Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Politická hyperkorektnost aneb kam se hrabe Orwell

Mysleli jste si, že to s politickou korektností nemůže být horší? Že její vrchol už byl dosažen? Omyl. Naše současná realita směřuje k děsivému uspořádání světa z románu 1984 od Orwella rychleji, než by se zdálo.

Na "newspeak" politické korektnosti jsme si už tak nějak zvykli a děláme si z toho spíše srandu. Stejně jako to, že místo argumentace používají sluníčkáři nálepky typu rasista, xenofob, nácek. Pozitivní diskriminaci už taky bereme tak nějak jako součást našich životů. Jenže další příval politické korektnosti bude jiný. Tentokrát to nebude jenom takový slejvák, tentokrát se jedná o docela pořádný uragán. 
Začnu Švédskem. Švédsko se koncem tohoto roku chystá zákonem zakázat veškerou kritiku imigrantů. Co je jedním z hlavních znaků demokracie a vývoje? Svoboda slova. Jenže tu se Švédsko drsným způsobem snaží omezit. Zřejmě si Švédové myslí, že když se o problému nebude mluvit, tak problém zmizí, všichni se začnou mít rádi a po ulicích začnou běhat duhoví jednorožci.
Další snahou o omezení svobody slova jsou i vtipy. Jedná se o klasický dvojí metr politické korektnosti. Vtipy o islámu jsou jaksi politicky nekorektní. Prý abychom je "neurazili". Přitom vtipy o křesťanech, jeptiškách, Ježíšovi jsou docela časté a nikoho to nepobuřuje. A jestli to i nějaké křesťany pobouří, tak určitě nejdou protestovat na náměstí, nevyhrožují atentátem a nevypalují konzuláty (viz. aféra s karikaturami Mohameda). 
A pojďme dál. Tentokrát do Anglie. Britský premiér David Cameron říká, že "nenásilní konspirační teoretici" jsou nebezpeční zrovna tak jako IS (Islámský stát). Cože?! Chtělo by se zvolat. Takže jiný názor je stejně nebezpečný jako vraždící monstra, která se chovají jako nacisté? Pro Davida Camerona zřejmě ano. 
Teď zabrousíme do Kanady. Tam si zas lesbický pár vynutil, aby jejich syn mohl sdílet toalety a šatny s dívkami. Proč? Protože se tyto 2 ženy rozhodly, že svého syna budou vychovávat jako dceru! Připadá vám to šílené? V tom případě jste jasný homofob. Musí se vám to líbit. Musí a musí! Sluníčkáři vás už k tomu přinutí. Ano, až do takových absurdností došel tento nátlak různých menšin. 
Ale přesuňme se do vedlejšího státu, do USA. Tam pro změnu chtějí přepisovat pohádky. Kreslený seriál Tom a Jerry si lidé v Americe pustí na internetové televizi nově jen s varováním, že může obsahovat rasistické a etnické předsudky, které kdysi byly ve společnosti rozšířené. Problematická je postava černošské služky Mammy Two Shoes, která se v některých dílech objevuje. A není to jediná pohádka, kterou provázejí diskuse o rasismu....
Ve Švédsku se jedná o Pipi dlouhou punčochu a u nás zas o knihu o kocouru Mikešovi od Josefa Lady. Jenže s tímto přepisováním pohádek nesouhlasí dokonce ani černoši a Romové. Sami k tomu říkají: ,,Rasismus v umělecké tvorbě představuje odraz doby, na kterou nesmíme zapomenout, a měnit ho k obrazu dnešnímu by bylo jako měnit historii a popírat, že se něco takového někdy vůbec stalo". Ano, černoši i Romové mají více rozumu než politicky korektní "hlídači dobra".  
A zastavme se ještě v IS. Tam teď islamisté vystavují na trzích zajaté ženy s cenovkami. Drží je v klecích s tím, že kdokoliv si je může koupit. Jako věc. Tyto ženy musí být samozřejmě povinně zahalené. Islámské zahalování žen je tedy v podstatě symbolem otroctví. A tohle obhajuje naše ombudsmanka Šabatová. Prý, že ve jménu svobody. Právo na otroctví. 
,,Kulturní marxismus politické korektnosti, stejně jako ekonomický marxismus, zjednodušuje celý historický vývoj je na jedno hledisko. Ekonomický marxismus tvrdí, že veškeré dějiny určuje vlastnictví výrobních prostředků. Kulturní marxismus neboli politický korektnost tvrdí, že veškeré dějiny určuje moc, pomocí níž různé skupiny definované na základě rasy, pohlaví apod. ovládají ostatní skupiny. Všechno ostatní je lhostejné." (William Lind)
Máme ještě dostatek sebereflexe, abychom se z této nové nastupující totality vymanili? 

