Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

simsII

10. 9. 2009 13:52
Každý rozumný hospodář

vždy hospodařil tak ,aby vše neprožral, ale spořil a investoval do potřebných věcí. 

V tomto státě se dvacet let rozhazují peníze, všechny privatizace jsou fuč a přitom z těchto peněz se mohlo zařídit mnoho užitečných věcí - např. důchodová reforma, dnes by nikdo nemusel plakat nad zvyšováním důchodů, bylo by to již dávno jinak, nechyběly by peníze na dálnice, ale je dobře, že mají úředníci nové židle a poslanci jezdí v BMW, to jsme opravdu moc potřebovali, my všichni.

0 0
možnosti

da.rock

10. 9. 2009 11:21
V dobách hojnosti

se stavěly dálnice, podporovala věda, kultura a školství. Vyšší porodné prosadila ODS s Lidovci až těsně před volbami 2006, takže na celkovém zadlužení se to nijak zvlášť nepodepsalo (všimněte si mé vstřícnosti - hájím ODS!)

Dnes nejsou peníze takřka na nic - a to ještě máme štěstí, že neprošly církevní restituce.

0 0
možnosti

Rommik

10. 9. 2009 11:45
Re: V dobách hojnosti

To je krásné, v jiné diskusi da.rock nadává, že se dálnice stavá 2 x tak dráž než jinde, tak teď nevím..............

0 0
možnosti

mira dusin

10. 9. 2009 9:52
V zájmu objektivity je ale nutno dodat,

že rasantní snížení daňových příjmů Topolánkovou vládou státní kase na tučnosti taky nepřidalo a pro pastelkovné a spol hlasoval před posledníma volbama poslanecký klub ODS jako jeden muž;-)

0 0
možnosti

veit

10. 9. 2009 9:38
Početní gramotnost

Možná by , Tomíku, stačilo naučit se myslet a počítat. Státní moloch se rozežral, ale v čem - v příspěvcíh na sociální služby, ve výstavbě dálnic a silnic (jel jsi po některé fálnici, třeba z Prahy do HK?), ve zdravotnictví (víš kolik platí stát doktorům za "státního pojištěnce" - ty bys za ty prachy ani nezvedl tužku!). Proč se nestaráš o to, kde se plýtvá a místo toho tlacháš jalovosti??? Chceš-li, aby ti praskl žaludeční vřed, protože pozdě přijede stará a pomalá sanitka, je to tvůj problém. Já to nechci a věřím, že podobně jako já ani většina voličů. Pravičákům lze jen doporučit: Myslete mozkem!!!8-o

0 0
možnosti

jjezekj

10. 9. 2009 9:55
Re: Početní gramotnost

To že něco nechceš, neznamená, že se to nestane. A to plýtvání je stará písnička, jsou to jen drobný. Stát bude muset říznout do mandatorních výdajů a to hodně rázně. Experiment "sociální stát" prostě nevyšel. Ale klídek, fungovalo to tak až na posledních pár desítek let vždy a zase bude.

0 0
možnosti

Cmeldiik

10. 9. 2009 9:31
Reseni krize?

 Je zvlastni, ze kdyz prisla krize, kazdy podnik se snazil co nejvice snizit naklady a to i za cenu propousteni zamestnancu, protoze vsichni vedeli, ze budou mit nizke prijmy.

Kolik propustenych zamestnancu nebo pokusu o snizeni nakladu bylo ve statni sprave? Nevim, ale nikde jsem si nevsimnul, ze by pribylo nezamestnanych statnich uredniku. Proste ve statni spravne nehodlaji setrit, hodlaji jen zvysit prijmy. Kdyby to byl soukromy podnik, tak zbankrotuje po mesici.

Jsou v te politice vsichni tak ekonomicky nevzdelani?

0 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1298x
Pracuji ve firmě
GRAVOEXPRESS s.r.o. a někdy dělám weby
Levné prodlužování řas

Seznam rubrik