Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HM

Díky za jako vždy skvělý článek a zejména za objektivní informace z páteční demonstrace.R^

1 0
možnosti

Ať si islám klidně vyznávají, ale ať dodržují naše pravidla a zákony a nenutí nám jejich "pošahané" právo šaría. To je snad rozumný požadavek, ne? Podle mne není nutné rovnou je střílet za "špatné" vyznání.

0 0
možnosti
Foto

Vy jste asi přečetl nějaký jiný článek... Já někde píši o střílení? Jinak docela se mi líbí návrh Benjamina Kurase, který v rozhovoru pro ČT řekl, že by stačilo právo šaría a džihád postavit mimo zákon a ať se muslimové klidně modlí ke komu chtějí.

6 0
možnosti

P18e11t33r 59Č47a64j34k16a

18. 1. 2015 23:55

Velmi dobrý článek a za něj zasloužená karma. :-)R^

5 0
možnosti
JK

Také nemám rád islám, ale o vás si myslím, že jste šikovná manipulátorka. Podněcovat nenávist vylhanými argumenty je zcestné.

3 12
možnosti
LG

"Vylhané argumenty" je jistě snadné rozporovat - proč to neuděláte? Útočíte jen vágně a ad hominem - to je horší nebo lepší než být "šikovný manipulátor"?

0 0
možnosti
VJ

Leo, bezchybný, skvělý článek. Od Tebe bych ani nic jiného neočekával :)[>-]

7 0
možnosti

Děkuji za odkaz na WZB. Podle stránky about-the-wzb to je oficiální státní instituce (The WZB was founded in 1969 by members of the German parliament from all parties), takže těm údajům by měla vláda věřit a podle nich konat.

1 0
možnosti
KM

Nebojte se, milá paní Vojteková, brzy si ukážeme, jak jsou odpůrci islámu (nejenom) extrémisté. Ty kecy vašeho guru už přesahují meze nejenom slušnosti, ale i zákona. 

Ano, odpůrce islámu může být umírněný, ale pokud je demagog a k tomu ještě třeba hlupák, tak k tomu extrému potáhne velmi rychle. 

75 procent záznamů ze života Muhammada je o džihádu a násilí? A to je prosím co za záznam? Ibn Ishák s jeho biografií, kterou jste samozřejmě nečetla?

2 13
možnosti
Foto

Můžete se snažit oblbovat jak chcete, ale k ničemu vám to nebude. Doporučuji tento rozhovor s Benjaminem Kurasem, skvělý, realistický, plný argumentů a logiky. Jestliže máte alespoň kousek zdravého rozumu, tak pochopíte: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/exkluzivne-na-ct24/osobnosti-na-ct24/298547-saria-a-dzihad-musi-byt-v-evrope-zakazany-jako-trestny-cin-rika-benjamin-kuras/

12 1
možnosti
KJ

K81a48r87e13l 37J91a71n46d94a

18. 1. 2015 20:47

Klasicky:

1) "Two thirds of the Muslims interviewed say that religious rules are more important to them than the laws of the country in which they live."

vs.

"... 70% muslimů považuje právo šaría za nadřazené právu státu"

Má "důležitější" stejný samé jako "nadřazené"? Znamená "důležitější" automaticky "nerespektuji/nebudu respektovat"?

2) Je dobré soudit podle několika zjevů na demonstraci celou demonstraci? Ne není. Jednoznačně.

Nabízí se jedna zrcadlová analogie, která začíná těsně za špičkou nosu.

3 0
možnosti
KJ

K86a55r80e56l 54J38a52n36d38a

18. 1. 2015 20:48

*samé = význam

0 0
možnosti

Odpůrci islámu nejsou extrémisté, většinou. Většina lidí tady v Čechách nemá ráda muslimy. Nelze se divit. Sice s nimi nemají přímé zkušenosti, takže jejich znalosti jsou zkreslené. Nicméně, čísla a fakta ukazují jasně, že i bez dobrých znalostí mají dobrý důvod je nemít rádi. Pak je sice problém když začnou argumentovat, ale budiž.

Problém je v tom, že mikrofonu se vždy zmocní lidé s extrémními názory, exhibicionisté, ... . A ti pak mluví za tu mlčící, neextremistickou většinu. Tohle není jen věc současného hnutí. To samé se stalo u ochrany přírody, feminismu, ...

4 1
možnosti