Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen moc dlouhé ...

0 0
možnosti

TGM prý zavedl podle české Wikipedie očkování dětí proti pravým neštovicím v r. 1919, tedy krátce po válce, kdy se různé infekce šířily ve velké části chudého obyvatelstva, dnes němečtí odborníci konstatují, že v moderní společnosti jsou už jiné, lepší podmínky (velké rozdíly v nemocnosti mezi 3. zeměmi a Evropou). Za Beneše se zavedlo očkování proti záškrtu v r. 1946, tedy opět po válce, v níž milióny lidí zvláště v koncentrač. táborech v bídných nehygienic. podmínkách a bez péče umíraly na různé infekce (lépe probíhají u zdravých, odolných lidí, hůře u vysílených). Další druhy vakcín začali vnucovat až komunisti, bez uznávání výjimek, u některých vakcín se zvláště více vyskytovaly vážnější vedl. účinky. Z tohoto pohledu jsou na tom líp země, které staví očkování na dobrovolnosti, při maximál. informování občanů, s uznáváním výjimek či jiného názoru. Žádná vakcína nechrání každého, žádná vakcína není bez rizik, některé se v historii vakcinace mimořádně nepovedly (více obětí očkování, vč. vážného onemocnění po očkování právě tou nemocí, proti níž vakcína byla). Ale jinak je váš článek celkem vtipný.

0 0
možnosti

"Německému" přístupu bych rozuměl pokud by Evropa byla v klidu. Při obrovské migraci z Východu či Jihu - nevím nevím ... Jen za 1-2 dny přistálo na Sicílii téměř 1000 plaváčků, kteří v drtivé většině skončí v Evropě - legálně nebo zmizí ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 561x
Ohrožený druh pocházející ze šumavských hvozdů, jehož teritoriem je momentálně Praha, ale na rodnou Šumavu nedá dopustit.

Seznam rubrik