Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hovoríte mi, resp. píšete absolútne z duše. Ešte aj to prirovnanie k fašistickej totalite vnímam úplne rovnako.

1 0
možnosti
Foto

Ano, je to neuvěřitelná šílenost a hnus. Včera jsem viděla jeden rozhovor s norským novinářem, který popisoval praktiky sociálky v Norsku. Říkal, že když někdo uvízne v této síti, tak má většinou prostě smůlu. Dokonce tato sociálka má svoje "experty", které po odebrání dětí tyto děti manipulují tak, aby vypovídali ne podle pravdy, ale aby vypovídali proti rodičům 8-o Dotyčný novinář přirovnal tento systém (vzor některých našich politiků) k totalitnímu režimu a obchodování s lidmi.

1 0
možnosti

Osobně bych doporučoval naší vládě, aby vyvinula diplomatický nátlak, omezila obchodní a diplomatické kontakty, aby se zaměřila na to, zda Norové žijící v ČR dodržují české zákony opravdu na 100%, aby vláda i veškerá média celý případ skandalozovala a medializovala v nejvyšší možné míře, poukazovat na podobné případy, které se dějí lidem z východní Evropy, Norsko veřejně odsoudit a postavit jej do co nejhoršího světla.

4 0
možnosti

Z analýzy podobných případů vyplývá, že tento přístup funguje.

1 0
možnosti

Leo, naprosto skvělý článek, ostatně jako vždy všechno od Tebe!! R^[>-]

1 0
možnosti
Foto

Přetvářka nejen socialistická. Jinak samozřejmě R^.

1 0
možnosti

Demonstrace,petice ,nadavani na internetu a ja nevim jake jeste to  vykriky do tmy. Je tu opravdu nekdo tak jednoduse naivni , ze veri tomu ze to pomuze aby se ti kluci vratili domu ???Uz jsem to psal na blogu Lucie Sulovske ,tak to sem hodim take : Konkretne v samotnem Norsku jsou stovky takovych pripadu , prevazne se to deje lidem z byvaleho vychodniho bloku Rusum ,Ukrajincum ,Litevcum,Polakum atd. ale delaji to I vlastnim lidem . O te polske rodine sem videl document,  dobra prace toho detektiva Krzysztofa Rutkowskiho. Nutno podotknout , ze to nebyla jeho prvni akce . Podobnym zpusobem pomohl nejakym rusum .No a moje rada manzelum Michalakovym ? V  Cesku a Evrope obecne se potuluje dost byvalych veteranu z Cizinecke legie , kokretne v cesku jich znam nekolik . Nebo byvali prislusnici ceskych specialnich sil napr. 601.skupina specialnich sil . Takze vynajmout par spravnych chlapu a...           dal to snad nemusim rozebirat. A nebo je zde nejaky najivka , ktery veri ,ze vlada Ceske republiky manzelum Michalakovym jakymkoliv zpusobem pomuze ?.....asi nejsem sam ,kdo  uveri ,ze Zemekouli  jako takovou spise znici  meteorit nez aby se Ceska vlada  ve veci Michalakovych jakkoliv angazovala. Je to smutne , ale bohuzel pravdive ,ze pro Ceskou vladu je jejich vlastni clovek az na poslednim miste . Odvazuji se s trochou nadsazky tvrdit ,ze I zachrana zizaly obecne ma pro  vladu Ceske republiky prednost pred zachranou  vlastnich lidi .  Druha moznost a to  uderit na Nory diplomaticky a pritlacit je ke zdi  si muze dovolit  vlada Indie ,kteraz to  zeme sice jeste neni jedna ze svetovych velmoci , ale mozna za nedlouho uz bude. Ze by se Norum  strachy rozklepala kolena pred Ceskem je tam malo pravdepodobne  jako zasah Zeme a nasledne vyhubeni zivota meteoritem. Takze zaverem nechci manzelum az zas tak radit ,je to jejich rodina jejich zivot ,ale ja osobne kdyby se mi prihodila stejna vec  , bych nad touhle moznosti ( unest vlasni deti zpet )  aspon premyslel ...

1 0
možnosti
Foto

Jenže problém je, že kluci žijí odděleně (každý u jiných pěstounů). Tím pádem by takto sehraný únos byl velice komplikovaný, skoro až nemožný. Četla jsem o Fince, která v Norsku jedno dítě nechala, aby zachránila to druhé (s tím utekla). A obávám se, že naše slavná vláda by je pak vydala zpět :-/ Co se týká toho, že naše vláda se nerozhýbe... záleží to na tom, jaký tlak se na ní vyvine. Když bude demonstrovat více a více lidí, tak prostě nějak reagovat budou muset. Už se toho chopil mezinárodní český právník Pavel Hasenkopf, hledá se i cesta přes Evropský soudní dvůr. Taky v EU parlamentu na to upozorňují Petr Mach a Tomáš Zdechovský. Taky ta finanční sbírka na dobrého norského právníka je fajn, protože doteď měla paní Eva jenom právníky ex offo. A ti proti státu nepůjdou. Takže informovat veřejnost je potřeba, ať se o tom dozví čím více lidí. Jestli to podpoří co nejvíce občanů, tak šance na navrácení tu je. Podívejte se na malé Slovensko vs. silnou Británii. Povedlo se jim děti dostat zpět. Tohle je úžasný precedens. Jenom škoda, že velká média o tom jaksi mlčí, na Slovensku se do toho položila TV JOJ.

