Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Tak vědecky ty Babišovy kejkle ještě nikdo neobhajoval. :-)

0 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že je to jednodušší, to znamená, že ty vlády jsou opravdu jen horší a horší. Stačí když to vztáhneme ke svobodě jednotlivce.

0 0
možnosti
Foto

Nikoliv, každá vláda je špatná, jen více nebo méně ve srovnání s minulými. Když to budeme hodnotit ku dni D, lze zjistit, která byl nejhorší. Ale to neznamená, že ta další nemůže být ještě horší, než ta minulá nejhorší.

Např. současná vláda je rozhodně horší, než kterákoliv z těch předchozích. ;-(

5 1
možnosti
JK

Nechcete svým textem podporovat současnou vládu, ale fakticky to děláte. Jinak jste jen popsal v obecnosti čtyři vlastnosti lidského myšlení, ale způsob, jak jste je vztáhl na posuzování vlád, je dost křečovitý a problematický.

Pouze na základě těchto vlastností posuzují jevy lidé, kteří postrádají kritické myšlení. Ti potom tvrdí, že dřív bylo lepší jídlo, tráva zelenější, nebe modřejší, mládež zodpovědnější..., a rovněž, že za komunistů bylo líp, někteří dokonce, že i za Hitlera bylo líp. Tyto procesy velmi dobře vysvětlují průpovídky: Jó, za Rakouska deset deka salámu, to bylo nějakého salámu, a jablka byla tak velká, že se jich někdy vešlo do tuctu jen deset.

Jenže třeba to selektivní zapomínání nefunguje, pokud má člověk nějaký velmi zlý zážitek, na který nezapomene. A posuzování vlád podle oněch čtyř vlastností? Tato vláda má několik atributů, které ji negativně odlišují od všech ostatních: premiér je trestně stíhaný a je v obrovském střetu zájmů, premiér má výrazné znaky mafiánského bosse, je předsedou "strany jednoho muže" a členové jeho strany a v podstatě i členové vlády mu podléhají víc než v případě kterékoli předchozí vlády, tato vláda se jako jediná opírá o KSČM, které tak poskytla podíl na moci. Je ovšem pravda, že řadě lidí tohle nevadí.

5 0
možnosti
ZH

K porovnání je třeba vzít nějaká objektivní měřítka, spláchnutím problému přes subjektivno je tak trochu podvod, že?

Žádná vláda před Babišem nevládla s otevřenou podporou komunistů.

Nikdo před Babišem nelhal tak mohutně a soustavně, jako Babiš.

Nikdo před Babišem nebyl v tak zoufalé personální nouzi - protože jen málokdo je ochoten spojit svou pověst s Babišem.

Všechny předchozí vlády byly namočené v nějaké korupci a přihrávání malé domů či kamarádům. Tato vláda je na tom obdobně, plus navíc (oproti těm předchozím) se pokouší privatizovat státní orgány ve prospěch Babiše.

Tedy po přidání nějakých měřitelných veličin můžeme snadno zjistit, že tato vláda nejhorší je.

5 2
možnosti
MB

Tak tomu ovšem - přece jenom není ! Nabízím variantu č. 5 - Vlastní :

Z principu, je každá vláda špatná. Sužuje, slibuje - neplní, vstupuje do života lidem, okrajuje jeich svobody - podnikání, i represe, vymáhání daní, byrokracie, EET ap.

Upřímně, to je role vlády každé - Dříve, či později, si to člověk dá do váhy - Co ztratil, co získal ? Ta prvotní, "Pocitová teplota se vypaří" - Nastoupí realita - vše posunuto v čase. Poté, bez jakýchkoliv sdělovacích prostředků vidím - Tato vláda je socialisticko - populistická, sbor neumětelných žvanilů - V podstatě bez reálných výsledků ! I ta Koronakrize ukázala, že stát je zbytnělý a neobratný moloch - Řízení na úrovni Mocnářství RU - S absencí jakýchkoliv reforem. Chytrá karanténa je blbá - klasika ... !

Rozpor slibovaného a skutečného je neuvěřitelně obrovský ! Důchodová reforma, digitalizace, korupce dálnice, školství - zdravotnictví ? Kde je něco - Nadgeneračního k užitku ? Novum zde ovšem je ! Členové vlády jsou převlečení velkopodnikakatele a samotný aparát jim slouží ! My, zatím získali kopec dluhů a příslib, že tak tomu bude lépe ! V kontextu popsaného, je tato vláda - Jednou z nejblbějších, od r. 1989 ! :-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1066x
Firemní sociolog. Pomáhám firmám pracovat s lidmi, hledám cesty jak rozumět lidskému chování a jak řešit někdy příjemné, jindy nepříjemné situace, které se při práci s lidmi stávají. Více o mně na https://www.koment.cz/vojtech-bednar

Seznam rubrik