Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

nesmysl,  EU v žádném případě vlastenectví na národní úrovní nepotírá a vlastenectví na úrovni EU je nesmysl, možná je třeba si uvědomit že EU není něco co je nad státy, EU jsme my a my jsme EU, je to konglomerát států sloučených hlavně s ekonomických důvodů ergo EU stojí a padá s těmi kdo jsou v něm, pokud bychom stáli mimo EU tak můžeme stejně jako Švýcaři hořekovat že nás nutí dodržovat jeho norma aniž jsme členem ale jelikož jsme členem jsou to naše normy a naše rozhodnutí je mít, tolik k EU a vlastenectví

a vlastenectví samotné, vlastenectví je neuchopitelný pojem v žádném případě nesouvisí s tím kdo v oné zemi vládne nebo kdo je jejim představitelem, příkladem nám budiž ono Rusko dříve SSSR v počátcích války kdy byl SSSR přepaden tak apelovali vedoucí státu na své občany aby bojovali za socialismus za komunistickou stranu za Lenina atd atd a výsledek?  téměř nulový, morálka RA byla vepsí a téměř na dně pak se rétorika změnila s války mezi systémy se stala Velká vlastenecká válka a vojáci začali bojovat za svou vlast ne za stranu, možná proto se asi nejsilnější burcující píseň všech dob jmenuje "Svatá válka" ne válka za Lenina či podobně

takže pokud by Rusko chtělo uzurpovat místa která jsou mi drahá a kde žijí ti kteří jsou mi drazí tak tu zbraň pozvednu a nebude to za EU ani za naši vládu ale za ta místa která chci aby zůstala i pro ty co příjdou po nás a budou snad už rozumější ve výběru svých zastupitelů

0 0
možnosti
AN

Nevidím důvod, proč jít bojovat proti Rusku. Už vůbec ne dnes, kdy se Rusko zvedá ze dna, od kterého se mu, na rozdíl od nás podařilo odrazit. A už vůbec ne, kvůli zvůli pomatenců, kteří by chtěli vládnout světu.

0 0
možnosti
MJ

Nikdy. Nikdy kvůli zájmům papalášů, ostatně války vždy vyvolávají papaláši.

2 0
možnosti
Foto

Kdyby Rusko napadlo mou zemi, bojovat bych sel. Ale Rusko napadlo Ukrajinu, tak by bylo dobre Ukrajine alespon pomoci. Delat pravy opak a zastavat se agresora ktery si brousi zuby i na dalsi zeme (vcetne CR) neni nic jineho, nez zvrhlost.

0 6
možnosti
RL

No řeknu Vám to asi takto. Mně poměrně vyhovuje to, že můžujet na dovolenou do Itálie, do Bulharska nebo Francie a nepotřebuju k tomuani pas. Velice mi vyhovuje, že si můžu dělat, co chci, dokud tím nekrátímsvobodu jiného člověka – což, mimochodem, považuji právě za hlavní Evropskouhodnotu a za tu já jsem ochoten jít bojovat proti Putinovi, který když nastupovaldo KGB, tak přísahal věrnost totalitnímu, komunistickému režimu! Jako zcela samostatné Československojsme o tyto hodnoty dvakrát přišli. EU se prozatím jeví, jako poměrně dobrá institucena omezení chuti střílet se mezi sebou, abychom obhájili své „spravedlivé“ NÁRODNÍuvnitř i vně Evropy.  Rovněž v Boha si můžu věřit, v kterého buduchtít. Na světě je poměrně dost států, kde Vám za víru v „nesprávného“ bohauříznou hlavu kudlou! Nevím, proč směšujete Evropské hodnoty s Bruselskoubyrokracií. Za tu bych rovněž bojovat nešel! Národní cítění je fajn, víra v bohaje taky fajn. Ale nic nezbavuje lidi svobody a života tak, jako nacionalismus afanatická víra v boha. Poslední věc. Nevím, jak to máte Vy, ale mé národnícítění EU neomezuje, naopak, stimuluje jej! R^EU

1 2
možnosti
AN

Mám takový pocit, pokud jste staršího data narození, že jste také přísahal " věrnost krvavému systému" zde u nás. Pokud jste ovšem mladšího data narození, pak víte houby o čem píšete a zdržte se komentářů něčeho, o čem nemáte ani páru. To, že můžeme cestovat po Evropě je milé, ale je potřeba si na to vydělat a ne každý má tu kliku, že mu spadly miliony do klína a nebo si vydělává jako politici, nebo chudáci herci, kteří mají příjem za jeden natáčecí den jako jiní za celý měsíc. A když se začne dařit jinému státu lépe nežli nám, pak mu nemám zájem stát v cestě a donutit ho, aby opět klesl na mou životní úroveň. Buďme přející a bude i nám pak třeba přáno.

0 0
možnosti
JT

Ja bych do valky proti Rusku nesel, protoze mi nic spatneho nedelaji. A pokud bych mel uznat nejake historicke duvody, tak je spis na rane Nemecko. Tedy dobrovolne bych do te valky nesel. LAe jak uz to ve valkach byva, lidi se nikdo moc nepta, jestli ji chteji nebo ne.

5 1
možnosti
VZ

Výborné shrnutí.R^

A ti, co tady tvrdí, že by bojovali... za rodinu... za svoji zemi... za svobodu... bla bla bla, neví, o čem mluví. Bojovat za sebe dokáží jen ty země/národy, které dokáží být posedlí sami sebou. Rusové, Američané, Němci, potažmo křesťané, muslimové... Moderní Evropan nějakou vyhraněný ideál o sobě, pro který by se dokázal obětovat, nemá. Ideály jsou zde sprosté slovo, jenomže kdo je nemá, nemá být čím posedlý.

2 1
možnosti
JT

Trochu jste to otocil. Bojovat za neco a proti necemu je dost podstatny rozdil.

0 0
možnosti
KS

Obávám se, že za pár let se Rusko nikoho ptát nebude, jestli půjde na férovku.

1 2
možnosti
AN

To nemůžete vědět a pokud ano, pak jste věštec a své příspěvky by jste mohl publikovat na http://www.vestirna.com/

0 0
možnosti
BT

pokud by nás ohrožovalo tak ano

1 1
možnosti
TH

Pokud rusky mluvici obcane zacnou hlasovat o pripojeni Ceska k Rusku, tak ano.

3 1
možnosti
JT

A nebylo by lepsi je prehlasovat ?

6 1
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik