Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Nezlobte se na mne , ale toto je blog o hnědé , mazlavé a smrduté hmotě....

Hlavně nevím , proč má někdo potřebu rozebírat téma multikulturalismu.... ono totíž tento termín se začal používat až poslední době...jinak míchání různých kultur či náboženství probíhalo v historii takřka od nepaměti..Je však zajímavé , že problémy s tímto spojené vznikají až dnes. I v Čechách v době Rakouska byla muslimská komunita...ono to bylo vcelku logické...obrovská země , kde obyvatelstvo migrovalo... Čech se dostal do jižních oblastí  , našel si tam ženu a zapustil kořeny...stejně tak člověk zase  z jižních zemí zůstal u nás... podobně to fungovalo se zaměstnanci státu , či s absolventy vysokých škol.. První působiště mého dědy jako zubního lékaře po absolvování Karlovy univerzity bylo v bosenské Banja Luce... 

Já si spíše myslím , že hlavní problém spíše tkví v nesmyslné sociální politice západních zemí....o čem třeba jsou USA...vždyť je to totální národnostní mišmaš...který ale funguje...Dále..píšete , že když do polévky přidáte miliony ingrediencí , že ta polévka nebude nic moc...já mám jiný příklad...taková Klára Issová...nádherná baba , která byla namixována z české a syrské hmoty...dokázala by se taková baba namixovat pouze z českých rodičů ??

0 0
možnosti
JD

J74a83n 73D23r51v28o41t69a

2. 3. 2015 15:59

Mutltikulturalismus jako ideologie a multikulturalismus jako fakt jsou dvě odlišné věci.

1. multi-kulti jako fakt - o je ono faktické míšení kultur, o kterém mluvíte.

2. multi-kulti jako ideologie - ona ideolgie, o níž vypráví článek, v jejímž jménu je potlačována zásada jednotného metru. V rámci jakés takés nastolení rovnosti jsou privilegovány jedny kulury na úkor druhých. V rámci téhle ideologie je Evropa zahlcována dalšími a dalšími imigranty a vystavována faktickému pomluslimštění a poarabštění, byť Evropa prochází ekonomickou krizí, není pro imigranty práce a jsou jenom sociálním břemenem.

Příklad USA je dost relevantní. V USA probíhá něco, čemu se říká tavící kotlík - přijdete se svou kulturou, zachováte si ji, ale zároveň si odnesete jakés takés povědomí, že navzodry svému původu a mluvě jste Američan, tj. občan národa plného různých lidí. Pořád vás pojí to americké sebeuvědomnění. To v Evropě není. Podívejte se třeba na tureckou menšinu v Německu - ti lidé se po čtyřiceti letech necítí býti Němci, ale Turky v zahraničí! Stejně tak Arabové aj. menšiny, jejich přítomnost vyvolává v Evropě třenice. Nechtějí se stát součástí multikulturalistického liberálního národa, necítí se být Evropany ...

0 0
možnosti
VN
Foto

Moc hezky napsané, souhlas a karma R^

7 1
možnosti
VJ

Vynikající článek, Leo :)R^

6 1
možnosti
Foto

Je to dobře napsané. Jenom nevím, proč je tam dovětek: Psáno pro distance.cz. Na tomto serveru jsem tedy Váš článek hledal, ale zadání na Lea Vojteková se ukázalo - Vašemu výrazu Lea Vojteková neodpovídají žádné stránky.

0 0
možnosti
Foto

Multikulturalismus je jedním z příznaků zániku této civilizace. Dalšími jsou například politická korektnost, pseudosocialistické projevy EU (třeba dotační politika), terorismus a ekoterorismus a další projevy změkčilosti, vykořeněnosti a neochoty k odpovědnosti. ;-)

15 1
možnosti
Foto

Tento pocit mám už dlouho, jen jsem to nikdy nedokázala tak pěkně vysvětlit R^

12 1
možnosti
OM

paradni logicka dedukce.. nikdy jsem se takhle nadtim nezamyslel a PLNE SOUHLASIM s vasim logickym postupem a zobrazenim multaku. :)

10 1
možnosti
TB

Tuhle zvrácenou ideologii multikulturalismu lze zlikvidovat jen tak, že bude umlácena jen těmi argumenty které sama používá. Tím co hlásá popře sama sebe.

9 1
možnosti