V Litvínově se to zase mele...

Odborník na romskou problematiku Jiří Čunek tvrdí, že extremisté reagují na problémy s Romy nesprávně. Je to opravdu k smíchu, že se tento diletant a amatér vyjadřuje opětovně k romské problematice, kterou neumí řešit ani vyřešit. Pouze dokázal problematické Romy vystěhovat z centra Zlína na okraj do unimobuněk a zbytek vystěhovat za hranice města.

Myslím si, že s Romy nikdo nepohne. Nejsou přizpůsobiví, jejich styl života parazitů a pijavic jim plně vyhovuje a jen vrtím nevěřícně hlavou nad tím, že po tolika negativních zkušenostech se opět najde na ministerstvu pro místní rozvoj nějaký moula, který chce za peníze daňových poplatníků opět opravovat domy pro Romy! Proč, ptám se? 

Pokud si je zdevastovali a zničili, pak ať v nich i nadále žijí! Pokud skutečně tvrdě a nesmlouvavě nepocítí důsledky vlastní nezodpovědnosti, nikdy se žádné, byť elementární odpovědnosti nenaučí. Jistě, najde se mezi Romy i pár slušných lidí, ale to je jen pár bílých vran v hejnech černých! 

Za hluboké totality bylo v 70.tých letech vybudováno sídliště Chánov, které disponovalo těmi nejlepšími dostupnými byty v 1. kategorii. Komunisté, kteří lidi dělili pouze na vykořisťovatele a vykořisťované, smíchali s dobrým úmyslem nemajetné a nepřizpůsobivé Romy s bílými rolníky, dělníky a pracující inteligencí. 

Výsledek je po 30.ti letech experimentu bohužel jasný. Bílí uprchli ze svých nadstandardních bytů a vytvořilo se samovolně romské ghetto. Proč? Nebylo tam k žití. Lepší pod mostem než v bytě 1. kategorie na Chánově! Byt na Chánově neměl cenu ani jedné jediné koruny a nenašel by se žádný blázen, který by tam šel dobrovolně bydlet. Tento experiment bohužel jasně a nad veškerou diskuzi dokázal, že romské obyvatelstvo není schopno žádné asimilace a pokud bude existovat možnost snadného výdělku za pomocí plození velkého množství dětí, ani žádná asimilace v budoucnu nebude možná! 

Jediné řešení je zastavte dávky! Ať si každý živí své vlastní děti za své! Je demokracie, měj třeba 33 dětí, ale živ si je sám! 

Autor: | úterý 18.11.2008 21:08 | karma článku: 14,14 | přečteno: 412x
  • Další články autora

Romské děti mají v Kanadě problémy!

1.12.2009 v 8:43 | Karma: 36,89

Wolfík předloží důkazy!!!

21.10.2009 v 9:09 | Karma: 15,45

20 Romů na jednoho bílého? Proč ne?

16.9.2009 v 10:08 | Karma: 34,59

Půl milionu pro Talmanovou? Proč ne?

15.9.2009 v 9:27 | Karma: 25,51