mezi příbuznými a následnou degeneraci. Proč nejsou úspěšní ve škole ? Skutečně je to diskriminačním zařazováním do zvláštních-praktických škol ? Není to spíš tím, že většina malých šestiletých Rómů má IQ kolem 75-80 + pochází z otřesných sociálních podmínek a nejsou schopni se začlenit mezi normální žáky ? Nejsou diskriminováni spíše bílí tím, že jejich děti trpí ve škole terorem cikánský děcek, nejsou diskriminováni tím, že klesly ceny jejich nemovitosti tím, že se do jejich sousedství nastěhovali neviditelní ? Nejsou bílí diskriminováni tím, že je jejich nevítaní sousedé obtěžují hlukem, když se musí vyspat do práce, aby vydělali na jejich sociální dávky ?

1 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

4. 9. 2011 19:57
Lenost. Pohleďte na zvěř.

Vstane, jen když se jde najíst. Ze zvířat jsme se vyvinuli. Protože jsme mysleli, přestali jsme být potravou šelem. Proto jsme se přemnožili. Přišel hlad. Ten nás naučil pracovat. Spolu s chladem. Tohle cikány minulo. Hlad řešili zlodějnami. Zimu jako tažní ptáci. Pářili se mezi sebou. Vývoj se nekonal.

4 0
možnosti
B

Brutvann

4. 9. 2011 17:01
Na vině jsou geny, vždyť je to tak jednoduché !

Jsou to dědičné vlastnosti - co je na tom nepochopitelného ?   Vidíme to na svých dětech, že mají vlastnosti po tom kterém rodiči či prarodiči...  Proč asi  se cigáni chovají  600 let všude po Evropě stejně, ať je to v Bulharsku, Španělsku, Itálii, Slovensku, ať tam jsou zákony a snahy jakékoliv ? [>-]

3 0
možnosti
MP

Vrah

4. 9. 2011 13:43
Váží si majetek? Na decimálce.

S článkem souhlasím, i karmu jsem vám dal. Jen si, prosím, opravte špatnou vazbu u slovesa vážit si. Vážíme si něčeho (koho/čeho, 2. pád). Pokud (si) vážíme něco (koho/co), pak provádíme vážení na váze.

To, že si neváží byty, které dostali od státu / To, že si neváží BYTŮ, které dostali od státu

udržují čistotu a váží si majetek / udržují čistotu a váží si MAJETKU

..

Další do očí bijící prohřešek proti pravopisu je „Vietnamská menšina k nám přišla před 30-ti lety“ – čeština číslice nijak neskloňuje, takže žádné 30-ti, 2-hý a podobně; správně je „před 30 lety“.

1 0
možnosti
LV

Kordoba

4. 9. 2011 14:09
Re: Váží si majetek? Na decimálce.

Moc dekuji. A opravuji :-) Nechci se nijak vymlouvat, ja jenom pochazim ze Slovenska, tak proto ty chyby. Ale snazim se zlepsovat, takze jeste jednou dekuji :-)

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

4. 9. 2011 13:20
Už je to tady, Moravec už vypírá mozky. Prý se dali lidé

strhnout tvrdým jádrem extrémistů. Tak vidíte vy hloupí, lidem se s Romy tak krásně žilo a vše zavinili extrémisti, kteří chtěli poslat Romy do práce.

5 0
možnosti
K

klapzubova

4. 9. 2011 13:12
David Beňák

asi nepochopil ( po 600ti letech) otázku.Asi mu ji měl někdo položit lehkou a přístupnou formou;-D

6 0
možnosti
MB

buxus

4. 9. 2011 13:00
Karma - naprostý souhlas

Stačí si všimnout obyčejné skupiny lidí - třeba nějakého kolektivu na pracovišti. Člověk, který nedbá na osobní hygienu, dělá kolem sebe svinčík, neuklízí po sobě a různě otravuje život spolupracovníkům, nebude nikdy mít jejich úctu a respekt, i kdyby jim to nařizovalo tisíc nařízení a příkazů. Může vykládat dokola o diskriminaci a netoleranci těch druhých - jenže hlavní podíl bude mít na své diskriminaci on sám.

5 0
možnosti
LV

Kordoba

4. 9. 2011 14:28
Re: Karma - naprostý souhlas

Presne tak. Jde o to prijmout stejna prava, ale i povinnosti, ne se jenom porad ohanet diskriminaci. Hezky o tom mluvi madarsky cikansky vajda tady: http://www.youtube.com/watch?v=3jiZYEoW_ks

Kdyby tohle rekl nekdo bily, hned by to bylo oznaceno jako rasismus...:-/

3 0
možnosti
B

bajo.ano

4. 9. 2011 12:57
S Vietnamci nás nesrovnávejte.

S Vietnamci nás nesrovnávejte. Vinu nesou radnice, řekl pořadu Hyde Park na ČT24 David Beňák 8-o

3 0
možnosti
E

ESKADOMI

4. 9. 2011 13:02
Re: S Vietnamci nás nesrovnávejte.

...jo, ty jsou jako vcelicky - pracoviti!   To neni ale nic pro tuto druhou mensinu...volnost a penizky druhych..to je jejich Moto.;-D

1 0
možnosti
E

ESKADOMI

4. 9. 2011 12:43
Supr nazor,

kdo ho ale slysi? Kdo ho bere navedomi? Kdyz se rekne cikan, tak je rozruch, rikaji si  ROM=Clovek a co jsme my? Vzdyt nas den co den sami presvedcuji o tom, ze jsou cikani. Jednou jsem videla rozhovor s lidmi cloveci ctvrti. Probihal asi takto:" ...tak se pani podivejte jak nas tady nechaji zit(odpatky ve vjezdu do domu atd..adt..)nikdo to tady neuklidi a nase deti si tady v tom museji hrat!  To je Rasismus! "

A kde jsou romske milujici matky, ktere se staraji o poradek a bezpecnost jejich deti????????????? Kde jejich muzi, kteri se snazi o udrzbu domu a okoli, hrist kde si jejich deti mohou v pohode hrat???  Tak toto jsem jeste nevidela!  Kdyz nekdo chce prinutit druheho k necemu, tak to dopadne vzdy blede. Nechme je zit jejich volny zivot, nechme je opet KOCOVAT, pak budou spokojeni.V

5 0
možnosti
LV

Kordoba

4. 9. 2011 15:08
Re: Supr nazor,

No jo, zodpovednost, to je oc tu bezi... Staci se jenom podivat ne nektera videa, kde policie prijde pro nejakeho Roma. Prijdou ho zatknout, protoze uz maji dukazy, ze nejakou trestnou cinnost spachal, ale Romove zacnou kricet porad to same o diskriminaci a rasismu. To je jejich mantra. Kdyz dostanou 5 ve skole, to je taky rasismus?

4 0
možnosti
MT

pacifista1

4. 9. 2011 12:39
co je příčinou?

dobrá otázka... nezastávám se flákačů, zlodějů atd ale jedna z hlavních příčin že my chceme po někom aby se nám přizpůsoboval... místo soužití nabízíme aby žili jako my... postupem času z toho vzniklo co z toho vzniklo... Naše bohorovnost je příčinou...

0 0
možnosti
JU

Nubby

4. 9. 2011 12:53
Re: co je příčinou?

A co je nenormalniho na tom, ze spolecnost chce, aby se mensina prizpusobila vetsine? Navic...kdo sem Romy zval? Prisli sami nebo ne?

1 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9710x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik