Problém politické korektnosti a tabu multikulturalismu

Někteří lidé se podivují nad tím, proč EU začala problém s uprchlíky řešit až teď. Přitom o tomto problému se ví již roky. Jedna z hlavních příčin se jmenuje politická korektnost. 

Mafie převaděčů dlouhodobě a systematicky zneužívala (a zneužívá) evropský azylový systém, ale kvůli politické korektnosti o tom politici dlouho nemohli mluvit otevřeně, protože by museli přiznat, že masová imigrace je problém. A to je zas tabu kvůli ideologii multikulturalismu. 
Mezi další tabu multikulturalismu, o kterých se raději moc nemluví, patří vynucené sňatky, ženská obřízka, epidemie HIV, stoupající kriminalita, špatný prospěch na školách, závislost na sociálních dávkách, atd. Všechny tyto aspekty nastavují zrcadlo a ukazují, jak multikulturalismus selhal. Jenže to by politici museli uznat chybu, což samozřejmě neudělají, a tak eskalují problémy dál a dál. 
Jediný účinný prostředek proti islámskému extremismu (svobodu projevu) zastánci politické korektnosti systematicky podkopávají. Těm, kteří o islámu chtějí debatovat bez dogmat, nasazují náhubek ve formě označení "islamofob". Proč? Čeho se tak bojí? Vždyť se v podstatě chovají jako klerici v islámských zemích, kteří určují, o čem se může nebo nemůže debatovat.
Včera jsme byli svědky šíleného islámského řádění. Teroristický útok ve Francii, v Tunisku, v Kuvajtu, v Somálsku. Desítky mrtvých. Ale západní politici nelenili a okamžitě ujišťovali své ovečky, jak je islám náboženství míru. Jenže ono vůbec nezáleží na tom, co o islámu prohlašuje takový pan Cameron nebo další politici. Islám je definován Mohamedem a Alláhem. Nebo nám chtějí politici namluvit, že ani Mohamed neměl nic společného s islámem? 
Je zřejmé, že žijeme ve společnosti  sešněrované politickou korektností, která často obětuje svobodu projevu a svobodné zkoumání, aby náhodou někoho neurazila. Na tento přístup ale doplácíme tím, že nejsme schopni poznat holou a nepřikrášlenou pravdu a nedokážeme pochopit výzvy a problémy, před nimiž společnost stojí.
A nakonec místo zlepšení, přinesla politická korektnost výrazné zhoršení vztahů mezi jednotlivými skupinami... 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lea Vojtekova | sobota 27.6.2015 20:36 | karma článku: 44,80 | přečteno: 4292x
  • Další články autora

Lea Vojtekova

Vrátit svět do normálu

24.11.2016 v 18:56 | Karma: 42,04

Lea Vojtekova

Marxismus, neomarxismus a islám

18.11.2016 v 13:16 | Karma: 41,00

Lea Vojtekova

Vtipné momenty amerických voleb

9.11.2016 v 17:46 | Karma: 43,29

Lea Vojtekova

Rozloučení s iDnes

29.10.2015 v 15:52 | Karma: 40,86