Politická korektnost aneb konec cikánské pečeně.

Patří jídlo s názvem "cikánská pečeně" mezi vaše oblíbené? Tak to by jste teď měli zbystřit pozornost. Hlavně, když budete v rakouských restauracích. Politická multikulturní korektnost se zas předvedla...

zdroj: iDnes

Rakouský svaz restaurací teď přišel s myšlenkou, že název jídla "cikánská pečeně" není dostatečně multikulturně a politicky korektní. Stejně jako čokoládový dezert se šlehačkou Mohr im Hemd (černoch v košilce) nebo tmavý chléb zvaný Negerbrot.
Více zde: http://zpravy.idnes.cz/rakousko-bojuje-proti-nekorektnim-jidlum-fgh-/zahranicni.aspx?c=A120404_101851_zahranicni_ahaPolitická korektnost původně vznikla na ochranu různých menšin vůči různým ideologiím. Věřím, že původně i smysl měla, ale teď už se rozrostla do obludných rozměrů a stala sa ideologií sama o sobě.

Otázkou však zůstává, kam až to může zajít. Na skutečnost, že zločiny většinové společnosti jsou nám připomínány dnes a denně, zatímco některé skupiny obyvatel jsou brány téměř jako nedotknutelné, si už zvykáme. Co přijde dál? Teď je to "jenom" cikánská pečeně, příště zas někomu začně vadit černý/bílý chléb. Nebo černá/bílá káva. To ani nemluvím o firmě Schwarzkopf, která to ma už spočítané. A co takový Arnold Schwarzenegger? Ten už se do Rakouska asi nepodívá...:)
Taky úplně nechápu, proč jsme pořád rozlišováni na nějakou většinu či menšinu. Copak se nejedná o člověka jako o individualitu? Když někdo vraždí, krade... tak ať je souzen stejně, bez ohledu na národnost. A podobná spravedlnost by tedy měla být i v jídle. Když někomu vadí cikánská pečeně, proč mu nevadí vídeňský řízek? Nebo moravský vrabec? Nebo španělský ptáček? Atd...
A zajímalo by mě, proč se vlastně cikánům začalo říkat Romové? Co to změní, nebo vyřeší? A když už pojmenování Romové nebude politicky korektní, tak co přijde dál? Změna názvu prostě podstatu problému nevyřeší.
Taky mě zaráží jedna věc. Proč ti multikulti extrémisté pořád v nečem hledají rasismus... Připadá vam označení černý/bílý chléb jako rasistické? Mně tedy určitě ne, resp. jsem v chlebu, kávě ani v žádných potravinách nikdy žádný rasismus nehledala. Ani v cikánské pečeni. Ale je vidět, že někdo hledal... byznys je prostě byznys. Bez těchto afér, které jenom přilévají olej do ohně, by hodně multikulturalistů nemělo co dělat. A hlavně by přišli o dotace z EU... Žádný rasismus, žádné peníze. Tak to trošku nafoukneme a nějaký rasismus tam vyrobíme...
Ale aby jste se nestali obětí politické korektnosti, přináším vám i takový menší slovník. Jak je vidět, tak kromě angličtiny a dalších světových jazyků nám tady vzniká i newspeak. Takže začínáme, slovník jazykové korektnosti, lekce č. 1:
Výpověď z práce = nedobrovolná událost v kariéře
Opilec/ožrala = chemicky znevýhodněný spoluobčan
Zloděj v obchodě = přívrženec netradičního nakupování
Zloděj trubek = člověk, který odnáší trubky bez souhlasu majitele
Vraždění žen a dětí okupačními vojsky = nešťastné zasažení civilních objektů v boji za svobodu a demokracii
Prohraná arbitráž = zakalkulované riziko
Deviant = alternativně sexuálně zaměřen
Pasák = sexuální manažer
Chodí pozdě = pracuje bez ohledu na čas
Neohrabaný = svébytně koordinovaný

 

Autor: Lea Vojtekova | středa 4.4.2012 20:12 | karma článku: 36,76 | přečteno: 3933x
  • Další články autora

Lea Vojtekova

Vrátit svět do normálu

24.11.2016 v 18:56 | Karma: 42,04

Lea Vojtekova

Marxismus, neomarxismus a islám

18.11.2016 v 13:16 | Karma: 41,00

Lea Vojtekova

Vtipné momenty amerických voleb

9.11.2016 v 17:46 | Karma: 43,29

Lea Vojtekova

Rozloučení s iDnes

29.10.2015 v 15:52 | Karma: 40,86