Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Mohla byste prosím konkrétně uvést, jakou "procedurou různých očkování" musíme projít, když chceme vycestovat do Afriky? Kromě očkování proti žluté zimnici, kterou vyžadují některé státy, pokud přijíždíte z oblasti, kde se žlutá zimnice vyskytuje, žádné. Vymýšlíte si argumenty, které se vám zrovna hodí. Když už o němčem chcete psát, aspoň si o tom něco najděte.

0 0
možnosti
Foto

Emoce vs. rozum ? No tak to mně dostalo.... :-) Nejvíc emocí je patrných v argumentech odpůrců a co víc naprostá přehnaná míra agresivity vůči lidem s jiným názorem... Kde, že jsou pak emoce a kde je tem rozum? Nevím, co se bude dít...ale bojím se že to nebude dobré .... to je rozum? no já myslím, že emoce...

Když už chceme být přesní...;-)

0 0
možnosti
Foto

Přijímám vs. nepříjímám uprchlíky je zástupný problém. Uprchlíků bychom se nemuseli příliš obávat, pokud by u nás fungovalo právo. A právo u nás nefunguje ne kvůli uprchlíkům, ale kvůli nám samotným. Problém tedy nejsou uprchlíci, ale my. Každej kdo dnes brojí proti uprchlíkům a přitom v kterýchkoliv volbách od roku 1997 volil některou z parlamentních stran, nechť se sám chytne za nos a nafackuje si. Brojí nyní sám proti sobě. Sklízí to, co zasel.

0 0
možnosti
MK

R^ Dobře zdůvodněný postoj. Díky.

3 0
možnosti
PS

Shrnula Jste to přesně. Karma. Pokud rizika přesahují přínos, který stejně žádný není, je třeba zajistit především bezpečnost v Evropě. Ale ta s migrací dohromady nejde.

8 0
možnosti
KV

Spolecnost neni rozdelena, naprosta vetsina je proti prijimani tzv.uprchliku i kdyz media nas presvedcuji o opaku !

18 0
možnosti
JK

Naprostou většinu vidíte kde? Ano, zde na blogu autorky. Oponenti se mu raději vyhnou. Karma vysoká, oponenti žádní... Není příjemné si nechat na facebooku vyhrožovat ušmiknutím hlavy jedním z uslintaných obdivovatelů.:-) Většina se věnuje rozumnějším věcem než zatracovat nebo obhajovat islám.

2 16
možnosti
VJ

Leo skvělý článek a karma.

13 0
možnosti
Foto

K tomu lze pouze říci, že všechna řešení jsou špatná, že se liší jen v tom, že některá jsou horší, protože řečeno vojenskou terminologií, předmostí už mají vytvořeno. Jen ho upevnit a přitáhnout posily. 

A co je v celé věci nejpodstatnější, že naše politické elity budou v rozhodování lavírovat mezi loajalitou s těmi nadnárodními a nespokojeným obyvatelstvem doma. Tudíž to budou řešit polovičatě. A žádné hnutí nedosáhne radikální změny pokud by nynější politické elity nevyměnilo. Obávám se, že existují mocné síly, které by si s takovým hnutím poradily a vše zase bude šlapat podle linek těch nad námi.

14 0
možnosti
JK

Článek jsem ani nedočetl. Upozorňuji ovšem na dvě demagogie úvodem:

1) Neexistuje snad jediný člověk v této zemi, který by byl pro přijímat VŠECHNY uprchlíky. Zbytečně hrotíte emoce

2) Očkování při cestě do Afrických (i jiných) destinací NENÍ povinné, naopak zcela dobrovolné. Je jen na vás, zda-li nechcete skončit s malárií nebo africkou zimnicí. Do očkování vás žádná síla nedonutí a hostitelské země to nevyžadují

Prvním, čím každý imigrant projde je zcela jistě zdravotní prohlídka. V dnešní době, kdy každý den přistává v ČR padesátka letadel ze zdravotně rizikových zemí s tuzemci vracejícími se z cest i s turisty, kteří mají normální víza, je tahle myšlenka zcestná.:-) P.S.: nehájím přistěhovalectví a islám - jsem jen proti demagogii a hlouposti všeho druhu

5 20
možnosti
LV

Proč lžete? Povinná očkování do zahraničí samozřejmě existují: http://www.cestovni-nemoci.cz/povinna-ockovani 

A jestliže neexistuje snad jediný člověk v této zemi, který by byl pro přijímat VŠECHNY uprchlíky, tak proč se někteří fotí s logem "přijímám"? Žádné další omezení tam nepíšou, takže zřejmě přijímají všechny...

19 0
možnosti
RB

Leo, pěkně a srozumitelně napsané. Fakt je, že "příjmači" na argumenty neslyší a krom nacvičených větiček z nich člověk nic kloudného nedostane. Ale připadají si tak ušlechtile :)

17 0
možnosti
LV

Ano, je to tak. Jde pouze o falešné pokrytectví, ale jakmile dojde na činy, tak skutek utek. Hezkým příkladem byl pan Kocáb, kterému nabídli, aby se přestěhoval alespoň na pár dní do romského ghetta. V tu chvíli měl připraven balíček výmluv :-) A děkuji :-)

17 0
možnosti