Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SZO

standa z Ostravy

18. 2. 2009 11:34
Spravedlnost?

V nájemním bydlení spravedlnost ještě spoustu let nebude. Není nájemník jako nájemník. Stejně tak není pronajímatel jako pronajímatel. Dům od domu rozdíl mnoha druhů. Dokonce existují majítelé tisíců bytů, které kopili za pár desítek tisíc. Nekupují tedy jen nájemníci za babku, ale i podnikatelé. Po republice je jich nespočet. (např. 40 tis./byt). Zatím co se nadává na nájemníky, že chtějí byt za babku, tak někteří podnikatelé si jich pořizovaly stovky, tisíce a deseti tisíce. Nájemníků se nikdo neptal. Spravedlnost neexistuje v republice, jako v celku.Rv

0 0
možnosti
VH

Stará kára

18. 2. 2009 16:07
Re: Spravedlnost?

Proč jste si je za tu babku nepořizoval taky?  Kdy byly byta za 40 tisíc? A jaké je tam (i neregulované) nájemné? Jak ty byty vypadaly?

0 0
možnosti
C

compli

18. 2. 2009 9:13
No, co se divíte?

Ona ta regulace nájmů sice nespravedlivá je, ale ruku na srdce, víte vy kolik voličů žije v těchto dotovaných bytech? Která strana by si pod sebou chtěla řezat větev? Hlavně nyní, po výsledku minulých voleb? ODS ? Ta se hrozí ještě většího debaklu. A ČSSD ? tak ta spoléhá na hlasy této skupiny. Tak si vyberte - vpravo - vlevo - stejně je to rovno.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

18. 2. 2009 9:43
Re: No, co se divíte?

Nejde ani tak o počet, ale o to kdo tam bydlí.  Ještě bych chápal, kdyby v těch bytech bydlely mladé rodiny, nebo důchodci.  Ale stav je takový, že v bytě s regulovaným nájemným bydlí člověk s platem 40 tisíc a do vedlejšího se přistěhuje třeba matka samoživitelka s 2 dětmi. A protože to je nový nájemník, už regulovaný nájem nemá.

0 0
možnosti
DH

chenile

18. 2. 2009 9:01
spravedlnost?

nekteri po revoluci.. dostali byt ve kterem bydleli za sto tisic.. nekteri dostali misto toho soukromeho majitele baraku, ktery dela vse proto aby se odstehovali.. o barak se nestara a zvysuje najemne co to de.... To vam prijde jako spravedlnost ?  Ti lidi za to nemuou ze je tam komancove nastehovali... a na hypoteky nemaji a kam jit taky nemaji (samosebou jsou vyjimky co si to drzi a nepotrebuji)

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

18. 2. 2009 9:05
Re: spravedlnost?

a proc se od takoveho hnusneho asocialniho majitele domu neodstehuji nekam, kde si majitel bude vice vazit penez ktere jsou ochotni za najemni bydleni dat ? ze by je k takovemu majiteli vazalo nejake tajemne pouto ? majitele domu jsou podnikatele jako kazdy jiny, nejde jim o nejake "celospolecenske blaho" ani o charitu, jde jim o zisk ... a regulovani najemnici tento zisk tak nejak negeneruji ... z cehoz vyplyva i duvod, proc se o takove byty majitele nestaraji. pokud by regulcici prisli za majitelem a nabidli mu platbu trzniho najemneho v pripade, ze se o zacne o byty lepe starat, maloktery majitel odola ...

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

18. 2. 2009 8:49
Bože

Tak jste to všechno "krásně" zevšeobecnil a potom pourážel i lidi, kteří by si i ten regulovaný nájem zasloužili. Rv;-(

0 0
možnosti
LP

phi

18. 2. 2009 8:53
Re: Bože

nezaměňujte sociální podporu s regulovaným nájmem...

0 0
možnosti
MB

buxus

18. 2. 2009 8:43
Nejhorší na tom je, že ...

když si Ministerstvo pro místní rozvoj (tuším, že za Marttínka) nechalo vypracovat studii sociálního složení nájemníků v chráněném nájmu a nájemníků v nechráněném nájmu, dopadlo to tak, že mezi oběmi skupinami nebyl skorem žádný rozdíl. Zatímco ve skupině "chráněných" tvořili nízkopříjmovou část převážně důchodci, ve skupině "nechráněných" tvořily nízkopříjmovou část převážně rodiny s dětmi. Mám dojem , že tu zprávu pak ministerstvo nějak zametlo pod koberec.

A ještě jedna nespravedlnost - nájemníci bydlící v obecních bytech (tvoří většinu z těch chráněných) si nárokují při privatizaci těchto bytů speciální slevy a pořádají demonstrace, zdá-li se jim cena vysoká (o tržní ceně hovořit netřeba - ta se snad v těchto případech nikdy neuplatňuje). Nikdo mi ale nedokázal vysvětlit, proč by měl mít při prodeji obecního majetku jeden občan nárok na slevu a druhý nikoliv?  To, že ten prvý doposud byt užíval za zvýhodněné nájemné snad nemůže být argument.

0 0
možnosti
JD

pedr64

18. 2. 2009 8:58
Re: Nejhorší na tom je, že ...

bohužel, regulované nájemné zcela ztratilo své opodstatnění, tedy umožnit důstojné bydlení nízkopříjmovým skupinám. A tak v regulu bydlí advokát, doktor, podnikatel, poslanec....a samoživitelka s dětmi platí tržní nájemRv

0 0
možnosti
K

kroupuvfunclub

18. 2. 2009 8:42
Já jsem si řádně zaplatil reklamu na

iDnes a koukám, že ty máš reklamu na svojí firmu přímo na blogu. To se mi teda vůbec nelíbí dotovat tě. :-© 

0 0
možnosti
JD

pedr64

18. 2. 2009 8:35
jedny voliče naštvou

jiné naopak potěší. A chlapci mají dobře spočítáno, kterých je v jejich případě vícRv

0 0
možnosti
V

viveka77

18. 2. 2009 8:33
Svatá pravda.

bohužel.

0 0
možnosti
N

Nika.meil

18. 2. 2009 8:29
Deregulace

Co k tomu říct? Máte pravdu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1298x
Pracuji ve firmě
GRAVOEXPRESS s.r.o. a někdy dělám weby
Levné prodlužování řas

Seznam rubrik