2 0
možnosti

Je to hnus, ovšem stěhovat se do země,která je už v podstatě muslimská, je na palici.

1 0
možnosti
Foto

Norsko je hlavně říznuté komunismem (vládne tam nějaká komunistická strana), takže na tom jsou vidět výsledky jejich práce. Podle některých zastánců "náš vzor".

2 0
možnosti

Na Slovensku sa prípadu detí Boorových chytila TV JOJ. No a na základe jej reportáží sa potom začali búriť mladé mamičky na sociálnych sieťach.

Prvé reakcie zodpovedných úradníkov v TV besede boli arogantné - typu: Všetci ste blbí, iba my sme tí najmúdrejší. V diskusiách na sieťach, i v TV reportoch dostali ale úradníci tvrdo "po čuni" od rozhorčenej verejnosti a otočili. Museli. Chybu nemala ani demonštrácia mamičiek s deťmi pred britskou ambasádou v Bratislave. Oslovené boli vtedy od organizátoriek mnohé zahraničné televízne štáby a novinári. Skrátka - britská ostuda ako hrom!

Dosť ma vtedy mrzelo, že v tomto boji proti britskej arogancii a byznisu s cudzími deťmi nedostali Slováci skoro žiadnu podporu z Česka. Mohli ste byť v tomto nórskom boji podstatne ďalej, lebo hlas dvoch krajín EÚ spred dvoch rokov by bol býval silnejším a aj Nóri by si teraz viacej uvedomovali, že nie sú vládci zemegule..

Ale skúste  demonštráciu pred nórskou ambasádou. Lebo tak arogantný list, ako píše ich veľvyslanectvo, sa tak ľahko vevidí.

4 0
možnosti
Foto

Demonstrace na navrácení českých dětí před norským velvyslanectvím se konala minulý týden. Velká média se toho bohužel moc nechytla: http://www.novinky.cz/domaci/352514-demonstranti-podporili-ceskou-matku-ktere-v-norsku-socialka-odebrala-deti.html

Naštěstí ale reagují lidé, píšou norské ambasádě i politikům, podepisují petici a finančně přispívají na právníka pro paní Evu (díky všem R^:-)). 

Co se týká případu Boorových, tak ano, je to škoda, že Česko nepodpořilo Slovensko. Jenže lidé o tom moc nevěděli (česká média o tom neinformovala) a když se to i dozvěděli, tak mnoho lidí tomu ani nechtělo věřit (protože to bylo tak hrozné). V České republice taky hodně politiků reaguje arogantně, dokonce se šéf 

Úřadu pro mezinárodněprávní ochranu dětí vyjádřil, že oni nemůžou nic dělat a že tam paní Eva neměla jezdit 8-o Tak k čemu je pak tento úřad, když nedokáže ochránit české občany v zahraničí? Dokonce se ani nepokusí ;-(

1 0
možnosti

J63i27r25i 47K15u10c54e37r22a

10. 11. 2014 20:22

díky tomuto případu se mi Norsko jeví dost podobné Severní Korei; ovšem kdo dobrovolně do těchto států vycestuje, je svého štěstí strůjce;

Česká republika by měla kontakty s Norskem budovat na principu kontaktu s totalitním státem a HLAVNĚ  by měla celou slavnou EU přesvědčovat o tom, že na Norsko je třeba uvalit sankce :-P

4 1
možnosti
Foto

R^  Karma. V diskusi na stránkách FB Čechoslováci v Norsku, jsem se o  tom zmínila a pěkně jsem si zavařila...Tamní Čechoslováci věc bagatelizovali, popírali, tvrdili že by o něčem podobném věděli a že dělám paniku....Ostatně stejně, jako u problematiky s multikulti přístupem a problémy s islámem...Jakoby chtěli dokazovat loajalitu hostitelskému státu, řízenou slepotou...Dost mi to zklamalo. nevím, do jaké míry je to o strachu z případného popotahování, a do jaké míry si prostě nechtějí nechat zbourat ten svůj norský sen...

4 0
možnosti

Norska je bezpochyby šmrncnuté socialistickou totalitou a kdo by se lépe vyznal jak Češi? Nehas, co tě nepálí. Nepleť se moc do věcí řízených státní správou, nikdy nevím, kdy na tebe co vytáhnou. Takže se nedivte.

3 0
možnosti
Foto

A ještě menší doplnění... Dne 7.11.2014 byl založen transparentní účet u Fio banky - finanční sbírka pro Evu Michalákovou, matku odebraných dětí Denise a Davida v Norsku.Bude využit na soudní a potřebné výlohy v této kauze, zejména na platby za norské advokáty.Jménem petičního výboru na podporu Evy Michalákové všem děkuji.Pro platby v CZK v České republice: 2100689721/2010pro jine měny a mezinarodni platby: IBAN: CZ1020100000002100689721 SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXXVlastník účtu: Občanské sdružení Jeden domov, IČ: 22878939Transparentní účet k nahlédnutí zde:https://www.fio.cz/scgi-bin/hermes/dz-transparent.cgi…A zde odkaz na petici:http://www.kdejemojedite.cz/?p=67(1. vytisknout petiční arch, 2. podepsat, případně nasbírat podpisy známých, 3. podepsané poslat na adresu:Věra Račická, P.O.Box 5, 69 501 Hodonín)

5 0
možnosti

Nějak mi nejde nahlédnout na ten účet, vrací mě to na hlavní stránku fia.

0 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik