Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

12. 2. 2009 11:45
ono to fungovalo i bez poplatků

A vidíte,ono to fungovalo i bez poplatků - fungovalo to 40 let komunismu, fungovalo to 19 let kapitalismu. Když už přišel někdo takzvaně zbytečně k lékaři, tak těch pár minut co ho lékař prohlédl, tenhle systém nepoložilo. A stát přispíval z daní občanů na provoz nemocnic (nakonec by se řeklo že nic užitečnější a důležitější než zdraví občanů stát nemá).A pak se to obrátilo , lidé platí za právo jít k doktorovi, stát už nemusí přispívat (má důležitější věci na které daně použije),a je to v pořádku...

0 0
možnosti
TB

guam

12. 2. 2009 13:13
Re: ono to fungovalo i bez poplatků

myslím, že to vidíte trochu zvláštně. Doktoři tehdy měli taky limit kolik lidí mohou uznat na neschopenku a kolik ne, takže pokud dorazil simulant, který se vešel do limitu , byl uznán. Ale pak třeba dorazil člověk, který byl skutečně nemocen, nebyl uznán, protože by doktor překročil limit a byl, tudíž, potrestán na platě. Taková jsou fakta.

 Lidi třeba marodili, aby mohli být doma a melouchařit, práce jak známo moc nevynášela....

0 0
možnosti
G

gumidos

12. 2. 2009 11:43
Opravdu?

máš takový pocit, že dítě, které přijde v porodnici na svět již ihned začíná nadužívat a zneužívat zdravotní péči? Stejně tak jeho matka, která s ním v porodnici pobývá cca 3 až 4 dny taky zneužívá zdravotní péči?  Nebo když si třeba zlomíš nohu, tak jseš pacholek, co zneužívá a nadužívá zdravotní péči? Co se vlastně "reguluje" když to je regulační poplatek? Zneužití a nadužití, jak píšeš? - a je úraz zneužitím? je vážná nemocv zneužitím? Je nutná operace zneužitím? Nebo je zneužítím pokec penzisty v čekárně a obdenní měření tlaku - já nevím. Nebo jak funguje poplatek v lékárně, která žádný léčebný výkon prakticky neposkytuje a jedná se o obyčejný supermarket na léky - proč tam máme platit regulační poplatek, když je lékárna placena marží  z toho léku, co prodává?  myslím, že jsi se trochu unáhlil s tím "fungováním". Byl to zprasek, který je prasen dále, nebylo to nic opravdu funkčního.

0 0
možnosti
S

snet

12. 2. 2009 11:33
blablabla

A jak víte že je péče zneužívána? Protože to říkal Julínek?

http://data.euro.who.int/hfadb/

Návštěvy u lékaře: Health Care Utilization Ad Ependiture - graf 6300 Nezapomeňte si přesčíst Definice a odchylky ať víte co se ve skutečnosti srovnává.

Zábavné je také porovnat výroky pana Nečase o nemocnosti. Ta samá databáze Morbidity Disability And Hospital Discharges- graf 2700. Opět nezapomenout na definice a odchylky.

0 0
možnosti
S

snet

12. 2. 2009 11:41
Re: blablabla

Zejména si porovnejte co se podle definic nemá zahrnovat do návštěv lékaře s tím, co česká republika do návštěv zahrnuje. Potom si porovnejte co se má zahrnovat a co ostatní státy zahrnují.

U nemocnosti si všiměte karenční doby a toho, že statistika je pro pracovní dny a Česká republika udává kalendářní dny.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

12. 2. 2009 11:22
Ale, ale

I kdybyste měl pravdu, že to funguje, neznamená to, že způsob prosazování ve stylu účel světí prostředky má vůbec někdy v demokracii šanci. A tu pravdu bohužel nemáte. To, co jste si nechal nakukat jako funkční, prostě převyšují náklady do té míry, že jde o paskvil, který není hoden korece, ale hození do odpadkového koše.

0 0
možnosti