Konec slov matka i otec. Jsou diskriminační.

Francouzská vláda chystá zákaz slov "matka" a "otec" ve všech úředních dokumentech. S ohledem na plánované uzákonění sňatků osob stejného pohlaví se má v budoucnu zmiňovat pouze termín "rodiče".

zdroj: radek-velicka.cz

Politická korektnost nám zas pokročila o kousíček dál. Už nejsou nevhodná jenom některá označení menšin, případně jídel. Teď už je nevhodné i pojmenování "matka" a "otec". Ano, protože by se to mohlo dotknout homosexuálů ve Francii. Návrh uvádí, že „manželství je svazek dvou osob rozdílného nebo stejného pohlaví“. Veškeré zmínky o matce a otci v rodině pak nahrazuje termín rodiče. Vláda totiž plánuje dát homosexuálním párům stejná práva na adopci jako heterosexuálním. 
Nejde mi úplně do hlavy, jak se to oslovení "rodiče" bude v dokumentech praktikovat. Bude se to označovat jako rodič 1, rodič 2, případně nějaký rodič xy? Ale chápu, že označení "matka" a "otec" je silně diskriminační, to se musí okamžitě zakázat. Jenom nechápu, jak je možné, že jsem si to doteď nepovšimla. Taky označení babička, dědeček... bratr, sestra... teta, strejda. Všechno silně nekorektní pojmy, které je potřeba kamžitě zrušit!
V některých švédských školkách se nesmí říkat "on" nebo "ona". Všichni se musí oslovovat "přátelé". Taky žádná ružová nebo modrá. Ani pohádky o Popelce či Sněhurce. Já navrhuji, aby se ve všech dokumentech i u oslovení používal termín "hermafrodit". Myslím, že ten je politicky korektní dost a neměl by nikoho urážet. Případně by se všem občanům mohlo na předloktí vytetovat číslo. A tím číslem bychom se mohli oslovovat. I když někdo by byl jednička, další zas pětka... to už zavání taky jistou diskriminací. 
Co dodat závěrem? Nemám nic proti menšinám, ať jsou jim přiznány jejich práva podle práva. Ale tohle už podle mě hraničí s absurditou. Společnost pořád volá po návratu hodnot, mravnosti. Jenže právě toto je rozvrat. Nějak podobně si představuji zánik civilizace... 

Autor: Lea Vojtekova | úterý 25.9.2012 16:06 | karma článku: 47,69 | přečteno: 13461x
  • Další články autora

Lea Vojtekova

Vrátit svět do normálu

24.11.2016 v 18:56 | Karma: 42,04

Lea Vojtekova

Marxismus, neomarxismus a islám

18.11.2016 v 13:16 | Karma: 41,00

Lea Vojtekova

Vtipné momenty amerických voleb

9.11.2016 v 17:46 | Karma: 43,29

Lea Vojtekova

Rozloučení s iDnes

29.10.2015 v 15:52 | Karma: 40,86