Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Uff, tak to je síla... to bude ta jiná "kultura". Jinak pobavila mě ta věta na konci: ,,Kamera není rasistická" ;-D

1 0
možnosti

J47a36n 35Š49p36e22c64i78á79n

28. 10. 2014 23:04

Syn student v Praze zadal o prispevek na bydleni,pac by tim ulevil mě i sobě. Najmy za garsonky v Praze = najmy za 3 +1 v jinych mestech v hezkem panelaku. Pani urednice se rozhodla,ze mu to proste nedaj. Chtela vsecky zalohy za vodu, elektriku, najem,odpady, vypis z uctu. Za vodu se nepovedlo,pac pan majitel vodu neresi a ma jeden vodomer v celym domu. To same odpad. Proto mlady a perspektivni clovek,prqcovity,studujici strojaře Cvut, tyden pred moji vyplatou musi jist chleba s maslem, testoviny s kecupem, a vlocky v mliku. Absurdni na tom je, ze po hnedopleti tyhle papiry nechtej. A to jsem velmi solidarni rodic. Nekteri studenti pry jedou spenat a kecup s testovinami i dva tydny. Taky by bylo fer,kdyby referentka na socialce rekla, ze mu proste nepomuzou.

2 0
možnosti
Foto

Zdá se, že tady je jaksi mnoho věcí naruby. A když jistá skupinka začne řvát o rasismu a diskriminaci, tak se lidé kolem leknou a přiklepnou jim všechno :-/

0 0
možnosti
MK

R^ Dobré; i můj názor. Už jsem někde napsal, že cikáni si musí udělat pořádek sami mezi sebou; jinak k podstatné nápravě nedojde. Jenže ti, kteří by mohli něco udělat se své komunity straní. Jedni jsou vyobcováni útoky a posměšky (jak popisujete), jiní se za své stydí a nechtějí mít s nimi nic společného. Do toho ještě vyrostla nová generace, která u svých rodičů vidí, že není potřeba pracovat ani den a že stát zajistí slušné živobytí.

3 0
možnosti
Foto

No právě, je to v podstatě takový začarovaný kruh. Jenže neziskovky přiživují nenávist na obou stranách, tak to se pak těžko vyřeší. A jinak děkuji :-)

3 0
možnosti
OF

Lékaře, silničáře, policisty, hasiče, učitele, atd. lidé ze svých daní financují bez problémů, protože tyto profese přináší jisté hodnoty. 

.......To jako mám chápat, že jsme vystudovali za dělnické peníze a dělnická třída nás živí ? Leo probuďte se, nežijeme v 50. létech !

0 10
možnosti
Foto

K55a17r54e41l 61M74á16d31l73e

28. 10. 2014 16:00

Co to?  Kde tady v článku nebo diskuzi byla řeč o dělnické třídě? Jaká je souvislost s vystudováním za dělnické peníze? Jsem teď trochu mimo já, nebo autor příspěvku?

6 0
možnosti
JK

Co se argumentu "Ale politici kradou víc" týče, tak můj názor je:

Proti krádeži se mohu bránit různými způsoby ať už preventivně nebo akutně.

Třeba proti okradení kapsářem se můžu bránit tím, že si dám peněženku do vnitřní kapsy bundy tu si zapnu a navíc se budu tvářit jako někdo, na jehož věcech své otisky mít nechcete a pokud bych kapsáře načapal můžu ho odstrčit, zkroutit mu ruku, křičet "Kapsář", ...

Kradoucího politika peněženka ve vnitřní kapse bundy nezastaví, ani tak snadno nejde načapat a když, tak se pár facek jako nutná obrana nepočítá.

0 0
možnosti
Foto

No jasně, jenže když vás okrádá kapsář a například vás u toho taky ohrožuje nožem, tak je to pro vás mnohem více život ohrožující situace, než když probíhá někde nějaká korupce (tím samozřejmě korupci nijak nebagatelizuji).

7 0
možnosti
Foto

I52v96o 55C44i31l61i25c24h

28. 10. 2014 12:19

Výborně shrnuto R^

5 0
možnosti
Foto

to neuznají...byl by to konec rovnostářského konceptu...a toho se bojí

2 0
možnosti
Foto

No právě. Zdá se, že těm ochráncům nejde ani tak o pomoc Romům, jako si spíše nabalit vlastní kapsy. Proč neudělají video, které by apelovalo na Romy, jak je vzdělání důležité? Minule jsem četla příspěvek od nějakého vysokoškolsky vzdělaného Roma, který říkal, že aby mohl studovat, musel prostě zcela opustit romskou komunitu, protože se mu posmívali a dokonce ním pohrdali (kvůli tomu, že se vzdělával).

8 0
možnosti
MT

Autorko, jako vždy perfektně napsáno !R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik