Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠB

stařec bez moře

20. 4. 2009 12:41
já bych mu přál i 10 x tolik,

ale ne ve formě platu. Ten bych dal řediteli ztrátového podniku tak 100000, ale pokud zajistí zisk tak velmi slušný podíl na něm. Takhle si za rok připíše 6 miliónů brutto, během dalšího se pozná, že je to blb a půjde jinam a dráhy budou o 12 melounů+pojištění chudší.

0 0
možnosti
C

cojanato

20. 4. 2009 13:05
Re: já bych mu......zas tak moc nepřál.....

Pane, Vy byste moc rozdával i z našeho? Pan GŘ Českých drah není u čistě soukromé firmy a jeho prvořadým úkolem je ČD udržovat v zisku nebo je do zisku zpět přivést. V současné situaci jsou u státních nebo polostátních firem a organizací takové nehorázně vysoké platy opět jen nehorázností a výsměchem ostatním lidem.  Pan GŘ má určitě i další vysoké odměny mimo svého základního "platu" a možná má v šupleti schovaný i ten svůj "zlatý padák".

Ale u takových to asi bude: ..."já na bráchu a brácha na mě", .....a pak se vždy nějak podělíme.:-(

0 0
možnosti
JP

refins

20. 4. 2009 12:24
Tak nevím

Na co si stěžujete... Že GŘ bere půl milionu, nebo na to, že nebere milion...

Ono vézt ČD je poměrně veliká managerská výzva - je to veliký podnik, který je relativně neoblíben. Tudíž pokud by se mu podařilo ho dostat z červených čísel, bude považován za velikého managera.

Radši byste tam měl člověka, který nic neumí?

PS. Ono, ten rozdíl v příjmu (sice v číslech 500mega, ale v životním standardu už není tak veliký)

0 0
možnosti
R

rozbor

22. 4. 2009 9:10
Re: Tak nevím

Máte pravdu.Zatím tedy moc neukázal, ČD jsou ve ztrátě 20 let,ale ať má prostor celé vedení.Pleťme na to všichni, je to v pořádku.A co je to 500 000 za dobře vykonanou práci.Jedná se zcela jistě o hrubou mzdu, tak není doopravdy co komentovat.Na druhou stranu, k počtu náměstků, středních kádrů bych ani neměl nic proti tomu, kdyby tam byl člověk, který nic neumí, protože takový moloch, jako jsou ČD nemohou být ve zisku.Nebyly ani za první republiky tak proč by měli být i nyní.

0 0
možnosti
SS

stastu

20. 4. 2009 11:55
Třeba je to znak, toho, že se k privatizaci ČD připravují

a má jen za úkol připravit pro to půdu a odměnou mu bude i podíl z privatizace neb to je zřejmě i jeho zájmem. Myslím, že to bere jako investici do budoucna, když nyní obhlídne terén a připraví si půdu. Bylo by to i pravděpodobné.

0 0
možnosti
O

o.kostal

20. 4. 2009 11:42
Ja vytrhnu z konetextu jen jednu postatnou vec!

Ja taky nedelam na pozici, kde bych mel nejvic penez, ale tam, kde me to nejvic bavi. Uvedomte si, ze kdyz ma clovek dostatek penez pro svuj zivot, nepotrebuje jich vic. No aspon ja se radim mezi lidi, kteri nestavi penize na prvni misto. Takze soudit cloveka a rikat, ze je ekonomicky ignorant jenom na zaklade toho, ze si vybral hure placenou pozici je projev ignoranstvi a neznalosti. Svuj nazor ovsem pisu s obecnou platnosti a nevztahuji ho na konkretni osobu reditele CD, jelikoz ho neznam.

0 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1298x
Pracuji ve firmě
GRAVOEXPRESS s.r.o. a někdy dělám weby
Levné prodlužování řas

Seznam rubrik