 

  

 

  

Autor: Lea Vojtekova | pátek 3.10.2014 16:36 | karma článku: 48,07 | přečteno: 16309x
  • Další články autora

Lea Vojtekova

Ježíš jako násilník? Co tak Mohamed jako pedofil?

Zřejmě jste zaregistrovali divadelní hru, ve které ,,Ježíš" znásilňuje ,,muslimku". Kromě toho si v této hře jistá herečka vytahuje českou vlajku z jistého tělesného otvoru. Komu se to nelíbí, tak je prý fašista...

28.5.2018 v 15:55 | Karma: 48,01 | Přečteno: 7884x | Diskuse| Politika

Lea Vojtekova

Vrátit svět do normálu

Se vznikem nové strany Petra Robejška "Realisté" jsem poznamenala, že doufám, že on a jemu podobní politici vrátí svět do normálu. Dostala jsem ale otázku, co to vlastně "vrátit svět do normálu" znamená.

24.11.2016 v 18:56 | Karma: 42,04 | Přečteno: 1887x | Diskuse| Politika

Lea Vojtekova

Marxismus, neomarxismus a islám

Lidé si myslí, že nejprve byl marxismus a po něm přišel neomarxismus. Jenže co když to bylo naopak?

18.11.2016 v 13:16 | Karma: 41,00 | Přečteno: 2673x | Diskuse| Společnost

Lea Vojtekova

Vtipné momenty amerických voleb

Dnes, 09. 11. 2016, zvítězil v amerických volbách Donald Trump. Všechny ty průzkumy, analýzy a další propagace byly naprosto k ničemu. Děkuji všem voličům Donalda Trumpa za velice vtipné a hezké ráno. Ne jenom ráno.

9.11.2016 v 17:46 | Karma: 43,29 | Přečteno: 2587x | Diskuse| Politika

Lea Vojtekova

Rozloučení s iDnes

Díky všem, ale odcházím na svůj vlastní blog. Aby mě někdo šikanoval kvůli nadpisu a tomu, že si dovolím oponovat editorovi MF DNES, to vážně nemám zapotřebí. Čekám, že i tento blog stáhnou do soukromých, ale rozloučit se musím.

29.10.2015 v 15:52 | Karma: 40,86 | Přečteno: 4865x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Novodobí husaři. Polsko zná podobu F-35, budou bez červeno-bílé šachovnice

4. května 2024  11:07

V polských ozbrojených silách se zakrátko opět objeví husaři. Nikoliv však jako těžká kavalérie,...

Tahač s tankem a osobák zastavily, kamion už ne. Nehodu u Bohumína nepřežil člověk

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  10:54

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Prokremelští motorkáři přijeli do Brna, Foldyna se k nim přidá v Praze

4. května 2024  8:57,  aktualizováno  10:42

Kontroverzní klub motorkářů Noční vlci, který podporuje ruského diktátora Vladimira Putina, se s...

Ňadra ze všech úhlů. Benátky vystavují nadčasovou a kdysi cenzurovanou krásu

4. května 2024  10:08

Jaké je jedno z nejranějších a nejtrvalejších témat v umění – a zároveň jedno z nejvíce...

  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik