Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Hm - zvýšení porodnosti nic nevyřeší... beztak by pro ty děti nebyla práce... :-/

0 0
možnosti
Foto

I28v98a 53F68u22s17k65o32v43á

10. 3. 2015 14:02

Souhlasím s Vámi! A kdo spoléhá na soudruha Potůčka a jeho komisi, že něco vymyslí a bude dobře i bez vlastního spoření na své stáří mimo veřejný sociální systém, je pěkný naivka!

1 0
možnosti
PP

P67e52t72r 43P50á10l60k53a

10. 3. 2015 13:08

největším problémem průběžného systému je jeho neadresnost, poplatník není motivován mít vlastní děti, protože jeho důchod případně zaplatí děti někoho jiného.

Pokud si vezmeme modelový příklad dvou žen, které celý život vydělávají v zemi průměrnou mzdu a první porodí a vychová 3 děti (nové daňové poplatníky), zatímco druhá je bezdětná, tak ti tři noví daňoví poplatníci (ve skutečnosti více, protože ty děti mají další potomky), přispívají té bezdětné dámě na vyšší důchod, než vlastní mamince, která v průměru třeba 10 let nepracovala, protože byla na mateřské. To je naprosto na hlavu postavené.

3 0
možnosti
LH

Docela by mě zajímalo,který první trouba přišel s tímhle nápadem osidlování negramoty a kteří další mu na to skočili.To ví každý sedlák že neuživí tisíce povalečů kolem statku.Karma;-O

5 0
možnosti
Foto

Rekl bych, ze titmto zpusobem nejen v minulosti, ale i treba dnes osidluji napriklad Kanadu. Jedinym rozdilem je to, ze tam si berou lidi podle vyse uspor, vesmes bohate Cinany nebo treba vzdelane Irancany, Indy .... Bily Kanadan je temer minoritou, ale zda se ze tam to funguje .. Evropa si vybira precijen "jinak" :-/

0 0
možnosti
Foto

Rozvrtaná klasická společenství a toto je jedním z důsledků. Hlavně se ptejme, odkud to vše přišlo.

3 0
možnosti
Foto

Souhlas. Mýty o důležitosti a nezbytnosti přistěhovalectví popsal velice dobře na Neviditelném psu Miloš Kubánek:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-imigrace-a-myty-o-vymirani-dqy-/p_zahranici.aspx?c=A150307_103848_p_zahranici_wag

1 0
možnosti

Popravdě řečeno, vždycky, když slyším tyhle agresivní dodavatele všeobecného dobra líčit, jak musíme pomáhat kdejakému nepoužitelnému člověku (nejlépe tím, že si ho vezmeme domů), docela slušně mi stoupá krevní tlak nad tou sebevražednou hloupostí.

Až nebudeme mít ve svém okolí lidi v nouzi, až budeme moci říct, že jsme vytvořili předpoklady pro bezpečný život dalších generací, pak můžeme uvažovat, do čeho dalšího dát peníze. Ale rozhodně by bylo lepší nejprve třeba zvýšit (vnější) bezpečnost investicí pár bilionů do zanedbané armády než ohrozit (vnitřní) bezpečnost importem potenciálně problémových jedinců.

16 1
možnosti
AK

Je toho nějak mnoho řečeno jedním dechem.

Nesouhlasím s názorem, že průběžný důchodový systém je obdoba pyramidové hry. To už by dávno neexistoval.

Mluvíte o snížení daňové zátěže (jen v uplynulých 25 letech se odvody na důchodový účet snížily 6x). Stačí odvody snížit ještě jednou a zcela a máte průběžný důchodový systém zlikvidovaný ze dne na den. Nebo s obrovským deficitem. Takže daňovou zátěž firem i jednotlivců sice snížíte, ale na důchody už nezbude nic. Nevím pro koho je to lákavá představa - možná pro ty firmy. Jejich majitelé si jistě stáří zabezpečí skvěle na své náklady.

V USA byla zpracována studie, která srovnávala rodiny v roce 2000 a 1970.

Rodina se stejným počtem dětí, stejným vzděláním manželů a žijící ve stejně velkých městech na tom byla, co se týče životní úrovně, stejně v roce 1970 jako v roce 2000. Jediný rozdíl byl v tom, že v roce 1970 k tomu stačila práce manžela, zatímco v roce 2000 už na to museli pracovat oba manželé.

Příčinou nebyly daně, ale vývoj životních nákladů v konfrontaci s růstem reálných příjmů. Příjmy těch rodin prostě rostly výrazně pomaleji.

Přijímání imigrantů je pro mne příliš těžká otázka, na kterou nedokáži odpovědět. Pokud někdo přepluje moře, nemá nic než svůj život, mám tu loď odstrčit a říct mu ať pluje zpátky s vědomím, že přijde zřejmě i o ten život? Ta myšlenka se mi příčí. Ale když si uvědomím, že není dost peněz pro naše vlastní chudé, nijak mě neeuforizuje představa, že by, po jejich přijetí, pro vlastní chudé zůstalo ještě míň. Fakt nevím co je správné.

3 0
možnosti

Pokud pár lodí odstrčíte, snad další nevyplují. Pokud "trosečníky" nakrmíte, máte jich zcela spolehlivě další den ještě víc.

13 0
možnosti
Foto

to jako chcete zrušit důchody aby se rodilo víc dětí ?

1 4
možnosti
LV

Já nemusím chtít nic. Ono to za pár let selže tak, jako tak.

6 1
možnosti
AH

Dobře popsané, karma R^

7 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9756x
Mým největším koníčkem je čtení knih a k mým nejoblíbenějším autorům patří George Orwell, Stefan Zweig, Jaroslav Havlíček, Stephen King, Agatha Christie, Simona Monyová, Alfred Hitchcock nebo Henry Slesar. ,,To, co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje" ,,Jednej tak, abys byl šťastný, ne aby ses šťastným jen zdál."

Email: stoparka@email.cz

Seznam rubrik